Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Moto GP i Portugal april 2008

Portugisiske og ikke mindst spanske motorcykelenthusiaster er ved at gøre klar til den årlige udflugt til Estoril banen i Portugal nord for Cascais.

I år er der en ekstra god grund for de spanske fans til at tage den to-hjulede til Estoril banen idet de to førende kørere i Moto GP serien begge er fra Spanien.

Gamle kendinge og en ny ung udfordrer
Det nye navn i Moto GP racing i 2008 sæsonen er Jorge Lorenzo.

Lorenzo stammer fra ferieøen Mallorca og har i de sidste to år vundet 250 cc serien, som køres i forbindelse med alle Moto GP løbsweekender.

I 2007 vandt spanske Lorenzo serien så overbevisende at han slog landsmanden Dani Pedrosa's rekord for vundne løb på sin Aprilia RS250 maskine. Det var derfor ventet at det 20-årige talent ville avancere til den fornemste klasse til 2008 sæsonen.

Hvad der måske ikke var helt så forudset er at Lorenzo i de to første Moto GP løb i henholdsvis Qatar og i Spanien er blev nummer 2 og 3 - naturligvis til det spanske publikums store begejstring.

Lorenzo's præstation er bemærkelsesværdig. Der er nemlig stor forskel på motorcyklerne i 250cc klassen og i den 'rigtige' Moto GP klasse. En Moto GP maskine er 3 gange større end en 250cc maskine med 800cc og yder omkring 240 hestekrafter mod lillebroderens omkring 110 hestekræfter.

Til gengæld er Moto GP maskinerne tungere med minimumsvægt på omkring 137-163 kilo afhængig af antallet af cylindre. RS 250 motorcykler vejer kun lidt over 100 kilo.

Indtil videre ligger Lorenzo nummer 2 i den samlede stilling før Portugals Moto GP. Med to podiepladser i de to første løb har Jorge Lorenzo's hovedsponsor fået fuld valuta for pengene.

Lorenzo vader nemlig altid op på podiet til præmieoverrækkelse som en anden Kojak med slikkepind i mundvigen - takket være slikproducent og hovedsponser Chupa Chups.

Lorenzo kører for Fiat Yamaha tem'et.

Dani Predosa
Årets førende kører er den kun 22-årige spanier Dani Pedrosa, som vandt det seneste løb på Jerez banen i Spanien. I ørkenstaten Qatar til årets første løb blev Pedrosa nummer 3.

Pedrosa kører for Repsol Honda tema'et og har ligesom Lorenzo to verdensmesterskaber fra 250 cc klassen med i bagagen inden han til 2006 sæsonen skiftede til den ultimative Moto GP klasse.

I 2007 blev Pedrosa nummer 2 i Moto GP serien, mens han i sit debu-år 2006 måtte nøjes med en 5. plads.

Valentino Rossi
Italieneren Rossi kører ligsom Lorenzo for team Fiat Yamaha og er én af de bedste motocykelkørere gennem tiderne.

Rossi er med sine 29 år en ældre herre i Moto GP sammenhæng. Han har kørt professionelt motorcykelræs i 13 år og startede i 125 cc klassen.

Italieneren testede i 2006 F1 racer med Ferrari, og den legendariske Michael Schumacher udtalte ved den lejlighed at Rossi havde et stort talent og ville være konkurrencedygtig i F1 feltet på 4 hjul.

Det endte dog med at Rossi forblev i Moto GP serien og skrev kontrakt med Fiat Yamaha til og med 2008 sæsonen.

Rossi er meget interesseret i rally og vil efter alt at dømme fortsætte i motorsport på 4 hjul, når han afslutter sin glorværdige karriere på motorcykel.

Valentino Rossi har vundet Moto GP serien i årene 2002, 2003, 2004 og 2005.

Rossi ligger nummer 3 i årets Moto GP serie med en 5. plads og en 2. plads.

Casey Stoner
Den fjerde toprytter i Moto GP serien er australieren Casey Stoner. Han vandt årets første løb i Qatar, men sluttede skuffende på en 11. plads i Jerez i Spanien.

Stoner er på trods af sine 22 år allerede en hårdfør kører, som med sin samlede sejr i Moto GP serien 2007 har bevidst at han er blandt de absolut bedste.

Casey Stoner kører for Ducati Marlboro teamet.

Andre kørere med mesterskabschance
Med i alt 19 løb i årets Moto GP konkurrence er det for tidligt at afskrive talentfulde kørere.

Den nuværende 7. plads indtages af amerikaneren Nicky Heyden, som vandt serien i 2006. Italienske Andrea Dovizioso og britiske James Toseland har også vinderchancer, mens de øvrige kørere nok allerede er sakket agterud på point.

Se video intro til kørerne og deres fartmaskiner i Moto GP serien 2008:

 


Portugals Moto GP
Portugals Grand Prix starter allerede fredag d. 11. april med 125cc tidskørsel og fri træning for de øvrige klasser.

Den 12. april er der tidstagning for 250cc og Moto GP klasserne.

Alle løb køres d. 13. april. 250 cc klassen starter kl. 11.15. Moto GP går igang kl. 13. og klokken 14.30 køres 125cc klassen.

Man kan købe billetter på banen eller via hjemmesiden MotoGP.com.

UPDATE 13. april 2008
Jorge Lorenzo fik sin første sejr i Moto GP på Estoril banen i Portugal. Nummer to blev Dani Pedrosa og tredjepladsen blev besat af Valentino Rossi.

Her er en You Tube video med løbsstarten d. 13. april 2008:


 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer