Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


FC Porto har vundet den portugisiske fodbold liga

Det var ingen overraskelse da FC Porto i weekenden sikrede sig det portugisiske mesterskab 5 spillerunder før sæson'ens afsluttende runde, men måden det foregik på var spektakulær.

FC Porto lammetævede lørdag stakkels Amadora fra Lissabon med 6-0. Det bringer Porto-klubben op på 63 point og mesterskabet er dermed hjemme.

Storklubben fra Nordportugal har dermed vundet sit 12. portugisiske mesterskab i løbet af 18 år (siden 1990).

Ingen over eller ved siden af FC Porto
Set i lyset af Benficas problemer med at score mål OG med at finde en habil manager til afløsning af 'den afhoppede' spanier Camacho ligner FC Porto allerede en vinder i 2009 sæson'en også.

Sporting Lissabon kæmper mod to af de bedste 'ukendte' klubber V. Setúbal og V. Guimarães for at holde sig i top 3, mens Braga fra Nordportugal, der som regel er med fremme, ligger helt nede på en 6. plads. 

Til gengæld er Sporting Lissabon som det eneste portugisiske hold stadig med i en stor europæisk turnering. Returkampen i UEFA Cup'en mod Glasgow Rangers finder sted d. 10. april 2008 i Lissabon.

Den eneste lille tegn på svaghed denne sæson var da FC Porto tabte pokalfinalen Carlsberg Cup 2008 på straffesparkskonkurrence til Vitoria Setúbal (V. Setúbal)

Sportsclubstats.com
En programmør fra USA har lavet et program, som udregner sandsynligheder for sportsresultater.

I den portugisiske liga har FC Porto ifølge Sportclubstats.com ligget til at vinde mesterskabet 2007/2008 allerede siden 5 spillerunde.

Sportclubstats producerer også grafer og statistik for blandt andet de danske og engelske fodboldturneringer og desuden for NFL, NASCAR Racing, Basketball m.v. i USA.

FC Porto i den europæsiske elite
På trods af at der i portugisisk fodbol er langt færre penge end i engelsk, tysk, italiensk, spansk og fransk fodbold, er FC Porto på mange måder en del af den europæiske elite.

I øjeblikket rangerer FC Porto for eksempel som nummer 11 på Eurotopfoot's liste over de bedste europæsike klubber.

FC Porto har ikke fået overrkt trofæ'et endnu, da der stadig verserer en anklage om bestikkelse mod klubbens tidligere præsident.

Den såkaldte 'Gyldne Fløjte' sag med rødder tilbage til sæsonen 2003/2004, kan dog højst fratage FC Porto 6 point.

Se også: Fodbold i Portugal med link til stillingen i den portugisiske liga.

Update 4. JUNI 2008:
FC Porto er blevt udelukket fra Champions League turneringen i 2008/2009, som straf for en bestikkelses sag i 2003/2004. Se seneste nyt om FC Porto.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer