Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nye regler for byggetilladelser i Portugal

Nye regler for byggetilladelser betyder mindre bureaukrati, men også mere ansvar hos de byggeansvarlige rapporterer SIC mandag d. 3. marts 2008.

Lempelse af regler for simple ombygninger
Bygningsarbejder inde i en bygning, som ikke ændrer i bygningens bærende struktur, facaden eller taget vil ikke længere kræve byggetilladelse. Der er dog visse undtagelser herfra deriblandt, hvis bygningen ligger i et historisk eller beskyttet område.

Renoveringer af facader eller anlæg af en swimming pool vil som udgangspunkt også, ifølge SIC kunne foretages uden byggetilladelse.

Større ansvar hos de byggeansvarlige
I forbindelse med de nye regler introduceres en 'procedure ansvarlig' eller på portugisisk 'o gestor de procedimento'. Vedkommende er ansvarlig for at bygningsreglementet overholdes, og der kan idømmes høje bøder på op til 450.000 euro og op til 4 års suspendering såfremt denne person ikke overholder reglerne.

I tilfælde af at den procedure ansvarlige ikke vil godkende et byggeri, skal der fortsat kunne indhentes tilladelse fra det offentlige til simple ombygninger. Der lægges op til at lokale myndigheder har 20 dage til at foretage en sådan vurdering, og hvis vurderingen ikke foretages i tide må licensen til at foretage (den begrænsede) ombygning anses for givet af myndighederne.

Det åbner selvsagt op for en mængde interessante sager i fremtidens byggeri i Portugal.

Videreførelse af tidligere regler
Samtidig fastholdes dog myndighedernes lovmæssige krav på at skulle godkende en lang række ombygninger, tilbygninger og naturligvis bygning af nye huse samt nedrivninger.

Det forventes i øvrigt i de nye regler at lokale myndigheder skal være mere opmærksomme end tidligere på at undersøge forholdene i forbindelse med byggetilladelser til ombygninger og renoveringer af bygninger med historisk værdi og bygninger i beskyttede områder.

Online ansøgninger om byggetilladelser
Der planlægges endvidere at borgerne skal kunne anvende en online ansøgnings-blanket om byggetilladelse, som tilsendes myndighederne elektronisk.

De nye regler er trådt i kraft allerede. Se video indslag fra SIC om de nye regler for byggetilladelser.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer