Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Diesel Seat til Portugals bedste F1 kører

Der er ikke langt mellem succes og fiasko i motorsportens fornemste række Formel1.

Det har dog ikke afholdt den tidligere F1 kører Tiago Monteiro i at sætte næsen op efter gode resultater i WTCC serien i 2008. WTCC står for World Touring Car Championship.

I Monteiros første WTCC sæson i 2007 blev han nummer 11. Det lyder ikke umiddlbart imponerende, men det blev dog både til en 2. plads i løbet på Anderstorp i Sverige og til to 3. pladser i 2007 sæsonen. Desværre udgik Monteiro i flere løb end han gennemførte.

Diesel racer til Monteiro
I år har Seat besluttet at satse på 100% på dieselmotorer i WTCC, og dermed bliver Seat TDi raceren 80 kilo tungere end Seat benzin-udgaven fra 2007 sæsonen.

Tiago Monteiro udtalte efter en nylig test på Estoril banen ved Lissabon at køreegenskaberne er 'fuldstændig ændrede' med de ekstra 80 kilo, men at testen gik fint og bilens undervogn blev sat op til at matche den nye vægtfordeling.

En yderligere forklaring på den ændrede dynamik i Seat TDi raceren kan være at Seat i år har fået forbud af WTCC mod at bruge 'flad undervogn' dvs. at afskærme undervognen for at gøre den så aerodynamisk som muligt. Det har, mener Monteiro, stor betydning i svingene.

Se Seat raceren her:

Tiago Monteiro i Dakar Rally
Monteiro har også forsøgt sig i Dakar og var faktisk klar til start i 2008 løbet, som blev aflyst i sidste øjeblik.

Vi fangede ham med kamera'et efter den aflyste start i Belém:

Tiago Monteiro

Se her hvordan Monteiro's Dakar Special klarer sig i ørkensandet:

 

WTCC løbskalender
Det første løb i WTCC 2008 køres i Brasilien på Curitiba banen d. 29. feb til d. 2. marts.

Herefter er der WTCC løb i Mexico, Spanien (Valencia), Frankrig (Pau), Tjekkiet (Brno).

Fra d. 11. til d. 13. juli 2008 vil WTCC racerne være at finde på Estoril banen ved Lissabon/Cascais.

Herefter køres der i England (Brands Hatch), Tyskland (Oschersleben), Sverige (Anderstorp), Italien (Monza), Japan (Okayama) og til sidst i Macau.

Se flere detaljer på WTCC's hjemmeside.

Portugisiske kørere i Formel1
Pedry Lamy og Tiago Monteiro er de to mest succesfulde portugisiske F1 kørere gennem tiderne.

Monteiro er med sine 37 F1 løb og en 3. plads i USA's Grand Prix i 2005 den portugisiske racerkører med mest F1 erfaring og de bedste resultater i Formel 1. Det blev dog aldrig til den succes han havde håbet på, og med udgangen af 2006 var der ikke længere plads til Monteiro i Formel 1.

Den 31-årige Tiago Monteiro er fra Porto og hans fulde navn lyder Tiago Vagaroso da Costa Monteiro. Det portugisiske WTCC håb bruger dog ikke sit 'Vagaroso' mellemnavn så meget i Portugal. Vagaroso betyder nemlig 'langsom' på portugisisk - og nej, det er ikke en vittighed.

Her i Cascais blev vi i øvrigt vækket lørdag morgen d. 9. feb. lidt før klokken 9 af motorlarm fra Estoril banen. Siden det ville være umuligt at trække nogen portugisere ud af sengen til arrangementer på den tid, antager vi at et racerteam har lejet banen til testformål.

UPDATE 12. februar 2008
Det var faktisk et dansk racerteam som var tidligt oppe og teste på Estoril. Se historien om Team Essex og deres nye Porsche RS Spyder

Se også: Ralf Schumacher i DTM test på Estoril.


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer