Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkApril 2008 - Indlæg

Gode tal for turismen i Portugal i februar 2008

Februar måned er traditionelt en stille periode for hoteller og restauranter i Portugal.

I år har antallet af turister været væsentlig højere end normalt skriver portugals statistiske institut INE.

Flere overnatning i Lissabon, Algarve og på Madeira
Samlet er antallet af overnatninger på hotel i Portugal i februar måned steget med 12,9% i forhold til februar 2007. Omsætningen på overnatninger er samlet steget med 13,3%.

Langt den største del af stigningen skyldes turister, mens en mindre del er en lille stigning i portugisernes egne overnatninger i landet, skriver INE.

Ser man på områder er Lissabon, Algarve og Madeira der, hvor den største stigning har været, mens der i Alentejo og på Azorerne har været omkring ligeså mange turister i februar 2008, som sidste år.

Det nordlige og centrale Portugal har også haft pæne stigninger i overnatningerne i februar.

De mange gæster i Portugal har desuden haft et fantastisk solrigt vejr i store dele af februar 2008 med temperaturer på op til omkring 22 grader i Lissabon.

En del af stigningen skyldes at flere amerikanere besøger Lissabon.

På grund af den lave dollarkursen er det efterhånden blevet dyrt for amerikanske turister at besøge London og Paris, og mange foretrækker derfor et billigere alternativ.

Din vurdering:Vestas vinder ordre i Portugal

Enersis SGPS i Portugal har afgivet ordre på 34 vindmøller af typen V90 på hver 3MW til et projekt i Portugal.

Virksomheden har allerede mange Vestas møller i drift og er den næststørste vindmølleoperatør i Portugal, skriver Børsen fredag d. 12. april 2008.

Der er det 4. projekt som bliver sat i søen sammen med Enersis. Denne gang er der tale om en vindmøllepark i Toutiço i nærheden af universitetsbyen Coimbra.

Vestas direktøren Juan Araluce, som via selskabet Vestas Mediterranean A/S står for aktiviteterne på den Iberiske Halvø, udtalte i forbindelse med kontraktens indgåelse:

“We are very pleased that Enersis once again has chosen the V90-3.0 MW turbine for a new project in Portugal, which will be added to Enersis’ existing fleet of 76 V90-3.0 MW turbines. This will be the fourth V90-3.0 MW project that Vestas establishes with Enersis in Portugal.”

I slutningen af 2007 havde Vestas i alt 123 vindmøller af typen V-90 opstillet i Portugal med en samlet kapacitet på 498 MW.

Den nye vindmøllepark vil producere, hvad der svarer til energiforbruget i godt 100.000 portugisiske husstande.

Kontrakten omfatter levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne. Den er dermed en såkaldt VestasOnlineTM Business SCADA-løsning med en femårig serviceaftale.

Enersis SGPS
Enersis SGPS ejes af den australske kapitalfond Babcock & Brown, som er blevet store ved at overtage infrastruktur og større utility anlæg verden over.

Babcock & Brown Investeringsbanken, som er den største i Australien, overtog Enersis i 2005 fra den portugisiske virksomhed Semapa, som er en del af det portugisiske PSi-20 indeks..

Investeringsbanken B&B i Autralien opkøber typisk virksomheder som Enersis, hvorefter den sælger dem videre til egne investerings fonde af samme navn. Den australske bank har oprettet en fond inden for vindenergi ved navn Babcock & Brown Wind Partners.

Babcock & Brown forsøger i øjeblikket at afhænde sine vindmølle aktiviteter i Europa og har i 2008 været i forhandlinger med blandt andet det store portugisiske energiselskab EDP, som dog ikke var interesserede i at overtage virksomhedens europæiske vindmølleparker.

B&B's forretningsstrategi inden for vindenergi er at overtage (eventuelt nødlidende) projekter i den indledende fase for derefter at sælge dem videre når produktionen er igang.

Din vurdering:Klimamodel af kystbyen Cascais klar i 2009

Byrådet i Cascais har besluttet at bygge en model af byen, som kan vise, hvad der vil ske, hvis byen udsættes for eksempelvis jordskælv og oversvømmelse.

Det bliver den første offentlige klimaforandringsmodel på portugisisk jord.

Investeringen i centeret vil beløbe sig til omkring 1,5 millioner euro, skriver Portugal News.

Placeringen af klima-forandrings centeret er ikke besluttet, men bliver sandsynligvis i et af to renoverede forter, som findes på kystlinjen ved Cascais.

Snart vil byrådet i Cascais desuden beslutte om der skal laves en universitetsundersøgelse af konsekvenserne af klimaforandringer i Cascais og Estoril området.

Lissabon opsætter 15 vind-turbiner
Portugals hovedstad Lissabon er bygget på og omkring 7 høje ud til Tejo flodens udmunding.

Byen har derfor mange vindblæste lokationer, som er ideelle til produktion af vindenergi.

Oprindeligt lå der et forslag om permanent at udstyre Lissabon med et antal turbiner for at udnytte vindkraften i byen, men på grund af de potentielle støjgener er denne mulighed forkastet.

Istedet har byrådet vedtaget at man midlertidigt opstiller 15 turbiner og afholder eventet 'Wind Parade Lisbon 2008' i andet halvår af 2008.

Oppositionen var oprindeligt stærkt imod idéen om permanent opstilling af turbinerne, og da PS partiet ikke har det absolutte flertal i Lissabon byråd, som det har på landsplan, har støtte fra andre partier i byrådet været nødvendig.

Én af grundene til at opstille turbinerne er at vise, at micro-produktion af vedvarende energi er muligt.

Turbinerne er hver godt 10 meter høje og bliver meget prominente i bybilledet i Lissabon - men de pilles altså ned igen ved årsskiftet 2008/2009.

Din vurdering:EURO JUDO 2008 i Lissabon 11-13 april

I denne weekend afholdes europamsterskaberne i judo for seniorer. Arrangementet EURO JUDO 2008 finder sted i Pavilhão Atlântico i det gamle Expo område i Lissabon, som nu kaldes Parque das Naçoes eller på dansk nationernes park.

Mesterskabet løber over tre dage og har deltagelse fra 46 lande. Portugal stiller med 6 herrer og 5 kvinder.

Danmark er repræsenteret af Thomas Iburg fra politiets judoklub. Han skal i første kamp møde letten Vsevolods Zelonijs i klassen op til 73 kilo.

Stærke østeuropæere
Det er ikke kun den russiske præsident Putin, som har en forkærlighed for judo.

Landene Polen, Rusland, Estland, Georgien og Hviderusland nærmest ryddede bordet i 2007, da europamesterskaberne blev afholdt i Warszawa.

Blandt de 14 bedst placerede judo atleter i den åbne klasse formåede kun en enkelt fransk kvinde at kæmpe sig til en tredjeplads hos kvinderne. Russerne besatte førstepladsen for både mænd og kvinder.

Helt så dominerende er russerne ikke, når man ser på de enkelte vægtklasser.

I år deltager fra Norge deltager Esther Myrebo og svenskerne stiller med Martin Pacek, Jonas Sandström og Maria Lindberg.

Billetter til arrangementet kan købes ved indgangen eller på Pavilhaoatlantico.pt . Man finder Pavilhão Atlântico lige uden for Vasco da Gama shopping centeret ved Oriente metro-stationen.

Lige i nærheden i FIL udstillingscenteret afholdes der i weekenden samtidigt udstilling af klassiske biler.

Din vurdering:Nyeste meningsmåling i Portugal marts 2008

Avisen Diário de Notícias har d. 10. april 2008 offentliggjort en meningsmåling i samarbejdet med analyseinstituttet TSF.

Den viser at det regerende PS parti står til 38% af stemmerne, hvis der var valg i Portugal nu.

Det største oppositionsparti PSD ville få 32% af stemmerne, mens alliancen af kommunister og de grønne ville få 12%.

Venstreblokken BE ville ifølge målingen få 10% og CDS/PP koalitionen 4% af stemmerne.

Udviklingen i det politiske landskab i Portugal
Partierne har ligget relativt konstant i meningsmålingerne i de første måneder af 2008.

José Sócrates regering har dog stadig væsentlig mindre tilslutning end ved valget i 2005, hvor PS partiet fik over 45% af stemmerne, og dermed som følge af valgreglerne i Portugal opnåede flertal i parlamentet.

Til gengæld er det største oppositionsparti PSD plaget af lederkrise, hvilket har givet udslag i en faldende tilslutning i en periode, hvor regeringen har været under pres fra mange grupper i samfundet, som føler de økonomiske stramninger, regeringen har indført.

Vinderen i 2008 meningsmålingerne er indtil videre venstreblokken BE (kan sammenlignes med SF), som står til væsentlig højere tilslutning end ved valget i 2005.

Se mere om valgresultatet i 2005 i Portugal .

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »