Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Økonomen António Borges kritiserer Portugals regering

Den portugisiske økonom António Borges er et kendt navn i den internationale bankverden.

Borges arbejder for den store amerikanske investeringsbank Goldman-Sachs og er dermed den højst placerede portugisiske økonom i den internationale finansverden.

Den tidligere elite volleyballspiller fra Porto i Nordportugal er født i 1949 og er blandt andet uddannet på det annerkendte Stanford ­University i Californien. Siden har han undervist på INSEAD skolen for erhvervsledere i Paris, hvor han til sidst var leder af MBA-programmet.

I 2000 blev António Borges ansat af Goldman-Sachs som Vice President.

Det er således ikke en herr hvem-som-helst, som kritiserer den regeringen i Portugal for at forfordele kontrakter til visse investeringsbanker.

Borges kritik
Den portugisiske bankmands anke mod regeringen går på at han mener at den portugisiske regering har været så utilfreds med kritikken, som Borges fremsatte i 2005 om måden den store portugisiske virksomhed EDP, blev privatiseret på, at regeringen siden har nægtet at anvende Borges arbejdsgiver Goldman-Sachs til statslige bankforretninger i Portugal.  

Borges hævder endda at økonomiminster Manuel Pinho direkte har udtalt på et møde, at Goldman-Sachs i fremtiden ingen kontrakter får med Portugal med mindre Borges undskylder tidligere udtalelser.

Det gør på ingen måde sagen bedre, mener Borges, at han i sin tid støttede oppositionspartiet PDS. Han har desuden udtalt til avisen Público, at valget af den nuværende leder af PDS Luís Filipe Menezes er 'en fejltagelse'.

Goldman-Sachs har ikke udført arbejde for den portugisiske regering siden 2005.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer