Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Verdens største cruise skib besøger Portugal

Det største cruise skib i verden hedder Independence of the Seas og var i sensommeren 2008 på vej fra værftet i Finland igennem Østersøen og Storebælt.

Det flydende luksushotel skal samle skibets første 1.500 VIP gæster op i Oslo før turen går videre til krydstogtskibets nye udgangspunkt Southampton i det sydlige England.

Senere på året sættes kursen mod Middelhavet på 14-dages krydstogt fra basen i Sydengland.

Cruise skibet 'Independence of the Seas' er søsterskib til 'Freedom of the Seas' og begge skibe ejes af Royal Caribbean International.

Se også: Krydstogt på Middelhavet med udgangspunkt fra Lissabon

Til Middelhavet via Lissabon i Portugal
Lissabon er strategisk godt placeret til at tage imod de store krydstogtsskibe, som sejler nordeuropæiske turister rundt i Middelhavet.

Der er masser af kajplads og sejlrendens dybde samt Tejo flodens bredde er tilstrækkelig til at selv de største skibe kan anløbe Lissabon. Samtidig er der ikke særligt langt fra den ideelle rute til Middelhavet ind til den portugisiske metropol. Krydstogterne har typisk udgangspunkt fra Southhampton, og så passer Lissabon fint ind enten på ud eller hjemturen, når krydstogtsgæsterne trænger til at strække benene på landjorden.

Efter planen starter det nye skibs første rigtige krydstogt d. 31. maj, hvor Independence of the Seas dog i første omgang spinger Lissabon over på vej ind i Middelhavet. Istedet lægges der til ved Gibraltar inden turen går til Barcelona, Nice og videre rundt i Middelahavet. På tilbagevejen omkring d. 11. juni 2008 lægger Independence of The Seas til i Lissabon på vejen hjem til Southampton.

Inden verdens største krydstogtsskib når så langt er der dog lige en Storebæltsbro at tænke på. Lørdag d. 19. april planlægger kaptajnen på Independence at gå fuld kraft under broen på vej fra Aker-værftet i Turku i Finland.

Med fuld kraft på skibets motorer (med samlet over 100.000 hestekræfter), er det planen at skibet skal pløje sig lidt ned i vandet på vej under Storebæltsbroen. Ellers bliver afstanden mellem skibet og broen nemlig kun på omkring 1,5 meter. Man har også tænkt sig at vente med at tonse under broen, til det bliver lavvande.

Independence of the Seas
Det nye skib er bygget til krydstogt og har bogstavelig talt alt, hvad den mest kræsne rejsende kan tænke sig af faciliteter.

Cruise skibet vejer 160.000 tons eller lige så meget som 100.000 velvoksne privatbiler. Det 339 meter lange skib kan medtage op til 4.370 passagerer og 1.360 besætningsmedlemmer. Det svarer i alle indbyggerne plus lidt til i en mellemstor dansk provinsby som Padborg ved den tyske grænse.

På skibet er der golfbane, skøjtebane (ja - med is), biografer, restauranter, swimming pool, show hver aften, vandland med surfing-mulighed, boghandel og klatrevæg for bare at nævne nogen af faciliteterne.

Her ses video med klip fra bygningen af Independence of the Seas i Finland.

Og her er hvordan turisterne, som tager med Independence of the Sea vil opleve luksuslivet ombord på det 15 dæk høje krydstogtsskib.

Det aller øverste dæk beliggende oven på 14. dæks Viking Crown Lounge natklubben er i øvrigt et lille kapel beregnet til giftermål på søen. Det kaldes meget betegnende for Skylight Chapel.Og sådan kom Independence of The Seas under Storebæltsbroen:

 
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer