Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor ordre til Bang & Olufsen på Kap Verde

Den danske virksomhed B&O har meddelt at en stor ordre er i hus på audio og video udstyr til et luksushotel og lejlighedskompleks på Kap Verde. Ifølge Euroinvestor.dk er der tale om en ordre på et to-cifret millionbeløb.

Bang og Olufsen skal levere udstyr til 60 luksus ferielejligheder og 14 luksus villaer i Fortim Mindelo projektet, som ligger på øen Sao Vicente.

Kap Verde staten ud for Senegal på Afrikas vestkyst udgøres af 10 øer, hvoraf Sao Vicente øen på 227 kvadratkilometer er én af de små. Størrelsesmæssigt er Sao Vicente lidt mindre end Langeland.

Bang & Olufsen Enterprise
Bang & Olufsen Enterprise er Struer-virksomhedens afdeling for salg til projekter og developers primært inden for den hastigt voksende luksus-hotel industri. Det benævnes af B&O også som Condo-segmentet.

Til trods for at B&O koncernen gentagne gange i løbet af det sidste år har måttet nedjustere forventningerne er fremtidsudsigterne lyse for Bang & Olufsen Enterprise, udtaler den nyudnævnte administrerende direktør Flemming Nielsen.

Flemming Nielsen, som er blevet forfremmet fra salgschef, får base i Dubai, hvor sektoren kører i højeste gear med blandt andet anlæggelsen af ferieparadiset Palm Islands, som er en samling kunstige øer ud for Dubai. Palm Islands henvender sig til det absolutte luksus-segment og mange kendte og velbetalte personer i underholdnings- og sportsverdenen har allerede købt bolig på Palm Islands.

Bang & Olufsen Enterprise har omkring 40 medarbejdere.

Bang & Olufsen på Kap Verde
Projektet, som B&O skal levere udstyr til, er første del af et større ejendomsudviklingsprojekt på Sao Vicente.

Fortim Mindelo på Sao Vicente er desuden blot ét ud af 6 projekter, som den irske developer gruppe Cape Verde Development står for på Kap Verde. Det gør det irske selskab til den største ejendomsudvikler på Cabo Verde øerne.

B&O direktør Flemming Nielsen regner med at få flere opgaver udover den indledende ordre, og han udtaler at projektet på Kap Verde meget vel kan blive et af de største projekter, som B&O har været involveret i.

Den hårdt medtagede B&O aktie steg 1% på dagens nyhed fredag d. 24. april 2008. Siden årsskiftet 2007/2008 er aktien faldet omkring 40% i værdi.

Produkterne fra 'Bang og Luffe', som virksomheden kærligt kaldes blandt fagfolk i audio/video detailhandlen i Danmark, kan ses i følgende lifestyle video:

Bang & Olufsen har 8 detailforretninger i Portugal. De ligger i Lissabon (2), Cascais, Porto (2), Braga, Aveiro og i Almancil på Algarvekysten.

Engelsk og norsk interesse for Cape Verde
Pengestærke britiske købere har i nogen år flokkedes om lejlighedsprojekter på Kap Verde. I januar 2007 skulle der ifølge The Overseas Property Association i England være mindst 1.000 ferielejligheder på Kap Verde, som havde engelske ejere. Se artikel i Mail on Sunday fra 2007 (åbner som pdf).

Den administrerende direktør for Cape Verde Development Tom Sheehy er tidligere møbel leverandør fra byen Cork i Irland. Han opdagede Kap Verdes skønhed i 2003/2004 og begyndte sammen med irske investorer at købe land op.

En del af den irske succes skyldes et samarbejde med den portugisiske Banif bank om formidling af lån til udlændinge med en rente på 6% (i 2007), skriver Mail on Sunday.

Banif banken tilbyder ifølge Propertyinvesting.net at finansiere op til 85% af en ejendoms værdi og banken er med et nyligt opkøb af en lokal bank nu den største private bank på Kap Verde.

Den norske ejendomsmægler-virksomhed Poppe & Co har også aktiviteter på Kap Verde. Poppe & Co er eneudbyder af Cape Verde Developments projekter til norske kunder.

Se også: Vejret på Kap Verde

Oversigt over artikler omhandlende Kap Verde øerne kan findes på: Kap Verde artikler på Portugalnyt.

Herunder en youtube video fra Kap Verde øen Sao Vicente:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer