Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Marriott åbner Renaissance Hotel Resort i Vilamoura

Verdens største hotelkæde Marriott Hotels har i lang tid på afstand observeret markedet for de såkaldte 'boutique hotels' . I Portugal driver Marriott allerede Lisbon Marriott og Praia D'El Rey Golf Resort. Desuden er Hotel Penha Longa ved Sintra en del af Ritz-Carlton gruppen, som ejes 49% af Marriott International.

Boutique hotel konceptet
Boutique hotel konceptet lægger meget vægt på individuelt design og på at give de velhavende gæster en hoteloplevelse, som de ikke kan finde andre steder end på netop dette hotel.

Boutique hotellerne kaldes også i nogen sammenhænge for 'design' eller 'lifestyle' hoteller. Det har vist sig at der mange steder har været et stort udbytte ved at omdanne hoteller i det øverste prislag til boutique hoteller. Dels har mange boutique luksushoteller en stor belægningsgrad og dels har de typisk lidt yngre og velbeslåede gæster været mere tilbøjelige til at bruge penge på middage i hotellets restaurant, cocktails i baren og andre hotelydelser i det øvre prislag. 

Marriott har set til, mens eksempelvis Morgans Hotels og Starwood Hotels gruppen i USA fik stor succes med dette koncept i 1990'erne.

Boutique Hotel konceptet er også kommet til Europa. I København findes Hotel Skt Petri, i Stockholm Nordic Light med minimalistisk design og i Oslo det lille luksushotel Grims Grenka, som åbner i foråret 2008. På Lissabonkysten er et af de kendteste boutique hotels Farol Design Hotel i Cascais.

Marriott hotelgruppens nærmeste brand i konkurrence med boutigue hotellerne har hidtil været Renaissance Hotels & Resorts.

Renaissance Hotels & Resorts konceptet
Renaissance hotelkæden er måske knap så dyr og fornem som Marriott og Marriott JW hotellerne. Istedet koncentrerer man sig om komfort med eksempelvis kvalitets linned/puder, god belysning i værelserne og ergonomiske møbler.

En del af Renaissance kædens hoteller, de såkaldte Renaissance Resorts har spa faciliteter, swimming pool og fitness centre. Der er ofte tale om 5-stjernede full service topklasse hoteller på udvalte feriesteder, og priserne befinder sig på samme relativt høje niveau.    

I Marriotts egen beskrivelse bruger man også udtrykket 'ambience of a boutigue' om Renaissance kæden, selv om mange af hotellerne er betydeligt større end et typisk 'boutique hotel', der som regel kun har plads til max. 150-200 gæster. Nogle boutique hoteller er meget mindre.

Der findes per februar 2008 i alt 74 Renaissance hoteller i Europa.

Renaissance Vila Sol Spa & Golf Resort i Vilamoura 
Marriott hotelgruppen overtager i 2008 driften af Vila Sol Spa & Golf Resort, som herefter vil få navnet Renaissance Vila Sol Spa & Golf Resort. Det fornemme 5 stjernede luksushotel og ferieresort er med i 'The Leading Hotels Of The World' organisationen, hvilket man kun kan opnå, hvis kvaliteten er i den absolutte topklasse.

The Leading Hotels Of The World omfatter hoteller som 'The Ritz Hotel' og 'Four Seasons' i London, Hotel Albatroz i Cascais og Reid's Palace på Madeira.

I Vilamoura på Algarve har Vila Sol hotellet egen 27-huls golfbane (18+9 huller). I nærheden ligger desuden de berømte golfbaner The Old Course, Victoria Club de Golf, Millennium Golf Course og Quinta do Lago.

Mange af gæsterne på Vila Sol hotellet i Algarve besøger det femstjernede hotel resort for spa og wellness oplevelser. I øjeblikket (februar 2008) er der tilbud på 3 dages spa ophold med sunde måltider og 4 daglige behandlinger fra 520 euro per person på Vila Sol Spa & Golf Resorts. Det svarer til omkring 3.900 kroner.

Wellness afdelingen omfatter en indendørs swimming pool, juice bar og der er plads til at behandle hele 22 gæster samtidigt i det luksuriøse spa. Der er i alt 3 swimming pools på hotellet (heraf én opvarmet), som udover 189 værelser også har ferielejligheder og en Beach Club ved udmundingen af Rio Formosa floden.

Marriott på vej med nyt Boutique Hotel brand
Der har længe været rygter om at Marriott hotel gruppen havde et nyt brand i støbeske'en for at kunne tage konkurrencen op med de etablerede boutique hoteller. Den 29. januar 2008 kunne blev det offentliggjort at Marriott hotel gruppen har fundet formlen på det nye hotelbrand i samarbejde med den karismatiske iværksætter og hotelier Ian Schrager.

Schrager var manden, som opfandt Design Hotel konceptet, som de 3 ovennævnte nordiske hoteller og Farol i Cascais på Lissabonkysten tilhører.

Den nye alliance mellem Marriott hotelgruppen og Ian Schrager er i sig selv bemærkelsesværdig. Ian Schrager er en kontroversiel herre, som udover sine utallige ejendomsprojekter også har ejet Studio54 natklub-kæden i USA, og han har i øvrigt også siddet i fængsel for skattesnyd. Marriott Hotels er på trods af frasalg af en del af koncernen stadig den største familieejede hotelvirksomhed i verden. Marriott Hotel & Resorts ledes i dag af den 75-årige CEO JW Bill Marriott Jr., som ligesom sin far grundlæggeren J. Willard Marriott er mormon fra staten Utah i USA. Marriott hotelgruppen har et meget konservativt syn på hoteldrift. Til gengæld er det også velkendt at familien Marriott fra Utah er dygtige til at perfektionere et koncept, når andre har bevidst at det duer.  

Med Schragers hjælp vil Marriott Hotels & Resorts have fat i det unge købedygtige publikum. Planen er at åbne over 100 'Edition' boutique hoteller over det meste af verden.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer