Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Danske F16 piloter i Portugal på træningslejr

Flyvertaktisk Kommando skriver på sin hjemmeside at man for nyligt har sendt 10 stk. F16 jagerfly til Portugal for at træne under varmere himmelstrøg  - og bedre sigtbarhed, må man formode.

Det danske kontingent på 90 mand er stationeret på Monte Real Air Force Base ved byen Leiria i det vestlige centrale Portugal nordvest for Lissabon.

Træningen af de unge piloter, skriver det danske luftvåben, omfatter blandt andet flyvning i lav højde og simulering af angreb med hjælp fra Forward Air Controllere på jorden samt natflyvning. Alt finder sted i samarbejde med det portugisiske luftvåben, som også anvender F16 fly.

Besøget af det danske luftvåben i Portugal finder sted i perioden 14. januar til midt i februar 2008.

Vi blander os naturligvis ikke i det danske luftvåbens sager, men det er alligevel pudsigt at 8.000 kaniner i det centrale Portugal i sidste uge ifølge en lokal opdrætter er kommet ud af rytmen med at formere sig på grund af stress fra angribende F16 jagere på øvelse. 

Se artikel om de høje brag over Beira regionen

UPDATE 30. januar 2008
Uden forbindelse til de danske F16 jageres besøg i Portugal styrtede en F16 jager fra det portugisisk luftvåben d. 28. januar 2008 ned under landing på Monte Real basen. Piloten nåede at skyde sig ud og er i god behold. Flyet blev knust i mange dele i et ubeboet skovområde. Man ved endnu ikke, hvad årsagen er til ulykken som skete umiddelbart før landing.

Det er kun 2. gang at det portugisiske luftvåben mister en F16 jager. Første gang var under en landing i 2002, hvor piloten mistede livet.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer