Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kriminaliteten i Lissabon er faldet

Lissabons politi har offentliggjort statistik for kriminaliteten i Stor-Lissabon.

Den viser at antallet af anmeldelser er faldet i 2007. Mest positivt er udviklingen i voldskriminalitet, hvor antallet af anmeldelser er faldet med over 20% i forhold til 2006. Antallet af anmeldelser om indbrud er derimod steget med 12,7%.

Kriminalitet med skydevåben er faldet med næsten 10% og anmeldelser af kriminalitet med stikvåben er faldet med hele 30%.

Massiv politi-indsats i Lissabon og omegn i 2007
Politiets tilstedeværelse i Lissabon i 2007 har på grund af EU-formandskabet været større end normalt, og det har tilsyneladende haft en positiv effekt. Antallet af arrestationer er ifølge PSP politiet i Lissabon gået op med 6,9% til over 10.000 i år 2007. Antallat af politiaktioner steg i 2007 med over 50%.

I forhold til danske forhold er politiet i Lissabon de fleste steder langt mere synligt. Der er eksempelvis ofte betjente med i kystbanetoget mellem Cascais og Lissabon.

En undtagelse er Baixa og Bairro Alto områderne i Lissabon, hvor politiet tilsyneladende accepterer at piller og stoffer handles mere eller mindre åbenlyst på hvert gadehjørne. Der sker dog som regel ikke alvorligere ting, og betjentene står få hundrede meter væk.

Der findes dog naturligvis, som i alle andre storbyer, også bydele i Lissabon, hvor man helst ikke skal forvilde sig ind som turist om aftenen.

Portugals politi
Politiet i Portugal er inddelt i 3 forskellige afdelinger.

Rigspolitiet hedder GNR (Guarda Nacional Republicana), mens det normale politi har betegnelsen PSP (Polícia de Segurança Pública). Desuden findes mange steder kommunale politi-afdelinger, som tager sig af mindre alvorlige forbrydelser og almindelig opretholdelse af ro og orden.

Sintra støvsuget for småforbrydere
For nyligt var der en større politiaktion i Sintra nordvest for Lissabon.

Den første mandag i marts 2008 kom det frem at politiet i weekenden var stillet med 500 mand i byen Sintra og omegn (hvor der er omkring 20.000 indbyggere) og havde checket de fleste diskoteker og udskænkningssted i Sintra's natteliv, som efter mange tidligere episoder, var blevet en anelse for livligt.

Politiet havde besluttet at slå til mod overtrædelser af specielt færdsels-, udskænknings-, narkokotika- og våbenloven. I alt 47 pushere, bøller, spirituspåvirkede bilister og andre småfisk gik i nettet i og omkring Sintra den weekend.

Portugals politi er uden tvivl gode til at markedsføre sig, men man tøver heller ikke med at indsætte store styrker. Det virker generelt som om at borgerne i Portugal og ikke mindst de småkriminelle har mere respekt for politiet end eksempelvis i Danmark og England.

Se også: Lissabon den fredeligste hovedstad i Europa.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer