Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


EDP og Sonae foretager børsintroduktioner

To af de største portugisiske virksomheder introducerer nye selskaber på Euronext børsen i Lissabon.

Det drejer sig om enegivirksomheden EDP som står foran en udstedelse af aktier i sin vedvarende energidivision og om industrikonglomeratet Sonae i byen Porto, som mandag d. 28. januar 2008 introducerede det fjerde selskab i Sonae gruppen: Sonae Capital, på børsen i Lissabon.

EDP aktiv inden for vindkraft
Det store portugisiske energiselskab EDP har meddelt at det er i færd med at gøre klar til en ny børsintroduktion også kaldet IPO (Initial public offering) af sin vedvarende energi division.

Selskabet ønsker at ekspandere indenfor vedvarende energi. Det spanske Iberdrola SA selskab foretog for nyligt et spinoff af sin vedvarende energi division med succes, og EDP vil gerne prøve den samme fremgangsmåde for på den måde at rejse kapital. 

Grunden til af den vedvarende energi udskilles er at den isoleret set har et større potentiale end resten af virksomheden EDP og dermed vil aktierne på grund af forventninger til fremtiden for vedvarende energi sandsynligvis kunne indhente en højere pris.

EDP's vedvarende energidivision inkluderer den amerikanske virksomhed Horizon Wind Energy samt portugisiske NEO Energia, som driver vindmøller i Frankrig, Belgien, Spanien og Portugal.

Sonae Capital
Sonae Capital ejer eller er medejer af en gruppe af selskaber inden for finansierings- turisme- og ejendomsindustrien.

Mest kendt er nok ferieresortet Troia syd for Lissabon på Setúbal halvøen ikke langt fra det eksklusive Comporta ferieområde.

Lidt mindre kendt er helse og fitnesskæden Solinca, som blandt andet findes i de store Vasco da Gama og Colombo centre i Lissabon.

Der indgår også hoteller i Porto og på Algarve i portefølgen af selskaber i Sonae Capital.

Den største del af Sonae Capitals aktiviteter ligger dog inden for finansiering og risikostyring. 

Sonae Capital blev udbudt til kurs 1,44 og står lige nu per 31. januar 2008 til kurs 1,78. 

Se mere om EDP og Sonae gruppen og følg kurserne på PSI 20 selskaberne på: De 20 største selskaber på Euronext børsen i Lissabon.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer