Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Porto 2008 events

Portugals næststørste by Porto har masser af spændende oplevelser at byde på. De fleste turister fra Skandinavien har ikke rigtig opdaget Nordportugal endnu og mange af de gæster, som besøger Porto, er der naturligvis på grund af portvinen og Dourofloden.

Byen Porto er nok først og fremmest Portugals erhversmæssige kraftcenter. Den har dog meget mere at byde på.

Udover at være Portugals hovedstad for portvin og en kulturby med nogen af de arkitektonisk mest fantastiske broer og huse i Portugal, sker der også en masse forskelligt interessant i Porto i løbet af året.

Fantasporto
Fantasporto er en traditionsrig filmfestival, som løber fra d. 25. februar til 9. marts.

Se mere om film-programmet på Fantasportos hjemmeside.

Red Bull Air Race i Porto
I 2007 var Red Bull Air Race et af de største publikumssuccess'er i hele Portugal. Red Bull energidrik virksomheden sponserer showet, som specielt egner sig godt til storbyer med brede floder og helst godt vejr.

I 2008 er Red Bull Air Race igen programsat til Porto. Denne gang bliver luften over Douro floden invaderet d. 6. og 7. september 2008.

Interesserede kan desuden holde øje med hjemmesiden http://www.redbullairrace.com/ .

Sådan så Red Bull Air Race ud i Porto i sommeren 2007:


São João Festival i Porto
Sao Joao festivalen i Porto er måske Europas største gadefest. Festivalen er sammen med Red Bull Air Race Porto's største event og har karakter af folkefest.

Festen afholdes d. 23. og 24. juni 2008 og starter for alvor d. 23. juni om aftenen. Der fortsættes i gaderne i midtbyen til langt ud på natten. Næste dag kører festen videre i et lidt mere adstadigt tempo. I Lissabon afholdes en lignende fest, men der hedder den São Antonio. Både i Porto og i Lissabon spiser man masser af røgede sardiner, som er bedst netop sidst i juni.

I Porto breder São João festivalen sig ud på Douro floden, hvor hundredevis af små og store fartøjer er samlet for at deltage i festlighederne. Se også artikel i The Guardian om São João festen i 2005.

Har man mulighed for at tage på ferie i Porto sidst i juni 2008 er Sao Joao festen en stor oplevelse. Portugiserne er vilde med fyrværkeri, men til forskel fra Danmark er det som regel bystyret, som står for den professionelle affyring af krudtet. Se video fra Porto's Sao Joao fest i 2007:


Noites Ritual Rock i Porto 2008
Noites musikfestivalen i Porto er en årligt tilbagevendende festival som varer et par uger og afholdes i august måned 2008. Der er fokus på nye lokale bands og på musik fra undergrunds-scenen i Portugal.

De endelige datoer og musik-programmet er ikke offentliggjort endnu, men check eventuelt
Noites hjemmesiden.

Se også: Billeje i PortoKommentarer

Endnu ingen kommentarer