Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Europas største factory outlet ligger i Portugal

Danmark har lige fået sit første rigtige factory outlet i Ringsted. Her kan man blandt andet købe Nike, Puma, Calvin Klein, Levi's og Mango til nedsatte priser.

Det er engelske Miller Gorup, som sammen med den danske Aalborg virksomhed TK Development står for projektet.

Forretningen i Ringsted reklamerer med tilbud om 30-70% nedsættelser, men set i forhold til factory outlets i for eksempel Tyskland og England for slet ikke at tale om USA (hvor konceptet selvfølgelig blev opfundet), er priserne i Ringsted ikke nødvendigvis de laveste.

Boss var først i Europa
Den mest berømte outlet i Europa var i mange år Hugo Boss factory outlet i Metzingen i nærheden af Stuttgart i Tyskland. I dag har Metzingen udviklet sig til Tysklands factory outlet hovedstad med over 50 factory outlets omkring den originale Boss outlet, som blev opført i 70'erne.

Se baggrundshistorien på Baden-Württemberg delstatens hjemmeside om factory outlets i Metzingen.

Se også kørselsvejledning til factory outlets i Metzingen ved Stuttgart.
Her er desuden en udemærket side (dog på tysk) med billeder fra Metzingen.

Freeport Factory Outlet i PortugalDen største factory outlet i Europa
Sjovt nok ligger Europas største factory outlet nu af alle steder - i Portugal.

Freeport er et meget stort factory outlet kompleks i Alcochete tæt på Lissabon i Portugal. Komplekset blev indviet i sommeren 2004 og forretningerne dækker 75.000 kvadratmeter.

Til sammenligning er den nye factory outlet i Ringsted i Danmark på 12.000 m2 og 'det originale' outlet center i Tyskland opbygget omkring Boss i Stuttgart er på omkring 60.000 kvadratmeter.

Freeport i Portugal har blandt andet følgende forretninger:  Adidas, Ana Sousa (velkendt portugisisk designer), Arrow, Bata, Burberry, Cacharel, Calvin Klein, Dali, Gant, Hugo Boss, Hurley, Intermoda, La Casa Italia, Lacoste, Levi's, Liberto, Mango, MaxMara, MG Bags, Miss Sixty, Morgan, O'Neill, Pepe Jeans, Puma, Quebramar (kendt portugisisk brand), Quicksilver, Salsa, Sony, Sportil, Swatch, The Phone House, Timberland Pro, Triumph, Vedette, Versace, Vista Alegre, Vodafone og Zara.

Bemærk at ovenstående blot er et lille udvalg af forretningerne i Freeport komplekset.

Freeport aktiviteter
Udover shopping er Freeport factory outlet naturligvis udstyret med et stort antal restauranter (måske knap så hyggelige som i Lissabon), børneområde, tema-café'er, biografer og meget mere.

Der er endda et udstillingsområde, som for tiden har en udstilling om Dinosauere. Man ved godt hvem man skal tiltrække. Alt koster naturligvis penge, men efter dansk målestok er de mange tilbud til børnefamilier dog meget rimelige i pris.

Se meget mere på Freeport factory outlet hjemmesiden (på portugisisk).

Heruder ses en kort video reklame (på portugisisk) for Freeport factory outlet:

 

Der findes faktisk endnu et factory outlet center 30 minutters kørsel nord for Lissabon. Centret er mindre end Freeport (nogen mener bedre), men stadig på 25.000 m2 og med over 120 forretninger. Se mere om Campera Outlet Shopping.

Sådan kommer du til Freeport factory outlet i Alcochete
Har man mod på at tage til shopping mekka'et Freeport under ferien i Portugal, kan man benytte følgende transportmidler:
  • Bus - der afgår busser til Freeport fra Vasco da Gama centret (metro station oriente på rød linje). Busserne har nummer 431 og 432
  • Egen bil - se kørselsvejledning til factory outlet Freeport fra Lissabon herunder
  • Fra Algarve til Freeport Factory Outlet ved Lissabon: Se Portugal Forum.     


Se større kortKommentarer

 

nanna siger:

Hvor lang tid tager det ca. fra Algarve af?

28 April 2008 11:49 AM
 

Sean Dahl siger:

Hvis man tager toget fra Albufeira til Oriente stationen i Lissabon tager de hurtigste forbindelser under 3 timer, men en del afgange 3 timer og tre kvarter.

Bus tager også omkring 3 timer fra Algarve (Albufeira) til Lissabon. Se tiderne fra byerne i Algarve på www.eva-bus.com eller www.rede-expressos.pt.

Der findes udmærkede shopping-muligheder i Algarve også. Prøv for eksempel at kaste et blik på Algarve Shopping i Albufeira (Guia) på: www.algarveshopping.pt. eller www.forumalgarve.net, som er det største shopping center i Faro.

Der er dog ingen factory outlet på Algarve endnu, men det kommer der efter alt at dømme engang i 2009/2010 i nærheden af Alcantarilha.

29 April 2008 4:09 PM