Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kendt portugisisk sangerinde fejrer 50 års jubilæum

Den kendte sangerinde Simone de Oliveira fejrer i 2008 50 års jubilæum i portugisisk showbusiness. Desuden fylder hun d. 11. februar 2008 70 år.

Simone de Oliveira er kendt og elsket af specielt lidt ældre portugisere. Hun blev berømt i Portugal allerede sidst i 1950'erne og karrieren tog rigtigt fart efter at hun i 1965 repræsenterede Portugal i Eurovisions Melodi Grand Prix også kaldet European Song Contest. Igen i 1969 var Simone de Oliveira Portugals bidrag i Melodi Grand Prix. Hverken i 1965 med Sol de inverno eller i 1969 med  Desfolhada portuguesa opnåede hun dog gode placeringer.

Hendes sange blev derimod utrolig populære i Simone de Oliveiras hjemland Portugal, og hun blev snart én af de mest populære stjerner i Portugal måske blandt andet fordi hun ikke undlod at kritisere Portugals daværende diktator Salazar.

Den berømte Lissabon sangerindens karriere omfatter ikke blot musik. Simone de Oliveira har altid haft stærke meninger. Dem har hun blandt andet brugt som radio og TV vært og endda som journalist. Hun har desuden medvirket som skuespiller i adskillige portugisiske TV-serier og film. I en periode har hun også optrådt på teateret.

En mindre del af Simone de Oliveiras omfattende karriere er hendes medvirken i såkaldte telenovelas i Portugal, som kan oversættes med sit-coms eller soaps.

I 1969 mistede hun sin sangstemme på grund af overanstrengelse, og den blev aldrig helt den samme igen. Først i 1972 genoptog hun sin sangkarriere.

Simone de Oliveira har udgivet en bog om sin succesfulde kamp mod brystkræft. Den portugisiske sangstjerne i er i øvrigt også populær i Spanien.

Den 25. februar afholdes der jubilæums koncert i Lissabon i Coliseu de Lisboa. Simone de Oliveira's show, som hun har optrådt med siden 2005 hedder 'Intimidades'.

Der følger et par videoklip med Simone de Oliveira - først Meninos de Portugal og dernæst Desfolhada Portuguesa fra 1969. Den sidste video er en senere optagelse af Não Sei Dizer: 

Se også: Musik fra PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer