Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFebruary 2008 - Indlæg

Algarve Cup 2008 for kvindelandshold i fodbold

Click her for opdateret information om Algarve Cup 2008

I Algarve vil der igen i år blivet spillet Algarve Cup for tilmeldte kvindelandshold i fodbold.

Algarve Cup er en træningsturnering uden seedning og løber fra d. 5. til d. 12. marts 2008.

Kvindelandshold fra 12 lande deltager.

Gruppe A omfatter:
Danmark
Finland
Tyskland
Sverige

Gruppe B omfatter:
Kina
Italien
Norge
USA

Grupp C omfatter:
Island
Irland
Polen
Portugal

Danmarks kvinder spiller første kamp d. 5. marts 2008 mod Tyskland.

DBU har endnu ikke fået informationer om, hvor det danske kvindelandsholds kampe spilles, men det skulle blive lagt fast midt i februar.

UPDATE 23. februar 2007
Klik her for opdateret information om kvindelandsholdets deltagelse i Algarve Cup

Din vurdering:Lissabon en populær by for storbyferie

Lissabon har i 2007 slået rekord for omsætning i turistindustrien.

Turister i Lissabon har i 2007 brugt 570 millioner euro eller omregnet et pænt stykke over 4 milliarder kroner. Det er godt en halv milliard mere end i 2006, skriver SIC.

Lissabons turistorganisationer mener desuden at antallet af turister i Lissabon aldrig har været så højt som i 2007.

Det er de rimelige priser i Portugal (som er nogen af de laveste i Europa), det behagelige klima, og det at Lissabon opfattes som en sikker by, der trækker turister på storbyferie til Lissabon.

Én af de mest kendte attraktioner i Lissabon: Mosteiro dos Jerónimos klosteret i bydelen Belém, havde sidste år hver dag 2.500 besøgende.

Lissabon har dog stadig lavere omsætning på turister end 'hovedkonkurrenterne' Barcelona og Madrid i Spanien. En del af forklaringen er at mange turister ankommer til Lissabon fra nabolandene i bil eller med lavpris flyselskaber og en del turisterne fra specielt Spanien og Frankrig har valgt Lissabon som mål for storbyferien for ikke at bruge for mange penge.

Se også: De 7 bedste seværdigheder i Portugal, hvor Mosteiro dos Jerónimus er iblandt.

Mere information om Lissabon i Guide til Lissabon - Portugals hovedstad.

Se også artiklen: Lissabon den billigste storby i Vesteuropa.

Din vurdering:Job i Afrika forum i Lissabon

Portugal er via sine tidligere kolonier et af de lande i EU, som har de bedste forbindelser på det det afrikanske kontinent. Mange portugisiske virksomheder har afdelinger i Afrika, og der er også efterhånden en del virksomheder i Portugal, som stammer fra og har hovedsæde i et afrikansk land.

Den 7. og 8. marts afholdes der jobforum i Lissabon. Der er brug for højt kvalificerede medarbejdere inden for mange forskellige brancher. Kandidaterne skal have høj faglig kompetence og gerne en kandidatgrad inden for deres felt. Ydermere skal interesserede være skiftligt og mundligt flydende på fransk, portugisisk eller engelsk.

Virksomhederne på jagt efter medarbejdere omfatter olieselskaberne Esso, GE Oil & Gas, Total, BP, Sonango, Petrobras og Eni. Desuden vil der være repræsentanter fra bl.a. Escom (Banco Espirito Santo), Halliburton, Movicel, Millennium BCP, Odebrecht, OPS, Onamet og Unitel.

Det er den engelske recruitment virksomhed Global Career Company, som står for arrangementet. Lignende job-fora med fokus på at skaffe kvalificerede medarbejdere til Afrika afholdes i London d. 23. til 25. maj 2008 og i Brussel d. 4.-5. april 2008.

Proceduren er lidt speciel idet interesserede kandidater skal inviteres til at deltage. Det gøres ved at indsende CV til arrangøren. Såfremt CV'et matcher virksomhedernes krav bliver kandidaten inviteret til at deltage i arrangementet.

Mere information om job i Afrika forum kan findes på www.careersinafrica.com.

Din vurdering:MC events i Portugal 2008

MC enthusiaster i Portugal kan godt glæde sig til et forår med mange arrangementer.

Der er stor interesse for motorcykler i Portugal, og den storslåede natur og ikke mindst Dakar Rally starten i Lissabon inspirerer mange portugisere til at købe off road maskiner. Desuden er der god plads i Portugal til at benytte maksinerne inde i landet, da det meste af Portugals befolkning bor ved kysten.

Udover MotoGP i marts er den store MOTO Expo 08 udstilling i FIL udstillingscenter ved det gamle Expo-98 område nok det største event, men der er meget andet på programmet. Her er nogen af de vigtigste 2008 events i Portugal for motorcykel-interesserede.

Mototurismo TransAlgarve
Den 23. og 24. februar køres der hyggetur på Algarvekysten. Med udgangspunkt fra marina'en i Portmão køres via bjergene Serra de Monchique til Sagres i den vestligste del af Algarve og derefter tilbage til Lagos. Om eftermiddagen fortsættes mod Silves, Messines og Loulé og den første dag afsluttes i Faro. På andendagen går turen igen nordpå ind i landet via Barranco do Velho og man afslutter i Alentejo regionen i byen Mértola. Mere information og tilmelding til turen på Motociclisimo.

MOTO Expo 2008
Motorcykler, quadbikes og alverdens motorcykel-tilbehør vil fra d. 8. til d. 16. marts fylde hal 3 og 4 i det kæmpemæssige kompleks i det område, der i dag hedder Parque das Nações i Lissabon.

Det er tredje gang der afholdes stor motorcykeludstilling i Lissabon. Entre er knap 40 kroner. Der er åbent fra kl. 17 til 24 samt kl. 15 til 24 i weekenden. Den sidste dag lukker udstillingen dog kl. 20.

Uden at ville kritisere nogen er messe-arrangørernes hjemmeside ikke noget at falde i svime over, men vi ved at FIL messecentret er dygtige til at arrangere udstillinger, så er man i Lissabon midt i marts og interesserer sig for MC, tør vi godt anbefale at tage derud. Udstillingscentret ligger meget tæt på Oriente metrostationen. 

World Enduro Championship 2008 i Aveiro/Vale de Cambra
Vil man opleve off-road maskinerne i deres rette element skal man tage til byen Vale de Cambra d. 29. og 30. marts 2008.

Endurance Off Road løbet i nærheden af "Portugals Venedig" er en del af den europæiske WEC Endurance serie arrangeret af den portugisiske motorcykelsammenslutning. Se tidligere artikel om World Enduro Championship 2008 i Portugal, som også har en video intro fra arrangørerne i Vale de Cambra.

Moto GP Grand Prix på Estoril banen
Den 13. april 2008 afholdes der MotoGP i Portugal på den traditionsrige Estoril-bane vest for Lissabon. Blandt kørerne finder man Casey Stoner, som vandt MotoGP serien i 2007 foran Dani Pedrosa og Valentino Rossi.

Estoril banen er på grund af sine uberegnelige vindforhold kendt for at være én af de sværeste GP baner. I 2007 vandt Valentino Rossi/Yamaha lidt overraskende MotoGP på Estoril i Portugal foran Dani Pedrosa/Honda og med Casey Stoner/Ducati på tredjepladsen.

Motorcykelferie i Portugal
Har man lyst til at udforske Portugal, men synes der er en anelse for langt at køre fra Danmark til at turen kan presses ind i en uges ferie, er der mulighed for at leje motorcykler i Portugal.

Vi faldt over Thrustforth Motorcycle Holidays. En samlet pakke bestående af ophold i et dejligt feriehus i Arganil (Beiras regionen) i det centrale Portugal og leje af en BMW F650 i en uge koster indtil d. 1. april 2008 £900 eller omkring 9.000 danske kroner per person.

Beiras regionen ligger i det centrale Portugal og kendt for sin varierede natur. Her er man blandt andet inden for køreafstand af Serra da Estrela bjergene, Universitetsbyen (og Portugals tidligere hovedstad) Coimbra, flotte Aveiro og middelalderbyen Tomar, som er det gamle hovedsæde for tempelridderne i Portugal.

Se mere om udlejning af motorcykler og biler i Portugal.

Priser på motorcykler i Portugal
Markedet for motorcykler er ret stort i Portugal og mange mærker er repræsenteret.
Se her hvad en motorcykel koster i Portugal.

Herunder en video fra sidste års WEC arrangement i Portugal.

Din vurdering:Marriott åbner Renaissance Hotel Resort i Vilamoura

Verdens største hotelkæde Marriott Hotels har i lang tid på afstand observeret markedet for de såkaldte 'boutique hotels' . I Portugal driver Marriott allerede Lisbon Marriott og Praia D'El Rey Golf Resort. Desuden er Hotel Penha Longa ved Sintra en del af Ritz-Carlton gruppen, som ejes 49% af Marriott International.

Boutique hotel konceptet
Boutique hotel konceptet lægger meget vægt på individuelt design og på at give de velhavende gæster en hoteloplevelse, som de ikke kan finde andre steder end på netop dette hotel.

Boutique hotellerne kaldes også i nogen sammenhænge for 'design' eller 'lifestyle' hoteller. Det har vist sig at der mange steder har været et stort udbytte ved at omdanne hoteller i det øverste prislag til boutique hoteller. Dels har mange boutique luksushoteller en stor belægningsgrad og dels har de typisk lidt yngre og velbeslåede gæster været mere tilbøjelige til at bruge penge på middage i hotellets restaurant, cocktails i baren og andre hotelydelser i det øvre prislag. 

Marriott har set til, mens eksempelvis Morgans Hotels og Starwood Hotels gruppen i USA fik stor succes med dette koncept i 1990'erne.

Boutique Hotel konceptet er også kommet til Europa. I København findes Hotel Skt Petri, i Stockholm Nordic Light med minimalistisk design og i Oslo det lille luksushotel Grims Grenka, som åbner i foråret 2008. På Lissabonkysten er et af de kendteste boutique hotels Farol Design Hotel i Cascais.

Marriott hotelgruppens nærmeste brand i konkurrence med boutigue hotellerne har hidtil været Renaissance Hotels & Resorts.

Renaissance Hotels & Resorts konceptet
Renaissance hotelkæden er måske knap så dyr og fornem som Marriott og Marriott JW hotellerne. Istedet koncentrerer man sig om komfort med eksempelvis kvalitets linned/puder, god belysning i værelserne og ergonomiske møbler.

En del af Renaissance kædens hoteller, de såkaldte Renaissance Resorts har spa faciliteter, swimming pool og fitness centre. Der er ofte tale om 5-stjernede full service topklasse hoteller på udvalte feriesteder, og priserne befinder sig på samme relativt høje niveau.    

I Marriotts egen beskrivelse bruger man også udtrykket 'ambience of a boutigue' om Renaissance kæden, selv om mange af hotellerne er betydeligt større end et typisk 'boutique hotel', der som regel kun har plads til max. 150-200 gæster. Nogle boutique hoteller er meget mindre.

Der findes per februar 2008 i alt 74 Renaissance hoteller i Europa.

Renaissance Vila Sol Spa & Golf Resort i Vilamoura 
Marriott hotelgruppen overtager i 2008 driften af Vila Sol Spa & Golf Resort, som herefter vil få navnet Renaissance Vila Sol Spa & Golf Resort. Det fornemme 5 stjernede luksushotel og ferieresort er med i 'The Leading Hotels Of The World' organisationen, hvilket man kun kan opnå, hvis kvaliteten er i den absolutte topklasse.

The Leading Hotels Of The World omfatter hoteller som 'The Ritz Hotel' og 'Four Seasons' i London, Hotel Albatroz i Cascais og Reid's Palace på Madeira.

I Vilamoura på Algarve har Vila Sol hotellet egen 27-huls golfbane (18+9 huller). I nærheden ligger desuden de berømte golfbaner The Old Course, Victoria Club de Golf, Millennium Golf Course og Quinta do Lago.

Mange af gæsterne på Vila Sol hotellet i Algarve besøger det femstjernede hotel resort for spa og wellness oplevelser. I øjeblikket (februar 2008) er der tilbud på 3 dages spa ophold med sunde måltider og 4 daglige behandlinger fra 520 euro per person på Vila Sol Spa & Golf Resorts. Det svarer til omkring 3.900 kroner.

Wellness afdelingen omfatter en indendørs swimming pool, juice bar og der er plads til at behandle hele 22 gæster samtidigt i det luksuriøse spa. Der er i alt 3 swimming pools på hotellet (heraf én opvarmet), som udover 189 værelser også har ferielejligheder og en Beach Club ved udmundingen af Rio Formosa floden.

Marriott på vej med nyt Boutique Hotel brand
Der har længe været rygter om at Marriott hotel gruppen havde et nyt brand i støbeske'en for at kunne tage konkurrencen op med de etablerede boutique hoteller. Den 29. januar 2008 kunne blev det offentliggjort at Marriott hotel gruppen har fundet formlen på det nye hotelbrand i samarbejde med den karismatiske iværksætter og hotelier Ian Schrager.

Schrager var manden, som opfandt Design Hotel konceptet, som de 3 ovennævnte nordiske hoteller og Farol i Cascais på Lissabonkysten tilhører.

Den nye alliance mellem Marriott hotelgruppen og Ian Schrager er i sig selv bemærkelsesværdig. Ian Schrager er en kontroversiel herre, som udover sine utallige ejendomsprojekter også har ejet Studio54 natklub-kæden i USA, og han har i øvrigt også siddet i fængsel for skattesnyd. Marriott Hotels er på trods af frasalg af en del af koncernen stadig den største familieejede hotelvirksomhed i verden. Marriott Hotel & Resorts ledes i dag af den 75-årige CEO JW Bill Marriott Jr., som ligesom sin far grundlæggeren J. Willard Marriott er mormon fra staten Utah i USA. Marriott hotelgruppen har et meget konservativt syn på hoteldrift. Til gengæld er det også velkendt at familien Marriott fra Utah er dygtige til at perfektionere et koncept, når andre har bevidst at det duer.  

Med Schragers hjælp vil Marriott Hotels & Resorts have fat i det unge købedygtige publikum. Planen er at åbne over 100 'Edition' boutique hoteller over det meste af verden.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »