Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Flytning til udlandet - pas på billige flyttefirmaer

Flytning til udlandet er som regel ikke billigt, men i Danmark har Kristian Vendelbo slået sig op på billige flytninger til og fra udlandet.

Se mere om flytning til Sydeuropa herunder til og fra Frankrig, Spanien og Portugal i Portugal-Forum.

Kristian Vendelbo lyder troværdig i telefonen og er en dygtig sælger. Mange udlandsdanskere har efterhånden stiftet bekendtskab med ham.

Den charmerende flyttemand annoncerer lystigt med sine billige priser på flytning til udlandet, og henvender man sig, forklarer Vendelbo som regel at grunden til at han kan udføre flytninger over landegrænser billigt, er at det tager længere tid med ham end med andre flyttefirmaer.

Vendelbo er dygtig til at markedsføre sin flytteservice ved hjælp af nyhedsbreve, flyers, annoncer i Copenhagen Post og opslag på samlingssteder for danskere i udlandet, som eksempelvis Den Danske Kirke i London.

Problemet er at manden ikke er til at stole på, og gør man det, er risikoen for at miste penge, personlige ejendele eller begge dele høj.

Kristian Vendelbos mange flyttefirma'er
Vendelbo har en god fantasi når han skal forklare, hvorfor flyttegods ikke når frem. Det kan være problemer med vognmanden, med 'tidligere ansatte', med fragtfirmaer og med alt muligt andet.

Som regel viser det sig dog at Kristian Vendelbo ikke har betalt for opbevaringen af flyttegodset, og derfor har kunder hos Kristian Vendelbo måtte have haft fat i fogeden i Danmark for at få deres ting igen. I udlandet er det selvsagt endnu sværere, hvis ens ting er opmagasineret i eksempelvis England, Belgien, Holland eller Tyskland.

Kristian Vendelbo har så vidt vides brugt følgende firmanavne:
(og måske endnu flere - vi opdaterer løbende listen, når vi modtager tips)
 • VIP Shipping
 • VIP-Ship
 • A-1 Relocation / A-1 Relocations
 • VIP-Møbeltrafik
 • VIP Flytteservice
 • VIP International Shipping Systems
 • Shipping for Diplomats
 • Ship4diplomats
 • Intership-diplomats
 • IntershipVIP 
 • Ship4expats
 • House of Shipping and Relocation
 • Expat-Ship Scandinavia / Expat-Ship / Expatship
 • Expert Ship / Expert-Ship.com

Advarsel mod Kristian Vendelbo
Vi baserer ovenstående kraftige advarsel mod Kristian Vendelbo på udsendelsen Kontant fra Danmarks Radio fra d. 15. januar 2008. Kontants medarbejdere har fundet frem til utallige udlandsdanskere, som har måttet vente meget længe på deres ting. Efter Danmarks Radio's program, er der dog også nogen af Vendelsbos kunder, som mirakuløst efter lang tids venten har fået deres flyttegods igen.

Danmarks Radio har desværre også kendskab til kunder, som har måttet betale store beløb udover det aftalte for ikke at miste deres flyttegods. Vendelbo har ifølge DR desuden anvendt falsk adresse i både England og Danmark og har i øvrigt haft sin fax stående hos sin frisør (!).

Se også artikel om sagen på Danmarks Radio's hjemmeside.

Sidst men ikke mindst er vi bekendt med at den foretagsomme Kristian Vendelbo tilbyder transporter af flyttegods til Portugal.

UPDATE 25. juni 2008
TV-programmet Kontant fulgte d. 24. juni 2008 op på dels anløbne danske bilhandlere og dels ejer af diverse flyttefirma'er Kristian Vendelbo, som en del udlandsdanskere fortryder, de har stiftet bekendtskab med.
Se mere om udsendelsen Kontant i DR d. 24. juni.

UPDATE 25. februar 2009
DR Kontant følger igen op på Kristian Vendelbos svindel med flyttefirmaer. I udsendelsen fremgår det at Kristian Vendelbo nu kalder sig Kristian Tyge Vendelbo. Programmet kritiserer dansk politi for ikke at følge op på åbenlyse svindelsager. Dog er Kristian Tyge Vendelbo nu omsider blevet sigtet for bedrageri. Han var indkaldt til retsmøde den 18. august 2007, men mødte ikke op. Nu er han indkaldt til retten påny den 27. april 2009, men politiet forventer ikke at han møder op, da de ikke har kunnet opspore Kristian Tyge Vendelbos adresse og telefonnummer. Det lykkedes DR Kontant redaktionen at finde Kristian Vendelbos seneste firmanavn Expat-Ship på blot 10 minutter, og de fik straks telefonisk kontakt med Vendelbo.

I udsendelsen fremgik det ligeledes at den første anmeldelse mod Kristian Vendelbo blev modtaget af politiet for over 20 år siden. En udlandsdansker i Brasilien var siden sidste udsendelse blevet snydt af Kristian Vendelbo, og har ligeledes politianmeldt ham.
Se mere om udsendelsen Kontant i DR d. 24. februar.
Se også Ekstrabladets artikel: Politiet orker ikke - fuskerne går fri.
Se også: Kristian Vendelboe får 10 dagbøder á 1.000 kroner i artiklen: Lovens lange arm smøger ærmerne op - DR 16. juni 2009Kommentarer

 

An English person siger:

Kristian's latest trading name: House of Shipping and Relocation

24 February 2008 10:29 AM
 

An English person siger:

Another of Kristian's new trading names: SHIP4EXPATS

28 February 2008 10:57 AM
 

An English person siger:

25 June 2008 12:36 AM
 

An English person siger:

Please add a new warning about Kristian Tyge Vendelbos latest trading name: EXPAT-SHIP Scandinavia

See DR Kontant: www.dr.dk/.../player.html

25 February 2009 1:23 AM
 

John Petersen siger:

Jeg er selv blevet bedraget af Kristian Vendelbo. Jeg lever i Frankrig og havde den luskede person til at give et tilbud. Jeg betalte og fik ikke mit flyttegods. Det fik jeg klaret med politiet i Glostrup som sørgede for at godset blev udleveret, men ikke mine penge. Anmeldte ham til det sløve politi i Danmark, som kun knalder folk for at køre uden cykellygte.

26 February 2009 2:27 PM
 

Mike Munyao siger:

Min mor og jeg blev bedraget af Kristian Vendelbo da han havde lovet at flytte vores ting til England hvor vi nu bor. Der er nu gået 3 år og vi kan ikke få fat i ham eller vores personlige ting. Hvis der er nogle der kan hjælpe os, så PLEASE kontakt mig via mail: Munyao89@yahoo.dk

9 August 2010 5:46 PM
 

Mick siger:

Warning about Kristian Tyge Vendelbos latest trading name: EXPERT-SHIP.com

2 December 2010 7:12 AM
 

Endnu en der lod sig snyde siger:

Vi er blevet bedraget af ham under navnet expert-ship. Vi fattede heldigvis mistanke i tide og det lykkedes os i sidste uge at få vores ting udleveret fra det pakhus i Danmark han havde opbevaret dem i - vel at mærke mod betaling af 6000 kr til pakhuset, da lejen ikke var blevet betalt.

Til pakhuset havde han oplyst firmanavnet A1 Relocations med adresse i England.

4 March 2011 12:26 PM
 

Bettina Elmas siger:

Anyone here who can recommend a firm for relocation? Denmark - Turkey.

Thanks for sharing this

4 May 2011 10:48 AM
 

Helene siger:

Åh nej!!! Jeg har ventet på mine ting siden 18. November - Afhentet af Expertship.com - Hvilket pakhus var tingene opbevaret hos?

14 May 2011 9:08 AM