Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal forbyder farlige hunderacer

Efter at Portugal gennem nogen tid har oplevet mange tilfælde af ustyrlige kamphunde, som har angrebet mennesker og dyr, planlægger regeringen nu at forbyde visse hunderacer i Portugal.

Ifølge landbrugsminister Jaime Silva vil regeringen underskrive loven om farlige hunde i løbet af kort tid.

Hunderacerne, som det bliver forbudt at importere og at avle er Brasiliansk Fila, Argentinsk Doge, Pit Bull Terrier, Rottweiler, Japansk Tosa, Amerikansk Staffordshire Terrier og Staffordshire Bull-terrier.

Overgangsordning for de farlige hunderacer
Der findes omkring 5.500 farlige hunde i Portugal, som er regisitreret. Hertil kommer omkring 1.000 hunde, som er blevet registreret i forbindelse med angreb eller ukontrolleret agression.

Alle eksisterende hunde i Portugal inden for de 7 racer må ifølge den nye lov ikke avles eller krydses med hinanden. Alle hunde i de 7 racer i Portugal skal desuden sterealiseres.

Det påhviler ejeren at tage skridt til at hunden bliver sterealiseret ved dyrlægen inden for 2 måneder efter lovens ikrafttræden, og det kommer til at koste mellem 500 euro og 45.000 euro i bøde at bryde loven om sterealisering.

Alle hunde født efter juni 2007 skal desuden forsynes med micro-chip (RFID-teknologi) . Denne bestemmelse gælder alle hunde i Portugal. Såfremt denne bestemmelse overtrædes koster det mellem 50 og 1850 euro i bøde.

Den eneste undtagelse fra reglen om sterealisering er, hvis hunden opfylder nærmere betingelser og registreres i den såkaldte 'Portugisiske race-bog'. Hunde brugt af politiet og militæret vil dog også kunne opnå undtagelse.

Årsag til stramning af hundeloven i Portugal
Det er den generelle modvilje mod at overholde den allerede eksisterende hundelovgivning og visse samfundsgruppers forherligelse af aggressive kamphunde, som den nye lov skal dæmme op for. 

Såfremt den gamle hundelov havde virket efter hensigten, ville den nye strengere lov ikke være nødvendig, udtaler Jaime Silva.

Generelt er portugisernes forhold til hunde meget afslappet i forhold til Danmark, og det er ikke unormalt at møde løse hunde i boligkvarterer i Portugal.

I marts 2007 blev en 60-årig kvinde i Sintra bidt ihjel af fire undslupne rottweilere.

De 7 ovennævnte racer har siden 2003 figureret på Portugals liste over farlige hunderacer. Sagen fra Sintra har været kraftigt medvirkende til at Portugal nu strammer loven om farlige hunde. 

BSL hunderacer
I mange europæiske lande er der indført såkaldt Breed Specific Legislation (BSL). I Tyskland er 15 racer forbudt. I England og Norge er så vidt vides fire racer forbudt, og rottweileren er også tæt på at blive forbudt i England.

I Danmark er Pitbull Terrier og Japansk Tosa forbudt.


Se også: Portugisisk Vandhund - Fiskernes bedste venKommentarer

Endnu ingen kommentarer