Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Den norske kongefamilie besøger Portugal i maj 2008

Kong Harald V og Dronning Sonja af Norge tager på et 3-dages besøg i Portugal i slutningen af maj.

Det officielle besøg begynder d. 27. maj med modtagelse i Belém af Portugals præsident Anibal Cavaco Silva. Senere får kongeparret lejlighed til at møde premierminister José Sócrates. Mere information om den norske kongefamilie kan findes på Kongehuset.no.

I Portugal er Norge måske mest kendt for at være storleverandør af portugisernes nationalspise bacalhau, som er torsk tørret som klipfisk. 

Norges handel med Portugal
Hele 48% af eksporten fra Norge til Portugal består af fiskeprodukter, og Portugal er faktisk den største aftager af norsk klipfisk/torsk, skriver Seafood.no. Olie står for 30% af den samlede norske eksport til Portugal på 5,4 milliarder norske kroner.

Norge har overskud på handelen med Portugal. Der importeres portugisiske varer i Norge for omkring 1,3 milliarder norske kroner - primært landbrugsprodukter og lædervarer.

Repræsentanter fra norsk erhvervliv er med på turen.

Den 28. maj er der planlagt seminar for handelsdelegationen inden for områderne vedvarende energi, e-government og bæredygtigt fiskeri. Tilmeldingsblanket og mere information kan findes på Innovasjonnorge.no.

Den 29. maj er handelsdelegationen i Porto, hvor der blandt andet er besøg på Institute of Molecular Pathology and Immunology på Universitetet i Porto, som ledes af den kendte portugisiske forsker Manuel Sobrinho Simões.  

Relaterede artikler: Portugals nationalret bacalhau fra NorgeKommentarer

Endnu ingen kommentarer