Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabons måske bedste cocktailbar

Et af de mest charmerende steder at hygge sig i Lissabon findes i Rato området ikke langt fra Bairro Alto.

Pavilhão Chinês
Etablissementet ligner ikke noget særligt udefra, men det er det.

Når man kommer inden for ser man det straks. Pavilhão Chinês er som en kinesisk æske og lidt til.

Legenden siger at grundlæggeren af Pavilhão Chinês samlede på alskens pynteting og sager, og at han til sidst måtte gøre op med sig sig om nipstingene skulle overtage hjemmet eller flyttes i større lokaler. Det endte med at han åbnede en bar i en gammel købmandsbutik, og Pavilhão Chinês er nu én af Lissabons forholdsvis ukendte attraktioner. Indfødte lisboetter kender naturligvis stedet.

Der hænger billeder overalt på Pavilhão Chinês. Fra loftet hænger der kopper, figurer og gamle våben. I montre står der dukker, kinesiske nipsting og alt muligt andet spændende. Baren har også nok den største samling tinsoldater og små modelfly, de fleste vil kunne forestille sig.

Romantisk belysning og fantasifulde cocktails
Der er gjort meget ud af interiøret med romantisk belysning, og man føler sig hensat til starten af det forrige århundrede med de mange messing ornamenter, lysekronen og den traditionelle bar i mørkt poleret træ. Sådan kunne der have set ud på Titanic.

Selv om alle de små og større ting samlet på et sted virker ganske overvældende, giver det også en fantastisk stemning.

Lad os slå det fast med det samme. Efter Lissabon forhold er Pavilhão Chinês ikke billig. Cocktails koster som hovedregel 7,50 euro svarende til godt 55 kroner. Men oplevelsen er det hele værd og lidt til.

Tjenerne er klædt i røde veste og kan godt virke lidt 'stramme i betrækket', men de kan deres kram og spørger man til de forskellige drinks er de yderst hjælpsomme.

Her er nogen af de kendteste cocktails på  Pavilhão Chinês:

  • Chineese Pavillion - en grøn fantasifuld cocktail bestående af rum, blå bols, appelsin og ananas - stærk sødlig cocktail til det yngre publikum
  • Vaca Gorda - frit oversat 'den fede ko' - består af Batida de Coco, kakao, ananasjuice og morango (jordbær) - dejlig frisk 'pige-drink'

Der laves også en exellent White Russian, og har man specielle ønsker, er der ikke meget, tjenerne ikke har kendskab til. Man kan selvfølgelig også få serveret te eller kaffe.

Det er i øvrigt også muligt at spille billiard på Pavilhão Chinês i et seperat lokale, og selv om baren virker meget intim, er Pavilhão Chinês faktisk et rimeligt stort sted med plads til 100-130 mennesker.

Sådan finder du Pavilhão Chinês
Det er faktisk pærelet, men kræver lidt tålmodighed. Adressen er Rua Dom Pedro V, 89, og denne gade ligger et godt stykke oppe i byen mellem Bairro Alto og Restauradores.

Står man på Cais de Sodré metrostationen/kystbanens endestation skal man overpå den anden side af 24. juli gaden (Avenida 24 de Julho) og hen til det lille torv, hvor en stejl gade starter. Den hedder Rua do Alecrim og løber over en lille bro.

Fortsætter man opaf, bliver gaden til Rua d. Misericórdia. Man fortsætter stadig op af samme gade (som nu hedder Rua São Pedro da Alcântara) og kommer efter godt 1 kilometer til et sving med en lille park på højre side, som har en fantastisk udsigt over det centrale Rossio i Lissabon. Følger man vejen, som nu hedder Rua Dom Pedro V til venstre, vil man på venstre hånd efter omkring 100 meter finde en dør, hvor der ovenover står Pavilhão Chinês.

Er døren ikke åben skal der ringes på, og der kan godt gå lidt tid før der lukkes op.

Er man helst fri for gåturen kan man tage metroen (gul linje) til Rato stationen.

Pavilhão Chinês skal opleves. Billederne nedenfor er absolut elendige og yder overhovedet ikke stedet retfærdighed. Vi opdaterer så snart vi besøger stedet igen og modtager også gerne billeder fra læsere på info@portugalnyt.dk:

Pavilhao Chines Lisbon  Pavilhao Chines - Lisboa


Se også: Kulinarisk oplevelse i Cascais vest for Lissabon


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer