Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Regeringsomdannelse i Lissabon

Tirsdag eftermiddag foretog premierminister José Sócrates en mindre regeringsomdannelse i Portugals hovedstad Lissabon.

Ny sundhedsminister bliver Ana Jorge og ny kulturminister bliver José António Pinto Ribeiro.

En anden nyudnævnelse er Carlos Lobo, som bliver secretário de Estado dos Assuntos Fiscais - på engelsk Secretary of State for fiscal matters. Det svarer med lidt god vilje til en departementchef i Finansministeriet i Danmark. I Portugal kan en del af embedsmandsværket være politisk udnævnt.  

Økonomi er i Portugal underlagt finansministeriet. Finansminiteren hedder stadig Teixeira dos Santos. Man kan derfor sige at selv om Carlos Lobo er en nyudnævnelse, er hans rolle i stor udstrækning underlagt finansministeren.  

Se hele den portugisiske regering på www.portugal.gov.pt.

José António Pinto Ribeiro har tildligere arbejdet for The Gulbenkian Foundation, som er én af Lissbons og Portugals mest berømte kulturinstitutioner.

Sundhedsvæsenet i Portugal
Portugal er igang med en reform af sundhedsvæsenet, som mange steder er under nordeuropæisk standard. Den rigeste del af den portugisiske befolkning har ofte private sygeforsikringer og mærker derfor ikke til problemerne.

Der er allerede sket mange forbedringer i det portugisiske hospitalsvæsen, men man kan stadig komme ud for abnormt lange ventetider på offentlige skadestuer, og det er heller ikke et ukendt fænomen at læger på offentlige hospitaler arbejder få timer til ret høj løn og desuden mindre effektivt end i de fleste andre vesteuropæiske lande.

Én af måderne, der rationaliseres på i det portugisiske sundhedsvæsen er ved at bygge større og mere moderne enheder, hvilket som i Danmark betyder at mindre hospitaler lukkes. Det er ikke altid populært i den portugisiske befolkning.  

Den nye sundhedsminister Ana Maria Teodore Jorge har erfaring fra hospitalssektoren som den administrative leder af børneafdelingen på et hospital i Lissabon, og hun har som én af sine hovedopgaver som nyudnævnt minister at sætte mere skub i reformerne i det portugisiske sundhedsvæsen.


Denne artikel er opdateret tirsdag d. 29. januar 2008.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer