Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lederen af PSD partiet i Portugal går af

Luís Filipe Menezes blev valgt til leder af PSD partiet for 6 måneder siden. Han må sande det gamle ordsporg i politik om at de største fjender finder man som regel tættest på sig i sit eget parti.

I dag d. 18. april 2008 annoncerede Menezes sin fratrædelse og nyvalg til formandsposten i PSD d. 24. april. Han opfordrede desuden sine kritikere til at stille op til formandsposten.

I den sidste måneds tid har situationen for PSD formanden været ret umulig. Senest blev det klart efter den af regeringen annoncerede momsnedsættelse, at oppositionslederen Menezes åbenlyst blev udfordret af dele af sit eget parti. Den tidligere formand (og premierminister i nogen få måneder) Santana Lopez gik således til pressen med en anden mening om regeringens momsnedsættelse end den officielle PSD's mening anført af formand Menezes.

Flertalsregeringen i Portugal med premierminister og PS partiformand José Sócrates i spidsen kunne næsten ikke skjule sin tilfredshed med kaos'et i oppositionens lejr. 

Pedro Santana Lopes ny formand for PSD?
Én af de væsentligste årsager til Menezes tilbagetrædelse hedder Pedro Santana Lopes.

Den energiske Santana Lopes er efter manges mening populist, og det er de færreste portugisere, som synes han var en god regeringsleder i den korte periode fra sommeren 2004 til marts 2005, hvor han var premierminister i Portugal.

Santana Lopes har dog en ukuelig evne til altid at komme tilbage til magtens korridorer, selv når han ser ud til at have dummet sig for meget. Den tidligere premierminister i Portugal og nu formand for EU Kommissionen José Manuel Barroso sagde om Santana Lopes at han var et mix af en astrolog og en sportskommentator.

Barroso tilhørte også PSD partiet og gjorde faktisk Santana Lopes til vicepræsident i sin regeringsperiode. Førhen var Lopes en overgang kulturminister under premierminister Cavaco Silva (som i dag er præsident i Portugal) inden Lopes istedet lod sig vælge til præsident for fodboldklubben Sporting Clube de Portugal - i daglig tale kaldet Sporting Lissabon.

Lopes har desuden været sportsjournalist, jurist, borgmester i Figuera da Foz og borgmester i Lissabon.

Den fysisk ikke så store, men altid velklædte Santana Lopes er på mange måder Portugals svar på Silvio Berlusconi, og det vil ikke undre nogen om lisboetten med de store talegaver igen forsøger at blive formand for PSD, som han har været og forsøgt at blive så mange gange før.

Santana Lopes er i øvrigt ikke glad for at blive afbrudt. Se hvad der skete i 2007, da en vis Herr Mourinhos hjemkomst til Portugal var vigtigere end Santana Lopes syn på PSD partiets krise. Video klippet er fra SIC TV-kanalen og på portugisisk:

 


Relaterede artikler:
Ny formand for PSD partiet i portugal 29. september 2007
Anders Fogh Rasmussens portugisiske ven


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer