Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Gratis tog til Sintra fra Lissabon i weekenden

Efter en omfattende renovering har de portugisiske jernbaner genåbnet Rossio stationen i det centrale Lissabon.

Den gamle bygning i manuelinsk byggestil ligner mere et palads end en togstation. Rossio stationen blev tegnet af José Luís Monteiro og opført i 1886-1887 og er ét af Lissabons bedste eksempler på romantisk arkitektur.

Arkitekten Monteiro blev inspireret af 1600- og 1700-tallets fascination af portaler og hesteskoformede hvælvinger. Hotel Avenida, som ligger lige ved siden af, er også tegnet af Monteiro.

Toget fra Rossio-bydelen kører til Sintra, og netop Sintra nordvest for Lissabon er verdensberømt for sine bygninger inspireret af romantikken.

Inden for er stationen kraftigt moderniseret, og der er nu 3.000 kvadratmeter butiksareal i forbindelse med stationen. Ud af de 3.000 er de 900 kvadratmeter reserveret til kulturelle formål.

Budgetoverskridelser på Rossio renoveringen
Den vigtigste trafikmæssige forbedring er dog selve tunnellen, som fører ud af Lissabon. Forbindelsen blev lukket i oktober 2004 for renovering.

Arbejdet på tunnellen trak ud, og budgettet for renoveringen blev overskredet med næsten 20% til 60 millioner euro svarende til næsten en halv millard danske kroner. Forsinkelsen og budgetoverskridelsen førte til at et af byggefirma'erne i det konsortium, som skulle stå for renoveringen, blev frataget opgaven. Nu skulle alt være i orden og tunnellen er gearet til at kunne klare op til 6 tog i timen.

Rossio stationsbygningen er nu integreret med Praça Duque de Cadaval pladsen, hvor der er anlagt en udendørs café.

Toget fra Rossio stationen til Sintra vil i weekenden 16.-17. februar 2008 være gratis at benytte. Normal service genoptages fra mandag d. 18. februar 2008.

Her ses Rossio stationen i Lissabon by night: 

  
Foto: PortugalnytKommentarer

Endnu ingen kommentarer