Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vindenergi og miljøbeskyttelse på Kap Verde

På øgruppen Kap Verde udfor Senegals vestkyst skal der opføres 4 vindmølleparker.

Det er øens tidligere statslige energiselskab og nu privatiserede virksomhed Electra, som sammen med udviklingsfonden InfraCo og Cabo Verdes statsmyndigheder, skal stå for opførelse af vindmøllerne.

Vindmøllerne skal opstilles ved Praia (Santiago), Mindelo (São Vicente), Sal og Boa Vista. Den samlede produktion af strøm forventes at blive på op til 25 MW, når alle møllerne er i drift. Når projektet står færdigt vil vindenergi stå for 18% af øernes energiforbrug mod det nuværende 3%.

Investeringen på i alt 35 millioner US$ betragtes som et vigtig skridt i retning af at forbedre Kap Verde øernes forsyningssikkerhed og dermed mulighederne for at styrke den økonomiske udvikling på øerne.

Britisk baserede InfraCo er en donervirksomhed, som med støtte fra England, Holland, Sverige, Schweiz og Verdensbanken, tilfører startkapital til projekter indenfor infrastruktur i lande, hvor private virksomheder ikke tør binde an med store offentlige investeringer.  

Kap Verde miljøbeskyttelses medarbejdere uddannes i Portugal
De portugisiske miljømyndigheder repræsenteret af miljøminister Francisco Nunes Correia har indgået aftale med Cabo Verde om uddannelse af østatens medarbejdere inden for miljøbeskyttelse.

Efter endt uddannelse i Portugal skal medarbejderne arbejde under Kap Verdes nationale politimyndighed.

Der vil desuden blive sendt tekniske medarbejdere fra Kap Verde på udveksling til Portugal, for at lære om bygning og drift af vandkraftværker.

Andre udvekslingsaktiviteter mellem Kap Verde og Portugal inkluderer vidensdeling med Kap Verde om, hvordan man som myndighed reducerer luftforurening og bedst forebygger og afhjælper klimaforandringer.

Se også: Kap Verde opnår specialaftale med EU .Kommentarer

Endnu ingen kommentarer