Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


José Sócrates besøger Venezuela

Portugals premierminister José Sócrates tager på officielt besøg i Venezuela d. 13-15. maj 2008.

Besøget foretages i anledning af underskrivelsen af den endelige aftale mellem det portugisiske olieselskab Galp og staten Venezuela om levering af olie til Portugal. Samtidig underskrives der en aftale om modkøb af portugisiske produkter.

Se også artiklen: Portugal indgår handelsaftale med Venezuela.

Præsident Anibal Cavaco Silva besøger Madeira
Præsidenten af republikken ankom mandag d. 14. april 2008 til Madeira på et 6-dages besøg.

Der kan let blive brug for Cavaco Silvas diplomatiske evner under besøget, som ikke er populært blandt alle indbyggerne på Madeira.

Befolkningen på Madeira har egen guvernør og er i det hele taget ikke meget for at regeringen i Lissabon blander sig for meget. Madeiras borgere vil gerne have udvidet selvstyret, mens regeringen i Lissabon (uden dog at sige det ligeud) synes at de specielle regler for Madeira som særlig økonomisk zone er mere end tilstrækkelige.

Samtidig er den politiske kultur på øen Madeira langt mere slagfærdig end i Portugal.

Guvernøren Alberto João Jardim tog pænt imod den portugisiske præsident, men i programmet den kommende uge er et besøg i Madeiras parlament udeladt. Parlamentet på Madeira er ifølge guvernør Jardim fuldt af galninge og derfor ikke et passende sted at invitere præsidenten hen.

Jardim kan i øvrigt sagtens selv være lidt af en politisk festabe, hvilket vælgerne på Madeira elsker. Alberto João Jardim tilhører som præsident Cavaco Silva partiet PSD og har med utallige genvalg siddet på posten som guvernør på Madeira siden 1978. Han har dog lovet/bedrøvet befolkningen på Madeira ved at annoncere sin afgang, når den nuværende valgperiode udløber. 

Se også: Provokationer fra Madeiras guvernør .Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

Ja, han går måske af, men den næste guvernør, vil han selv udpege. Hvis han var en konge, ville han være en enevældig af slagsen.

16 April 2008 9:39 AM