Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Rally de Portugal i Algarve 8-10 maj 2008

For feriegæster i Algarve med blot en anelse benzin i blodet er der ekstra oplevelser i og omkring Faro i den anden uge af maj 2008.

International Rally Challenge (IRC) kommer til Portugal, og løbet starter på Algarve Stadion i Faro (Estadio Algarve).

Løbsplan for Rally de Portugal
Bilerne lines op d. 8. maj uden for Algarve Stadion og både d. 9. og 10. maj startes og afsluttes rally etapperne ved Algarve stadion i Faro.

Rally de Portugal var oprindelig det andet løb i IRC serien i 2008, men på grund af problemer med sikkerheden i Afrika er sæsonens første løb Safari Rally i lighed med Dakar Rally'et blevet aflyst.

IRC og WRC rally
IRC er rally verdenens aspirantklasse. IRC er oprettet for at unge kørere kan prøve at køre løb under 'rigtige' forhold - og så naturligvis for at FIA (som arrangerer) og de øvrige sædvanlige aktører inden for motorsport, som for eksempel Eurosport, kan tjene penge - og helst mange.

IRC køres i de såkaldte S2000 rallybiler, som er en broget, men trods alt lille sluttet flok af både nyere og relativt gamle rallybiler:

  • Peugeot 207 S2000
  • Fiat Abarth Grande Punto S2000
  • Skoda Fabia S2000
  • VW Polo S2000
  • Toyota Corolla S2000
  • MG-ZR S2000  

Andre køretøjer tillades ikke i IRC serien uden forhåndsgodkendelse. Det giver et relativt jævnbyrdigt felt i teknisk henseende, og det sætter kørere med begrænset økonomi dvs. sponserstøtte i stand til at være med i konkurrencen. Det betyder dog langt fra at sporten er billig. En standard bil koster fra omkring 1 million kroner i indkøb.

Bilerne har motorer på op til 2 liter slagvolumen og omkring 280 hestekræfter. S2000 rallybilerne må have 4-hjulstræk, men må ikke være forsynet med turbolader, kompressor eller lignende. Der er desuden skrappe begrænsninger på, hvor mange elektroniske finurligheder bilerne må udstyres med. 

Én af de nyeste IRC S2000 biler er Peugeot 207 S2000.

WRC (World Rally Championship) bilerne er i forhold til IRC bilerne lidt kraftigere, meget mere komplicerede, meget hurtigere og dermed også mange gange dyrere. I de sidste mange år har diverse udgaver af Mitsubishi Lancer EVO og senest Subaru Impreza WRC domineret WRC rally serien. Det lader dog til at både Ford og Citroën i 2008 sæsonen har en chance for at skubbe japanerne væk fra sejrs-skamlen.

I 2007 var Rally de Portugal en del af WRC serien, men i 2008 er både Irlands og Portugals Rally degraderet til IRC serien.

Se også Rally de Portugal hjemmesiden.

Herunder en Youtube video fra Jan Kopecky's og Petr Stary's Peugeot 207 S2000:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer