Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fodboldklubben Benfica skal have ny manager

Spanieren José António Camacho er aftrådt som træner for Lissabon-klubben Benfica.

Det blev en kort karriere i Portugal for den 53-årige Camacho, som kun nåede at stå i spidsen for Benfica i lidt under 7 måneder.

Se også: Michal Laudrup sættes i forbindelse med Benfica i maj 2008.

Dårlige resultater i den portugisiske liga
Det var de dårlige resultater i den portugisiske liga, som var udslagsgivende.

Søndag d. 9. marts spillede Benfica uafgjort 2-2 på hjemmebane mod bundholdet União de Leiria, som for så vidt ikke er noget dårligt hold, men heller ikke objektivt set skulle være i Benficas klasse.

Det var ikke første gang at resultaterne udeblev på hjemmebane. I de seneste 4 hjemmekampe i den portugisiske liga har Benfica kun fået uafgjort. Det er Benficas fans - og dem er der mange af - mildt sagt ikke tilfredse med.

Desuden havde det stolte Lissabon hold fået klø af Michael Laudrups Getafe i første kamp i UEFA Cup turneringen, som også blev spillet på Benfica's hjemmebane Estádio da Luz for nyligt.

Tilskuerne på Benfica's hjemmebane valgte i går at pipe Camacho og spillerne ud, og det blev tilsyneladende for meget for den trinde spanske træner.

Udtalelser fra Camacho
Efter kampen udtalte Camacho at han stod uforstående over for spillernes manglende motivation, og at han så sig ude af stand til at ændre på holdets underlige attitude (frit oversat).

Formanden for Benfica Luís Filipe Vieira, sagde at aftrædelsen kom fuldstændig uventet, og at han havde forsøgt at tale Camacho fra beslutningen. Camacho er sandsynligvis så tæt man kommer på at være ven med Benfica-formanden, som det er muligt. De to kender hinanden fra perioden 2002-2004, hvor Camacho også var træner for Benfica.

Mange trænere i Benfica
Der har været trængsel i svingdøren hos Benfica i denne sæson. I 2007 startede Fernando Santos som ny Benfica træner efter én sæson med hollænderen Ronald Koeman, men han blev sat på porten af formanden Luís Filipe Vieira efter uafgjort og dermed et dårligt resultat mod Leixões på udebane i den indledende kamp i den portugisiske liga.

Herefter hentede formanden for Benfica spanske Camacho til Lissabon.

På trods af Camachos erfaring som manager for Real Madrid har Benfica kun vundet 4 kampe på hjemmebane denne sæson, men ligger trods alt på en anden plads med 40 point i den portugisiske liga - dog uden at have nogen chance for at true FC Porto på førstepladsen med 54 point.

Ny træner ?
Luís Filipe Vieira er kendt for at være en temperamentsfuld arbejdsgiver, og arbejder-klubben Benficas fans er heller ikke altid nemme at have på sin side i modgang.

Det bliver spændende at se, hvem der tør binde an med et Benfica hold i krise. Sidste gang Benfica præsterede noget stort var i december 2005, hvor det lykkedes holdet at slå mægtige Manchester United i Portugal med 2-1, hvilket sendte Man U ud af Champions League turneringen.

Foreløbig er det hjælpetræneren Fernando Chalana, som overtager Camachos job d. 12. marts i Madrid, hvor Benfica spiller returkamp mod Getafe i UEFA Cup'en.

Se også: De største fodboldklubber i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer