Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals Motocross Grand Prix i Águeda i weekenden 26-27 april 2008

I denne weekend er der Motocross arrangement i byen Águeda, som ligger 20 kilometer øst for Aveiro.

Motorsport er populært i Portugal, hvor ethvert pizza-bud på "MC" med respekt for sig selv laver en wheelie, når lejligheden byder sig.

Selv om portugisernes benzin i blodet desværre resulterer i mange ulykker, er der stadig i Portugal stor accept af larmende to- og fire-hjulede maskiner, og specielt i området omkring Aveiro er motorcykel-klubberne meget aktive.

FIM Motocross Grand Prix serien
Årets FIM Motocross GP serie på i alt 16 løb køres i Europa dog med et enkelt GP i Sydafrika.

Der er tradition for mange arrangementer i Sydeuropa, og der afholdes da også motocross Grand Prix i både Spanien, Frankrig, Portugal og Italien (2 stk).

Også i Storbritanien og Belgien er sporten populær. England er vært for to løb og Irland har også sit eget Grand Prix. Desuden køres der i Holland, Benelux (samlet), Belgien, Tjekkiet, Bulgarien, Tyskland og Sverige.

Der køres i to klasser: MX1 og MX2, hvor MX2 er 'light' udgaven af MX1. De bedste kørere findes i MX1 klassen, som domineres af Belgien og England.

I MX2 klassen finder man den eneste skandinaviske deltager. Nordmanden Kenneth Gundersen bor i Belgien og kører for Team Ricci.

Mere information kan findes på Águeda Motocross klubbens hjemmeside, som også er på engelsk. Den portugisiske udgave af MotoX sitet er dog langt bedre opdateret.

Sportens officielle hjemmeside (FIM Motocross) hedder http://www.motocrossmx1.com/ .

Portugals Motocross Grand Prix
Motocross er en særdeles publikumsvenlig sport. Banen er nem at overskue, og der er statsgaranti for dramatiske scener og masser af larm.

Sådan så det ud da Ginásio Clube Águeda lagde bane til Motocross GP i 2007:


Billetter til løbene i Águeda 2008 kan købes på stedet eller på hjemmesiden (man skal dog logge ind). Priser fremgår af det portugisiske site og vælger man for eksempel kun at overvære søndagens to hovedløb er prisen 25 euro per person. Både lørdag og søndag koster 30 euro. Adgang til paddock er ekstra 5 euro,

Programmet for arrangementet finder man under menupunktet 'horários' på Águeda hjemmesiden.

Der er opvarmning søndag d. 27. april fra klokken 9 om formiddagen. MX2 GP køres klokken 12.10 og MX1 klokken 13.10.

Afstanden fra Lissabon til banen i Águera er omkring 250 kilometer - se kørselsvejledning til Motocrossbanen ved Águera nedenfor.

Ved at dobbeltklikke ved 'B' på kortet og skifte til 'SAT' visning kan man tydeligt se den 1650 meter lange motocross bane.
Se større kortKommentarer

Endnu ingen kommentarer