Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny VW Scirocco 2009 skal produceres i Portugal

(UPDATE august 2008 - KLIK HER for de danske priser på VW Scirocco)

Den portugisiske økonomiminister Manuel Pinto er i øjeblikket gæst ved præmieren på den nye VW Scirocco sports coupe på den internationale biludstilling i Geneve.

Autoueropa fabrikkens direktør har bekræftet over for ministeren at VW Scirocco modellen skal produceres udelukkende på VW fabrikken i Palmela syd for Lissabon.

Niche modellen Scirocco forventes at blive produceret i 8 år før næste modelskifte. Produktionen af VW Scirocco går igang i 2008 og den nye sportscoupe fra VW vil være i forretningerne i Danmark i sensommeren.

Pris i Danmark på VW Scirocco
Priserne i Tyskland starter ved 21.750 euro står der på den danske VW hjemmeside, hvilket er virkelig billigt.

Hvis den danske importør ikke som sædvanligt skal tjene lidt ekstra vil den billigste VW Scirocco i Danmark kunne købes for hvad der svarer til omkring 272.000 kroner ex levering.

Beregningen er baseret på hvad en Golf TSi 3-dørs med 122 hestekræfter koster i henholdsvis Danmark og Tyskland. Prisen for den billigste Scirocco bil er i Tyskland stort set den samme som for Golf'en, men lad os se hvad den danske importør SMC med bilforretninger over hele landet finder ud af denne gang.

VW Scirocco motor
Den nye Scirocco tilbydes med en særdeles økonomisk motor. Der er tale om den nyudviklede 1,4 TSI benzinmotor med 122 hestekræfter. Scirocco årgang 2009 fås også med 1,8 TSI motor og med den 200 hestes GTI 2,0 motor fra Golf'en.

Scirocco model 2009

Se flere billeder af den nye Scirocco 1,4 TSI fra International biludstilling i Lissabon april 2008.

Senere på året kommer der uden tvivl flere og kraftigere alternativer, men det lader til at Scirocco skal introduceres, som BMW Z3 blev det midt i 90'erne med de mindste motorer først. Det kunne tyde på at VW måske har en endnu kraftigere sportsvogn i støbeskeen.

Vælger man den kraftigste motor, kan man efter 7,2 sekunder se nålen passere de 100 km/t og tophastighed angives til 235 km/t. Benzinforbruget angives til 13 km/l og vil uden tvivl være endnu bedre med de mere ydmyge motor alternativer. Der vil også være en diesel version af Scirocco med VW-koncernens udmærkede 140 hestes 2-liter dieselmotor.

Se også: Test af VW Scirocco - med video.

Autoeuropa i Portugal
Autoeuropa fabrikken er én af Portugals største arbejdspladser og står for næsten 1% af landets bruttonationalprodukt. I øjeblikket produceres MPV familiebilen VW Sharan og den lille foldetagscabriolet VW Eos. I 2009 vil produktionen af den nye VW Polo gå igang.

Den nye VW Scirocco, som forventes i forretningerne i 2009 er en bil i stil med Audi TT, BMW 1-serie og Mercedes SLK. Det vil sige en bil med fokus på køreglæde og individualisme og mindre fokus på bagsædepassagerer og bagageplads.

VW Scirocco prisættes sandsynligvis lidt lavere end konkurrenterne for at kunne tage kampen op mod prestigemærkerne.

Den portugisiske regering er meget interesserede i at tiltrække flere bilfabrikker til Portugal. I 2006 mistede Portugal produktionen af Opel Combo varebiler. Opel havde siden 1963 produceret biler i Azambuja nord for Lissabon.

Sådan så prototypen Scirocco Iroc ud, men som det kan ses på linket nedenfor ligner den nye produktionsklare Scirocco heldigvis prototypen rigtig meget.

 

 


Se billeder af den nye VW Scirocco fra Geneve udstillingen på Autoblog.com.

Relaterede artikler:
Video og flere detaljer om den nye VW Scirocco

Se også:
Ny VW Polo skal produceres i Portugal


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer