Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Voldsomt regnvejr i og omkring Lissabon

Det har ikke regnet så meget i de sidste 10 år udtalte en repræsentant fra myndighederne i Loures omkring 20 kilometer nord for Lissabon.

Netop som portugisiske meteologer hævdede at have konstateret den tørreste vinter i Portugal siden år 1917, ombestemte vejrguderne sig.

Mandag d. 18. februar 2008 åbnede himlen sig over Lissabon og omegn, og den megen regn i løbet af få timer skabte store trafikale problemer.

Oversvømmelse i Loures
I byen Loures var de lavestliggende gader omdannet til mindre floder, og 15 måtte reddes fra deres hjem af brandvæsenet.

Samtidig frarådede myndighederne alle at køre mod Lissabon, da vandmasserne nogen steder gjorde færdsel livsfarligt og på et tidspunkt fuldstændig afspærrede hovedvejen. Busdrift og togdrift blev også midlertidigt indstillet.

10.000 uden elektricitet i Cascais
I området omkring kystbyerne Cascais og Oeiras var 10.000 husstande i løbet af dagen uden el som følge af at elektricitetsdistributøren EDP's anlæg var blevet oversvømmet. 

Et par bygninger blev evakueret af frygt for sammenstyrtninger i Cascais.

Mindst én person omkommet i Sintra området
På N117 hovedvejen mellem Belas og Queluz 10 kilometer nordvest for Lissabon endte en bil af uvisse årsager i en flod, og mindst én person omkom.

Lissabon, Santarém og Setúbal oversvømmet
I områderne omkring Santerém og Setúbal samt i hovedstaden Lissabon kæmpede brandvæsenet hele dagen med over 200 meldinger om oversvømmede huse og lejligheder.

I Setúbal slog lynet ned i en telefoncentral med det resultat at der kun var én linje til rådighed for opkald til alarmcentralen.

Temperaturerne i januar måned i Portugal er ifølge det portugisiske meteologisk institut stadig den varmeste nogensinde siden målingerne startede. I Lissabon-området er vinteren 2008 ikke længere blandt de tørreste.

UPDATE 20. februar 2008
Opgørelserne efter uvejret over Lissabon og omegn d. 18. februar tæller nu 3 omkomne og én er stadig savnet. 179 personer er blevet hjemløse og 122 har midlertidigt måtte fraflytte deres hjem.

En enkelt regnmålerstation i Lissabon har ifølge SIC ikke målt kraftigere nedbør i 145 år. Kommentarer

Endnu ingen kommentarer