Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vestas vinder ordre i Portugal

Enersis SGPS i Portugal har afgivet ordre på 34 vindmøller af typen V90 på hver 3MW til et projekt i Portugal.

Virksomheden har allerede mange Vestas møller i drift og er den næststørste vindmølleoperatør i Portugal, skriver Børsen fredag d. 12. april 2008.

Der er det 4. projekt som bliver sat i søen sammen med Enersis. Denne gang er der tale om en vindmøllepark i Toutiço i nærheden af universitetsbyen Coimbra.

Vestas direktøren Juan Araluce, som via selskabet Vestas Mediterranean A/S står for aktiviteterne på den Iberiske Halvø, udtalte i forbindelse med kontraktens indgåelse:

“We are very pleased that Enersis once again has chosen the V90-3.0 MW turbine for a new project in Portugal, which will be added to Enersis’ existing fleet of 76 V90-3.0 MW turbines. This will be the fourth V90-3.0 MW project that Vestas establishes with Enersis in Portugal.”

I slutningen af 2007 havde Vestas i alt 123 vindmøller af typen V-90 opstillet i Portugal med en samlet kapacitet på 498 MW.

Den nye vindmøllepark vil producere, hvad der svarer til energiforbruget i godt 100.000 portugisiske husstande.

Kontrakten omfatter levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne. Den er dermed en såkaldt VestasOnlineTM Business SCADA-løsning med en femårig serviceaftale.

Enersis SGPS
Enersis SGPS ejes af den australske kapitalfond Babcock & Brown, som er blevet store ved at overtage infrastruktur og større utility anlæg verden over.

Babcock & Brown Investeringsbanken, som er den største i Australien, overtog Enersis i 2005 fra den portugisiske virksomhed Semapa, som er en del af det portugisiske PSi-20 indeks..

Investeringsbanken B&B i Autralien opkøber typisk virksomheder som Enersis, hvorefter den sælger dem videre til egne investerings fonde af samme navn. Den australske bank har oprettet en fond inden for vindenergi ved navn Babcock & Brown Wind Partners.

Babcock & Brown forsøger i øjeblikket at afhænde sine vindmølle aktiviteter i Europa og har i 2008 været i forhandlinger med blandt andet det store portugisiske energiselskab EDP, som dog ikke var interesserede i at overtage virksomhedens europæiske vindmølleparker.

B&B's forretningsstrategi inden for vindenergi er at overtage (eventuelt nødlidende) projekter i den indledende fase for derefter at sælge dem videre når produktionen er igang.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer