Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Mauriske herligheder i Algarve juli 2008

I byen Cacela Velha i det østlige Algarve afholdes der hvert år Mouras Encantadas em Cacela Velha, som direkte oversat betyder noget i retning af 'den fortryllede mauriske kvinde i Cacela Velha'.

Algarve var fra omkring år 711 til midt i det 13. århundrede domeneret af arabisk kultur, som følge af maurernes tilstedeværelse på den Ibiriske Halvø.

Navnet Algarve er sandsynligvis en omskrivning af al-gharb al Andalus, som betyder 'vest-Andalusien' på arabisk.

Tavira
Området omkring byen Tavira små 20 kilometer fra den spanske grænse er i dag et af de steder på Algarvekysten, som er mindst påvirket af masseturismen.

I Tavira står der stadig mange bygninger med tydelige rødder i maurisk arkitektur med hvidvaskede mure og døre og tage i maurisk stil.

Cacela Velha
Én af de små byer i området omkring Tavira og Rio Formosa floden hedder Cacela Velha.

Den lille by er opstået omkring fortet Castelo de Cacela og er hvert år i juli måned vært for én af Algarves mest interessante lokale festivaler.

Se kort promotion video om Mouras Encantadas i Cacela Velha:


Mouras Encantadas em Cacela Velha
Festivalen markedsføres ofte som 'Moorish Nights'. I de 4 døgn festivalen varer er den lille by Cacela Velha omdannet til en arabisk middelalderby med marked, arabisk udklædning, dans og musik og ikke mindst mauriske kulinariske specialiteter.

Man kan for eksempel få harina, som er en suppe og pastilha de frango som amêndoas, som er en slags indbagt kylling med mandler.

På det traditionelle marked, som på arabisk kaldes souk, kan man købe smykker, pyntegenstande, tøj, lædervarer, blomster og meget andet. Mange af varerne er produceret i Magreb landene i det nordlige Afrika (Marokko, Tunesien, Algeriet og desuden Libyen og Mauritanien). Man kan naturligvis også finde ting produceret i Portugal.

Festivallen Mouras Encantadas i Cacela Velha foregår fra torsdag d. 24. juli til søndag d. 27. juli 2008.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer