Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabons byråd får underkendt låneansøgning

Det blev i dag afgjort af en portugisisk retsinstans at Lissabon byråds låneansøgning på 400 millioner euro ikke bliver godkendt.

Lånet var ellers allerede bevilget, men den såkaldte Accounts Court besluttede sig ifølge SIC til ikke at lade Lissabon låne de mange penge.

To muligheder for borgmester António Costa
Nu har Lissabon groft sagt to muligheder. Der er allerede skåret kraftigt i budgettet for 2008, og til jul havde man for eksempel også skåret ned på julebelysningen.

Borgmesteren Costa, som er fra PS partiet kan enten ansøge staten Portugal om hjælp eller sælge ud af Lissabons ejendomme. Eventuelt kan der blive tale om en kombination, og regeringen vil sandsynligvis pålægge Lissabon yderligere besparelser, såfremt der skal ydes lån.

Det er 'gamle lig i lasten' fra det nuværende oppositionsparti PSD i Lissabons byråd, som der skal betales for. Lissabon har i mange år haft et overforbrug og de ansatte i Lissabons offentlige kontorer og institutioner har efter manges mening været for mange og for ineffektive.

Byrådet i Lissabon holder torsdag eftermiddag d. 21. februar 2008 krisemøde om den økonomiske situation for hovedstaden.

Se også: Store besparelser på Lissabons 2008 budget.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer