Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BCP banken manipulerede med information

De portugisiske børsmyndigheder oplyste fredag til det portugisiske parlament at Portugals største privatejede bank BCP Millenium efter CMVM's mening manipulerede med information under en BCP aktie emission.

CMVM svarer til finanstilsynet i Danmark og er demed Portugals øverste kontrolinstans for børsnoterede virksomheder på Euronext Lisbon.

BCP beskyldes for at have manipuleret markedet, og dermed snydt små aktionærer ved at have opkøbt egne aktier i til lejligheden oprettede selskaber i udlandet. På den måde blev prisen ved emissionen presset op på BCP aktierne for blot at falde igen kort efter. Faldet var i størrelsesordenen 50% og efterlod mange småsparere med et stort tab.

Den portugisiske storbank, som har haft et meget turbulent 2007, blandt andet som følge af den tidligere bestyrelsesformand Jorge Jardim Gonçalves i bedste fald uheldige dispositioner, har nu 10 dage til at forklare sig inden en eventuel retssag kan indledes mod banken.

Det er CMVM's præsident Carlos Tavares, som har besluttet at indlede sagen mod BCP banken. Finansmanden og mindretalsaktionæren Joe Barardo, som selv har været meget kritisk overfor den gamle bestyrelse i BCP, forventes at blive afhørt som vidne i sagen.

Se også: Selskaber på Euronext børsen i Lisbon. Her findes også aktuel kursinformation.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer