Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Mere gang i hjulene hos Delphi i Portugal

Den internationale fabrikant af dele til bilindustrien har annonceret at produktionen på Seixal fabrikken i Portugal med al sandsynligheds øges med 30%.

Delphi er amerikansk og har siden 1981 haft produktion i Portugal. Den verdensomspændende virksomhed har 5 fabrikker i byerne Castelo Branco, Seixal, Braga, Ponte de Sor og Guarda.

I 2004 besluttede Delphi at lukke sin 6. portugisiske fabrik i Linhó. De omkring 1.000 arbejdspladser blev overført til Polen og Tjekkiet.

Delphi i Portugal
Fabrikken i Braga i Nordportugal er en del af Delphi-Grundig divisionen. Den producerer audioudstyr både til bilfabrikker (OEM manufacture) og under eget Grundig mærke.

På fabrikken i Ponte de Sor i den centrale del af Portugal nordøst for Lissabon laver man blandt andet lukkemekanismer til skydedøre. De bruges for eksempel i bilmodellerne Citroên C8, Peugeot 806, Fiat Ulyssus og den nye lille Peugeot 1007. Ponte de Sor fabrikken afskedigede i starten af 2008 godt 400 medarbejdere, hvoraf en del dog blev tilbudt arbejde på Castelo Branco fabrikken.

Castelo Branco fabrikken fremstiller blandt andet kabler og elektriske komponenter til biler og ligger ligeledes i det centrale Portugal lidt nord for Ponte de Sor.

Seixal fabrikken på Setúbal halvøen syd for Lissabon fremstiller blandt andet tændingssystemer til bilmotorer.

Byen Guarda ligger i Serra da Estrela ikke langt fra Viseu og er den højest beliggende by i Portugal. Delphi fabrikken i Guarda fremstiller elektriske komponenter til bilindustrien. Guarda fabrikkens medarbejdere har for nyligt været truet af nedskæringer.

Der arbejder totalt omkring 5.000 mennesker på Delphi's virksomheder i Portugal, heraf omkring 730 på Seixal fabrikken.

Delphi tæt på fallit i 2005
I oktober 2005 var USA's største producent af dele til biler tæt på at gå fallit. Delphi var nødt til at ansøge om såkaldt Chapter 11 protection dvs. beskyttelse efter amerikansk lov om betalingsstandsning.

Det skete som følge af at General Motors (med mærkerne Opel, Vauxhall, Saab, Subaru, Chevrolet, Cadillac, Buick m.fl.) over en årrække skar kraftigt ned på produktionen i USA og i øvrigt forlangte prisnedsættelser fra Delphi. Dengang var Delphi stærkt afhængig af GM, som indtil 1999 havde været ejer af Delphi.

På Forbes liste over de 2000 største virksomheder i verden er Delphi koncernen i 2007 nummer 1061.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer