Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Banco Espirito Santo i Portugal investerer i danske Saxo Bank

Portugisiske Banco Espirito Santo (BES) har ifølge RB-Børsen købt 5% af danske Saxo Banks aktier i fælleskab med Espirito Santo Financial Group.

Banco Espirito Santo er den tredje største bank i Portugal og købsaftalen indeholder en option på at købe yderligere 5% af Saxo Banks aktier inden for de næste 5 måneder og dermed også få en plads i Saxo Banks betyrelse. Når transaktionen er gennemført vil Saxo Bank være Danmark 4. største bank målt på markedsværdi. Saxo Bank ønsker med aktiesalget til Espirito Santo at skabe yderligere muligheder for vækst og udvidelse.

Samlet betaler Banco Espirito Santo 62,5 millioner euro for aktierne i Saxo Bank - det svarer til 465 millioner kroner.

Banco Espirito Santo kontrolleres af den rige portugisiske familie Espirito Santo gennem et net af udenlandske og portugisiske selskaber.

Saxo Bank har pt. ikke afdelinger i Portugal, men etablerede i 2007 en afdeling i Marbella, Spanien. I Portugal kan kan lokale kunder dog benytte Saxo Banks platform SaxoTrader i portugisisk udgave.

Læs mere om den portugisiske storbank BES samt andre portugisiske aktieselskaber noteret på Euronext Børsen i Portugal på vor side om Euronext Børsen i Lissabon.

Læs andre artikler om Portugals erhvervsliv.Kommentarer

 

Claus W. Silfverberg siger:

Da de solgte aktier må formodes at stamme fra hovedaktionærernes lommer, vil aktiesalget ikke umiddelbart øge Saxo Banks muligheder for ekspansion, så salget skal nok snarere ses som hovedaktionærernes ønske om at sprede deres risiko.

25 January 2008 2:29 PM
 

Henrik Dahl siger:

Hej Claus.

Tak for kommentaren.

Det fremgår direkte i Saxo Banks egen pressemeddelelse at begge parter venter at det vil øge Saxo Banks muligheder for ekspansion:

”Med en værdiansættelse på 1,26 milliarder Euro bliver investeringen af begge parter betegnet som en strategisk handling, der ikke alene vil styrke deres veletablerede partnerskab, men også skabe nye muligheder for vækst og udvidelse.”

”Ifølge Salgado vil det velfungerende partnerskab mellem BES Group, Banco Best og Saxo Bank føre til et bredere og mere ekspansivt samarbejde på tværs af produkter og markeder og åbne for en hel række profitable muligheder for begge parter både på hjemmemarkedet og på de oversøiske markeder.”

”I en fælles udtalelse fremhæver Kim Fournais og Lars Seier Christensen investeringens strategiske karakter og betydning... Vi er overbevist om, at den erfaring og faglige dygtighed, som de bringer med sig, vil hjælpe os med at konsolidere og udvide vores globale operation og udbrede vores produkter og serviceydelser på nye markeder.”

Kilde: www.saxobank.dk/.../Banco.doc

25 January 2008 4:00 PM