Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Danfoss frygter at Portugal løber med milliardmarked

Den danske erhvervsmand Jørgen Mads Clausen har luftet sin utilfredshed med dansk energipolitik.

I et interview med Berlingske Tidende opfordrer Danfoss koncernchefen d. 15. marts 2008 danske politikere til at vågne op og sørge for at danske virksomheder inden for alternativ energi får lige så gode betingelser som portugisiske og engelske virksomheder har.

Jørgen Mads Clausen er bange for at med mindre støtten til de såkaldte afregningspriser eller feed-in tariffer på grøn strøm forhøjes, vil virksomheder inden for eksempelvis bølgeenergi 'udvandre' til lande som Portugal og England, hvor 'grøn strøm' afregnes med 3 gange så høje priser, som i Danmark.

Se hele artiklen med Danfoss chefens udtalelser på Berlingske Tidende.

Dansk bølgeenergi
Jørgen Mads Clausen har sammen med sine brødre Peter og Henrik Clausen personligt investeret i virksomheden Wave Star, som er startet af Per Steenstrup.

Dermed er bølgenergi virksomheden Wave Star et af de få projekter inden for alternativ energi, som danske erhvervsdynastier har investeret i. Danmarks største energivirksomhed A. P. Møller-Mærsk glimrer for eksempel ved ikke at have aktiviteter inden for vedvarende energi.

Se artikel i Berlingske Tidende om Wave Star fra d. 16. marts 2008.    

Massiv støtte til grøn energi i Portugal
Portugal er et af de lande, som massivt støtter opbygningen af en national industri inden for eksempelvis bølgeenergi, vindkraft, vandkraft, biogas og solvarme.

Der planlægges investeringer i størrelsesordenen 12 milliarder euro i energisektoren i Portugal mellem 2008 og 2012. En stor del vil gå til projekter inden for alternativ energi.

Økonomiminister Manuel Pinto var for nyligt i Washington til energikonferencen WIREC (Washington Renewable Energy Conference), som bliver afholdt af den amerikanske regering med deltagere fra over 100 lande.

Det var med slet skjult stolthed at ministeren kunne redegøre for Portugals succesfulde energipolitik. Landet har blandt andet 2 af verdens største solcelle-anlæg, og bølge-energi 'søslanger' testes i øjeblikket ud for Portugals kyst. Desuden er der bygget dæmninger i Portugal til udnyttelse af vandkraft som genererer i alt 4.800 MW. Vindkraft i Portugal genererer ifølge ministeren nu over 2.000 MW.

Bio-brændsel ventes at nå op på at dække 10% af energibehovet i transportsektoren inden 2010. Portugal, fortsatte ministeren, der derfor regner med at kunne undgå at investere i atomkraft, når fossile brændstoffer ikke længere er tilgængelige.

Se også artiklerne:
Søslanger ud for Portugals kyst
Portugal førende inden for solenergi i Europa
Nyt stort biogas anlæg i Portugal
EDP investerer i vindmøller i PolenKommentarer

Endnu ingen kommentarer