Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fitness klubber i Portugal får laveste momssats

Den portugisiske flertalsregering med premierminister José Sócrates i spidsen er ofte god til at drive sundhedspolitik via skatten. Man kan allerede se via bon'en i supermarkedet i Portugal, om man har købt fornuftigt ind. De sundeste varer er pålagt 5% moms. De lidt mindre sunde (herunder vin) er pålagt 12% moms, og de mest usunde såsom øl, slik og sodavand er pålagt 21% moms.

Et andet godt eksempel på en aktiv portugisisk sundhedspolitik i forhold til Danmark er den nye lov om betaling af moms på ydelser i fitness og helseklubber.

Det blev i 2007 besluttet at alle fitnessklubber skulle nøjes med at pålægge 5% moms af deres ydelser mod normalt 21%. Lovændringen skyldes et ønske om at ændre folks adfærd og gøre det lettere økonomisk set at holde sig i form. Der har også været overvejelser om at en del af den manglende indtægt ville komme tilbage som sparede sundhedsudgifter.

Desværre var det ikke alle helseklubber og fitnesscentre i Portugal, som forstod budskabet. Regeringen har derfor sat en frist til slutningen af januar, hvorefter udbydere af fitness og helse, som ikke har sat prisen ned vil blive tvunget hertil medmindre en prisstigning var planlagt i forvejen.

Brancheforeningen af fitnesscentre og helseklubber i Portugal har sagt at de nok skal sørge for at problemet løses. Den portugisiske forbrugerorganisation DECO mener ikke at det er godt nok og forlanger at helseklubberne betaler kunderne penge tilbage for hele 2008.

I England går man endnu mere direkte til værks. Regeringen i færd med at få vedtaget lovgivning, som giver en kontant præmie for den del af den overvægtige befolkningen, som formår at tabe sig. Se artikel i Politiken om fedme epidemien i England

Se også: Virgin Active fitnesscentre kommer til Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer