Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkApril 2008 - Indlæg

Flere birdies på golfbanerne i Portugal

Briterne har allerede oplevet det på udvalgte golfbaner.

Måske står Portugals golfspillere snart over for en lignende trend på landets solrige baner, heraf mange med udsigt over Atlanterhavet.

Det mener i hvert fald Sarah Stacey, som gerne vil udbrede sit nye koncept til Portugal.

Eye Candy Caddies
Konceptet hedder Eye Candy Caddies og er kort fortalt en caddie service, hvor den tjenende 'bag rat' er en yndig ung dame i diskret hvid/pink og meget tækkelig golf-uniform.

Eye Candy Caddies er med opstart i 2005 allerede et stort hit i England.

Grundlægger af virksomheden Sarah Stacy beskriver, hvordan hun fik ide'en som følgende:
"Jeg har et modelbureau og min mand er golfspiller. Modellerne er vant til at arbejde for events. En dag sagde min mand at han ville ønske at hans caddies var lige så kønne som mine modeller". 

Eye Candy Caddy - GolfPigerne går også under navnet 'cute caddies', og der er efterhånden 200 af dem i England.

Alle har ifølge Sarah Stacey modtaget caddie-træning og har et godt kendskab til golf-etikette. En del af de kønne caddies spiller selv golf - én af pigerne endda med respektable handicap 2. Hun får dog ifølge Sarah Stacey ikke mange bookinger fra engelske golfspillere, og det har bestemt ikke noget med udseendet at gøre.

Fremtid for Eye Candy Caddies i Portugal
Foreløbig satser Eye Candy Caddies på England og Irland, hvor Sarah Stacey i 2007 gik sammen med en irsk forretningsmand for at markedsføre konceptet.

I Irland koster 'golf made gorgeous’ fornøjelsen £330 for en runde på 18 huller samt én drink i klubhuset derefter - hverken mere eller mindre. Pigerne kan også hyres til klub og forretnings-events, som indtil videre udgør den største del af aktiviteterne for Eye Candy Caddies i Irland.

Flere 'birds' på golfbanen har dog endnu ikke resulteret i flere birdies for golfspillerne, men det synes ikke at være et problem i hverken England eller Irland.

Der er endnu ingen samarbejdspartner i Portugal, men Sarah Stacey er med hjælp fra den britiske regerings UK Trade & Investment aktivt på udkig efter én.

Se de kønne golf-piger og mere om det 'banebrydende' koncept på hjemmesiden: Eye Candy Caddies.

Relateret side: Golf i Portugal

Din vurdering:Blomsterfest i Cascais - med gratis adgang til Cidadela fortet maj 2008

Festa da Flor er ét af de utallige events, som finder sted over sommeren i Cascais-Estoril området vest for Lissabon.

Blomsterfesten foregår i det store gamle Cidadela fort, som ligger mellem Cascais bymidte og Cascais Marina. Lidt usædvanligt er der gratis adgang til fortet i de to dage arrangementet varer d. 3-4 maj 2008.

Se også artikel om den årlige blomsterfestival på Madeira.

Mors Dag i Portugal
Arrangementet i Cidadela fortet afholdes i forbindelse med Mors dag i Portugal.

I Portugal er Mors Dag altid d. 1. søndag i maj. I Danmark falder Mors Dag derimod den anden søndag i maj måned.

Blomsterfest i CascaisSvenskerne fejrer Mors Dag den sidste søndag i maj, som man også gør i Frankrig. I Norge har man allerede fejret Mors Dag i 2008. Det gør man nemlig altid d. 2. søndag i februar.

Portugal er med Mors Dag søndag d. 4. maj 2008 i øvrigt på linje med Ungarn og Spanien, og der vil sikkert som sædvanligt i forbindelse med weekender/mærkedage være en del spanske gæster i byen.

Festa da Flor på Mors Dag
Udover et hav af blomster kan man i Cidadela fortet første weekend i maj 2008 smage på vin fra Estremadura regionen.

Der vil også være chokolade workshop og de penge der er sparet på gratis entre kan også bruges på massage, sundhedscheck og andre wellness serviceprodukter. Man kan desuden se, hvordan landskabsarkitekter og blomsterdekoratører arbejder.

Åbningtiderne for Festa da Flor i Cidadela de Cascais er 10.00-20.00 begge dage.

Blomsterfest i CascaisParque Marechal Carmona i Cascais
Er man i Cascais er der en fin bypark lige ved siden af fæstningen med en mini-zoologisk have (påfugle, ænder, høns m.v.) og legeplads til ungerne.

I parken findes også en hyggelig café, en kunstig sø med fisk og et smukt lille museum.

Museu Condes de Castro Guimarães fremviser greven Castro Guimarães hus, som det så ud i det 17. århundrede. Der er masser af antikviteter og typiske portugisiske blå azulejos fliser.

Kort over området Cascais-Estoril ses herunder (dobbletklik for flere detaljer):


Se større kort

Se også:
Mere information om Cascais og Estoril
Feriebolig i Cascais

Din vurdering:Portugals Motocross Grand Prix i Águeda i weekenden 26-27 april 2008

I denne weekend er der Motocross arrangement i byen Águeda, som ligger 20 kilometer øst for Aveiro.

Motorsport er populært i Portugal, hvor ethvert pizza-bud på "MC" med respekt for sig selv laver en wheelie, når lejligheden byder sig.

Selv om portugisernes benzin i blodet desværre resulterer i mange ulykker, er der stadig i Portugal stor accept af larmende to- og fire-hjulede maskiner, og specielt i området omkring Aveiro er motorcykel-klubberne meget aktive.

FIM Motocross Grand Prix serien
Årets FIM Motocross GP serie på i alt 16 løb køres i Europa dog med et enkelt GP i Sydafrika.

Der er tradition for mange arrangementer i Sydeuropa, og der afholdes da også motocross Grand Prix i både Spanien, Frankrig, Portugal og Italien (2 stk).

Også i Storbritanien og Belgien er sporten populær. England er vært for to løb og Irland har også sit eget Grand Prix. Desuden køres der i Holland, Benelux (samlet), Belgien, Tjekkiet, Bulgarien, Tyskland og Sverige.

Der køres i to klasser: MX1 og MX2, hvor MX2 er 'light' udgaven af MX1. De bedste kørere findes i MX1 klassen, som domineres af Belgien og England.

I MX2 klassen finder man den eneste skandinaviske deltager. Nordmanden Kenneth Gundersen bor i Belgien og kører for Team Ricci.

Mere information kan findes på Águeda Motocross klubbens hjemmeside, som også er på engelsk. Den portugisiske udgave af MotoX sitet er dog langt bedre opdateret.

Sportens officielle hjemmeside (FIM Motocross) hedder http://www.motocrossmx1.com/ .

Portugals Motocross Grand Prix
Motocross er en særdeles publikumsvenlig sport. Banen er nem at overskue, og der er statsgaranti for dramatiske scener og masser af larm.

Sådan så det ud da Ginásio Clube Águeda lagde bane til Motocross GP i 2007:


Billetter til løbene i Águeda 2008 kan købes på stedet eller på hjemmesiden (man skal dog logge ind). Priser fremgår af det portugisiske site og vælger man for eksempel kun at overvære søndagens to hovedløb er prisen 25 euro per person. Både lørdag og søndag koster 30 euro. Adgang til paddock er ekstra 5 euro,

Programmet for arrangementet finder man under menupunktet 'horários' på Águeda hjemmesiden.

Der er opvarmning søndag d. 27. april fra klokken 9 om formiddagen. MX2 GP køres klokken 12.10 og MX1 klokken 13.10.

Afstanden fra Lissabon til banen i Águera er omkring 250 kilometer - se kørselsvejledning til Motocrossbanen ved Águera nedenfor.

Ved at dobbeltklikke ved 'B' på kortet og skifte til 'SAT' visning kan man tydeligt se den 1650 meter lange motocross bane.
Se større kort

Din vurdering:Lissabon-traktaten godkendt i det portugisiske parlament

Der var aldrig nogen tvivl om at Lissabon-traktaten ville blive godkendt i det parlament, hvis regering var med til at forhandle den på plads under det portugisiske formandskab af EU i andet halvår af 2007.

Venstrefløjen i Portugal i form af Kommunisterne/De Grønne og Venstreblokken BE (svarende til SF i Danmark) kom inden afstemningen med kritik af at Portugal nu på grund af EU nærmer sig liberalismen, som den ser ud i USA under George W. Bush, samt at Portugal mister selvstændighed.

Premier Minister José Sócrates fra det regerende PS parti var dog i godt humør, og det lykkedes endda for ham at få smilet frem hos medlemmerne af venstrefløjspartierne, som stemte imod traktaten.

Regeringspartiet PS, det største oppositionsparti PSD og de kristelige demokrater CDS stemte for Lissabon-traktaten, og den var dermed godkendt.

Se klip fra RTP TV-kanalens indslag om afstemning om Lissabon-traktaten i det portugisiske parlament på følgende link: Klip fra RTP kanalen .

Historisk dato for Portugal
Premierministeren sagde at afstemningen var en passende måde at markere det 34. jubilæum for Nellike-revolutionen i 1974, som gjorde Portugal demokratisk.

På fredag d. 25. april er det nemlig Portugals officielle frihedsdag, som hvert år markeres med en fridag på alle portugisiske arbejdspladser.

Mange veje og Lissabons kendteste bro er opkaldt efter frihedsdagen d. 25. april.

Én af Lissabons to broer til Setúbal halvøen fører fra Lissabon-siden af Tejo-floden mellem Belém og Docas de Santo Amaro over på den anden side, hvor området hedder Almada. I gamle dage hed broen Salazar-broen, men det flotte bygningsværk som ligner Golden Gate broen i San Francisco i Californien, kaldes nu Ponte 25 de Abril på portugisisk.

EU på vej til ratificering af Lissabon-traktaten
Kun Irland skal holde folkeafstemning om Lissabon-Traktaten. Det sker den 12. juni 2008.

De øvrige lande ratificerer traktaten i deres respektive parlamenter. Indtil videre har Portugal, Ungarn, Bulgarien, Frankrig, Malta, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien og Østrig godkendt Lissabon Traktaten.

Folketinget i Danmark stemmer om Lissabon-traktaten torsdag d. 24. april 2008. 

Relaterede artikler:
Lissabon Traktate - enighed en opgave for Portugal  
Uenighed mellem Portugal og Belgien ved underskrivelsen af Lissabon-traktaten

Din vurdering:Mere gang i hjulene hos Delphi i Portugal

Den internationale fabrikant af dele til bilindustrien har annonceret at produktionen på Seixal fabrikken i Portugal med al sandsynligheds øges med 30%.

Delphi er amerikansk og har siden 1981 haft produktion i Portugal. Den verdensomspændende virksomhed har 5 fabrikker i byerne Castelo Branco, Seixal, Braga, Ponte de Sor og Guarda.

I 2004 besluttede Delphi at lukke sin 6. portugisiske fabrik i Linhó. De omkring 1.000 arbejdspladser blev overført til Polen og Tjekkiet.

Delphi i Portugal
Fabrikken i Braga i Nordportugal er en del af Delphi-Grundig divisionen. Den producerer audioudstyr både til bilfabrikker (OEM manufacture) og under eget Grundig mærke.

På fabrikken i Ponte de Sor i den centrale del af Portugal nordøst for Lissabon laver man blandt andet lukkemekanismer til skydedøre. De bruges for eksempel i bilmodellerne Citroên C8, Peugeot 806, Fiat Ulyssus og den nye lille Peugeot 1007. Ponte de Sor fabrikken afskedigede i starten af 2008 godt 400 medarbejdere, hvoraf en del dog blev tilbudt arbejde på Castelo Branco fabrikken.

Castelo Branco fabrikken fremstiller blandt andet kabler og elektriske komponenter til biler og ligger ligeledes i det centrale Portugal lidt nord for Ponte de Sor.

Seixal fabrikken på Setúbal halvøen syd for Lissabon fremstiller blandt andet tændingssystemer til bilmotorer.

Byen Guarda ligger i Serra da Estrela ikke langt fra Viseu og er den højest beliggende by i Portugal. Delphi fabrikken i Guarda fremstiller elektriske komponenter til bilindustrien. Guarda fabrikkens medarbejdere har for nyligt været truet af nedskæringer.

Der arbejder totalt omkring 5.000 mennesker på Delphi's virksomheder i Portugal, heraf omkring 730 på Seixal fabrikken.

Delphi tæt på fallit i 2005
I oktober 2005 var USA's største producent af dele til biler tæt på at gå fallit. Delphi var nødt til at ansøge om såkaldt Chapter 11 protection dvs. beskyttelse efter amerikansk lov om betalingsstandsning.

Det skete som følge af at General Motors (med mærkerne Opel, Vauxhall, Saab, Subaru, Chevrolet, Cadillac, Buick m.fl.) over en årrække skar kraftigt ned på produktionen i USA og i øvrigt forlangte prisnedsættelser fra Delphi. Dengang var Delphi stærkt afhængig af GM, som indtil 1999 havde været ejer af Delphi.

På Forbes liste over de 2000 største virksomheder i verden er Delphi koncernen i 2007 nummer 1061.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »