Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon-traktaten godkendt i det portugisiske parlament

Der var aldrig nogen tvivl om at Lissabon-traktaten ville blive godkendt i det parlament, hvis regering var med til at forhandle den på plads under det portugisiske formandskab af EU i andet halvår af 2007.

Venstrefløjen i Portugal i form af Kommunisterne/De Grønne og Venstreblokken BE (svarende til SF i Danmark) kom inden afstemningen med kritik af at Portugal nu på grund af EU nærmer sig liberalismen, som den ser ud i USA under George W. Bush, samt at Portugal mister selvstændighed.

Premier Minister José Sócrates fra det regerende PS parti var dog i godt humør, og det lykkedes endda for ham at få smilet frem hos medlemmerne af venstrefløjspartierne, som stemte imod traktaten.

Regeringspartiet PS, det største oppositionsparti PSD og de kristelige demokrater CDS stemte for Lissabon-traktaten, og den var dermed godkendt.

Se klip fra RTP TV-kanalens indslag om afstemning om Lissabon-traktaten i det portugisiske parlament på følgende link: Klip fra RTP kanalen .

Historisk dato for Portugal
Premierministeren sagde at afstemningen var en passende måde at markere det 34. jubilæum for Nellike-revolutionen i 1974, som gjorde Portugal demokratisk.

På fredag d. 25. april er det nemlig Portugals officielle frihedsdag, som hvert år markeres med en fridag på alle portugisiske arbejdspladser.

Mange veje og Lissabons kendteste bro er opkaldt efter frihedsdagen d. 25. april.

Én af Lissabons to broer til Setúbal halvøen fører fra Lissabon-siden af Tejo-floden mellem Belém og Docas de Santo Amaro over på den anden side, hvor området hedder Almada. I gamle dage hed broen Salazar-broen, men det flotte bygningsværk som ligner Golden Gate broen i San Francisco i Californien, kaldes nu Ponte 25 de Abril på portugisisk.

EU på vej til ratificering af Lissabon-traktaten
Kun Irland skal holde folkeafstemning om Lissabon-Traktaten. Det sker den 12. juni 2008.

De øvrige lande ratificerer traktaten i deres respektive parlamenter. Indtil videre har Portugal, Ungarn, Bulgarien, Frankrig, Malta, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien og Østrig godkendt Lissabon Traktaten.

Folketinget i Danmark stemmer om Lissabon-traktaten torsdag d. 24. april 2008. 

Relaterede artikler:
Lissabon Traktate - enighed en opgave for Portugal  
Uenighed mellem Portugal og Belgien ved underskrivelsen af Lissabon-traktatenKommentarer

Endnu ingen kommentarer