Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor biludstilling i Lissabon 24 april til 4 maj 2008

Udstillingscenteret FIL har åbnet for udstillingen 'Conduz ao Futura' som måske bedst kan oversættes til det engelske 'driving the future'.

Biludstillingen er af international standard og forventes at tiltrække op mod 100.000 gæster.

På udstillingen kan man blandt andet se den nye VW Scirocco, som produceres i Portugal. Der er desuden portugisisk premiere på biler som den nye  Bentley Continental GT Speed og Mitsubishi Lancer Evolution MR.

Alle de store bilmærker (dog ikke Opel, BMW, Saab og Porsche) er repræsenteret, og der er gjort meget ud af at stable et professionelt show på benene.

Udstillingscentret ligger meget tæt på Oriente metrostationen (rød linje) i det gamle Expo-område, som nu hedder Nationernes Park eller på portugisisk Parque das Nações.

Der sker en masse rundt omkring i området, så hvis alle i familien ikke er lige bilinteresserede er der for eksempel mulighed for at se Europas største Ocêanarium eller Shopping centeret Vasco da Gama.

Se også Parque das Nações hjemmesiden.

Besøg på 'Conduz ao Futura'
Portugalnyt var til International biludstilling 'em Lisboa' søndag d. 27. april 2008.Conduz ao Futura biludstillingen fylder 4 store haller. De mest interessante bilmodeller inkluderer blandt andet:

  Alfa Romeo
  Alfa Romeo 8 C Competizione
  Alfa Romeo 147 Ducati Corse
  Alfa Romeo Brera (2009 model)
  Alfa Romeo Spider (2009 model)
  Alfa Romeo GT 1.9 JTDm 170

Alfa Romeo standen i hal 3 prydes af Alfa Romeo 8 C sportskonceptet, som bliver bygget i en begrænset serie på 500 biler.

En klassiker er født. Smukkere bil skal man lede længe efter. Havde det ikke været for de mange yndige modeller på Alfa Romeo's stand ville Alfa Romeo 8 C Competizione tage hele opmærksomheden. Alfa Romeo 8 C Competizione får hermed vores stemme til 'Udstillingens smukkeste bil'. 

Udover et par opdaterede Brera og (Brera) Spider modeller er 147 Ducati Corse med 170 diesel-heste måske den næst-mest interessante (bil)model på Alfa-standen.   

  Aston Martin
  Aston Martin DB9 LM
  Aston Martin V8 N400 Roadster

Aston Martin har for mærkets modelprograms størrelse en stor stand i hal 4 med hele 5 biler, som man dog ikke kan komme helt tæt på. Aston Martin DB9 i LM udgaven produceres kun i 124 eksemplarer for at mærkere Le Mans klasse-sejren for Aston Martin i 2007. 

  Audi
  Audi A3 cabrio
  Audi A4 (nye model naturligvis)
  Audi A4 Avant (yes, den nye)
  Audi RS6
  Audi R8 -
  Audi TT-S

Audi stiller med hele sit omfattende modelprogram med vægten på de sportslige S og RS versioner. Audi A3 Cabrio virker lidt lille, men har trods alt plads til 4 personer (se billeder) og et lækkert interiør.

Man kan også komme helt tæt på den nye Audi TT-S med omkring 270 hestekræfter. På standen findes også Audi S5 og den nye Audi R8, som Audi har valgt at medbringe i en hvidlakeret udgave, som slet ikke yder det avancerede design retfærdighed.

På Audi standen findes desuden en Audi A1 Quattro koncept-bil, som første gang blev vist i Tokyo i 2007 dog uden Quattro. Det forlyder at Audi i 2009 påtænker at introducere en ny Audi A1.

Det bliver dog næppe i samme udformning som konceptbilen. Audi har lært (og betalt) med erfaringerne fra Audi A2, som på grund af sit alluminiumskarrosseri, teknisk avancerede løsninger og dermed høje produktionsomkostninger i realiteten kostede Audi penge at sælge. Audi A2 (1999-2005) er i øvrigt en rigtig god lille bil, men lidt dyr i forhold til størrelsen.  

  Bentley
  Bentley Continental GT Speed

Den nye Continental GT Speed er nyeste 2007 opgradering. Den har fået 51 hestekræfter ekstra, hvilket bringer den op på 603 hestekræfter. Dermed er Bentley Continental GT Speed i stand til at runde 200 miles i timen eller omkring 320 km/t. Top Gear drengene i England mener i øvrigt at vide at Bentley Continental også er én af de få biler som man kan få til kun at gå 200 miles - altså 320 kilometer - på en tankfuld af BP's det dyreste.

Til at holde GT Speed modellen med selskab har Bentley medbragt cabrioletversionen af Bentley Continental GT, som kaldes Bentley Continental GTC. 

  Citroen
  Citroen C5
  Citroen C5 Tourer
  Citroen Berlingo
  Citroen C2 
  Citroen Nemo varebil
  Citroen C Air-Play (concept-bil)

Citroen standen i hal 4 er et af biludstillingens største. Man leder forgæves efter virkelige nyheder, men kan dog finde Citroen C5 Tourer, som virker veldesignet også i stationcarudgave. Om franske Citroen har fået styr på kvaliteten er en anden sag, som først åbenbares efter års kørsel.

Uden at ville laste Citroen for landsmandens fejl er sidste Renault Laguna II (2001-2008) er et af de værste eksempler på, hvad der kan ske med kvaliteten og driftsikkerheden, når en udviklingsafdeling har for travlt.

  Chrysler
  Chrysler Grand Voyager

MPV'en Chrysler Grand Voyager ligner sig selv, men har dog modtaget detaljeændringer på lygter, skærme med videre. Det store rummelige og i Portugal smådyre familiekøretøj står på Chrysler standen i hal 4 og brillierer i øvrigt med træindsatser i instrumentpanelet og i dørene, som ligner B&O's produkter fra 70'erne. 

Chryslers Sebring model (se billeder) kandiderer i øvrigt stærkt til titlen som 'Biludstillingens grimmeste bil' - herunder ikke mindst i cabrioletudgaven. Den er heldigvis også så dyr at man aldrig ser den på gaden i Portugal.

  Dacia
  Dacia Sandero
  Dacia Logan

Den lille Dacia fabrik i Rumænien har fået hjælp af Renault til Dacia Logan MCV, som i Portugal fås fra under 100.000 danske kroner.

Renault ejer Dacia fabrikken og bilerne benytter i stor udstrækning fransk teknologi. I hal 3 på Dacia standen ses desuden den lille Dacia Solenca.

  Dodge
  Dodge Journey

Dodge Journey 2009 er en stor bil og med sine 140 hestes diesel motor fra VW absolut ingen raket.

Modellen er forholdsvis ny på det europæiske marked, men blev allerede præsenteret i USA i 2007. Man har forsøgt at holde vægten nede på den meksikansk producerede Dodge Journey med aluminiumskølerhjelm og plastickofangere.

  Ferrari
  Ferrari F430
  Ferrari 599 GTB
  Ferrari 612 One to One

Ferrari sælger faktisk en del biler i Portugal, og den stejlende hingst er ikke et sjældent syn i kystbyerne Estoril og Cascais - dog mest i form af fattigrøvsmodellen Ferrari F430. På Lissabons biludstilling er der 'nok se men ikke røre dage' på Ferrari-standen i hal 4 - og BPI bankens stand ligger i øvrigt meget passende lige overfor.

Har man tegnedrengen i orden på Ferrari/Maserati standen, bliver man gerne inviteret indenfor med familien og kan prøvesidde herlighederne. Priserne starter ved omkring 202.000 euro svarende til godt 1,5 millioner kroner for en Ferrari F430. 

Ferrari har medbragt sin 612 One to One 'Scaglietti' model. One to One konceptet er Ferraris forsøg på at holde den absolutte topmodel så eksklusiv at det ikke skulle være muligt at møde en lignende bil med det samme udstyr på gaden. Spørgsmålet er så blot om man nogen sinde møder andre i en Scaglietti overhovedet.

Ferrari 599 GTB med tilnavnet Fiorano har imodsætning til den 4-personers familiebil Scaglietti kun to sæder, som det passer sig for en rigtig sportsvogn. Ferrari-fabrikken i Maranello i Italien angiver lynets accelleration til 3,7 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen. Et respektabelt engelsk bilmagasin påstår at kunne tvinge dyret fra 0 til 100 på 3,2 sekunder, hvilket gør den til Lissabon udstillingens hurtigste - i skarp konkurrence med Lamborghini Gallardo Superleggara.

  Fiat
  Fiat 500, som for nyligt blev præsenteret i Bairro Alto i Lissabon
  Fiat Grande Punto Abarth

Fiat standen i hal 3 domineres af den nye Fiat 500 i alle tænkelige farver. Nåh-ja - og så selvfølgelig at pigerne på Fiat standen, som har fået til opgave at lave opsøgende salg. Fiat 500 er den italienske fabriks nye life-style produkt og forventningerne er høje til den lille charmetrold, som kan købes i Portugal fra 13.500 euro eller godt 100.000 danske kroner.

  Ford
  Ford Kuga
  Ford Fiesta (Ny model)
  Ford Econetic (Focus og Mondeo)
  Ford Mondeo
  Ford S-Max S-Edition
  Ford Focus Coupé-Cabrio (Ny model)

Fords nye showstopper er den lille nye Fiersta, som ser meget appetitlig ud måske bortset fra den bordeaux lakering.

Udover den nye redesignede Ford Focus 2008/2009 finder man også Ford Focus Cabrio-Coupe, som i Portugal fås fra 28.280 euro svarende til omkring 210.000 kroner. med 1,6 liter motor.

  Honda
  Honda Accord Sedan
  Honda Accord Tourer
  Honda Concept Small Hybrid Sports (concept-bil)

Honda har en stor stand i hal 2, og vil meget gerne sælge flere biler i Portugal. Den hidtidige Accord var (og er) et godt tilbud til under 31.000 euro for Accord 2,0 Sport modellen. Med den nye Honda Accord 2009 har designet fået et mere dynamisk 'flow' - Accord'en er med små ændringer blevet væsentlig kønnere.

Det gælder specielt for stationcarudgaven Tourer, som nu ganske vist rummer mindre, men til gengæld i 2009 modeludgaven ligner en dyr Audi.

Prisen for indgangsmodellen i Honda Accord programmet er nu 34.000 euro for Honda Accord 2,0 Executive med 4 døre, hvilket på Honda-sprog betyder mindste motor med meget højt udstyrsniveau.

Honda har i øvrigt show med flere gange om dagen med ASIMO robotten, som specielt fascinerer børnene på biludstillingen i Lissabon.

  Hyundai
  Hyundai i10
  Hyundai i30 cw

Huyndai er også i Portugal et billigere koreansk alternativ til tyske og franske bilmærker. Portugiserne er ikke synderligt interesserede i Huyndai, som ligesom Skoda ikke har en særlig høj stjerne blandt de portugisiske forbrugere. En undtagelse er taxavognmændene og politiet i Portugal, hvis flåde ofte suppleres af nye driftsikre Skoda Octavia. 

  Jeep
  Jeep Wrangler (4 portas)

Entet nyt under solen hos Jeep, som er en del af Chrysler-koncernen - bortset fra at man har formået at klemme 4 sæder ind i en Jeep Wrangler.

  Kia
  Kia Ceed Low Power
  Kia Eco Ceed (concept-bil)

Kia har ligesom Huyndai heller ikke rigtigt fat i de portugisiske forbrugere. En stor stand i hal 4 kan måske ændre på dette.

  Lamborghini
  Lamborghini Gallardo Superleggera

Der er hele to modeller med fra fabrikken i italienske Sant'Agata Bolognese. Standen findes sammen med alle de andre VW-koncern stande i hal 1.

  Lancia
  Lancia Delta

Hvorfor skal nye biler igen være hvide. Det ser ud som om bil-moden foreskriver at sådan skal 2009-modeller lakeres. Halvdelen af Lancia standen består af modeller i farven hvid, der som bekendt ikke engang kan kalde sig en farve.

Måske stil-eksperterne skulle skæve til, hvad der skete i starten af 1990,erne, hvor en stor del af de danske nye biler også skulle være hvide. De blev få år efter usælgelige.... 

Med sit nye finurlige design er Lancia Modellen Delta klar til markederne i Sydeuropa. Lancia sælges til de modebevidste portugisere som et relativt billigt alternativ til Peugeot, Renault og Citroen, som også er populære. 

  Lexus
  Lexus IS F
  Lexus LS 600h

Udover en flot hvid Lexus LS600h og en flot hvid Lexus GS 450h fremviser Lexus sin nyeste kreation på basis af IS 200 modellen. Den hedder Lexus IS-F og er med 420 hestekræfter en værdig modstander for Audi RS4 og BMW M3.

Etage-udstødningsrørene på IS-F modellen ligner noget fra filmen 'The Fast & The Furious', men Lexus kvaliteten har der aldrig været noget i vejen med. Lexus har i mange år vundet engelske kvalitets-tests for brugte biler - som regel skarpt forfulgt af Honda og Skoda.  

  Lotus
  Lotus Exige GT3
  Lotus Exige
  Lotus Elise S/C
  Lotus Europa S

På Lotus standen i hal 4 har man blandt andet linet den nye Lotus Europa S op sammen en orange Lotus Exige S. Lotus Europa S er et af 'tilbuddene', når rman sammenligner bilpriser i Portugal. Den fås i Portugal fra kun 66.000 euro svarende til under 500.000 kroner.

Som tommelfinger-regel er de bedste køb i Portugal de biler, hvor prisen omregnet i kroner er under halvdelen af den danske pris. I Danmark koster en Lotus Europa S fra Lotus/Jaguar importøren Erling Lindner 1.029.000 kroner.  

  Maseratti
  Maseratti Quattroporte
  Maseratti Gran Turismo

Maserati deler stand med Ferrari og har blandt andet medbragt den super-frække Maserati Gran Turismo.

  Mazda
  Mazda Gama 2 (diesel)
  Mazda Gama 3 (special serie)
  Mazda Gama 5 (ny model)
  Mazda Gama 6 (ny model)
  Mazda RX-8 (special-seriel)
  Mazda CX-7

Mazda har en stor stand i hal 2, hvor der også er underholdning for de mindste.

Mest interessant på Mazda standen er den lille nye Mazda2 og stationcar udgaven af Mazda6 - se billeder.

  Mercedes
  Mercedes CLC klasse (afløser for Sportcoupé)
  Mercedes A klasse (facelift)
  Mercedes B klasse (facelift)
  Mercedes SL klasse (ny model)
  Mercedes SLK (facelift)
  Mercedes C 63 AMG Stationcar
  Mercedes CLS 63 AMG
  Mercedes SLR 722 GT

Mercedes standen er stor, men i forhold til de fleste af konkurrenterne ikke videre vellykket. Importøren har medbragt en mængde mørkegrå, mørkeblå og sorte biler og dertil en mængde sælgere klædt i mørkegrå, mørkeblå og sorte habitter.

Bilerne på standen inkluderer den lille nye CLC Mercedes og naturligvis den nye Mercedes SL. Mercedes SLK har også fået et facelift, men det hele falder lidt til jorden i forhold til resten af det internationale bilshow, hvor der er mere fart over feltet.

Billeder er der til gengæld mange af på nettet. Se for eksempel den nye Mercedes SL 2008, Mercedes CLC 2008 og Mercedes SLK 2008 facelift

Bedst på Mercedes standen i Lissabon er den racer-preparerede SLR 722 GT (se vores billeder ovenfor).   Mitsubishi
  Mitsubishi Lancer
  Mitsubishi Lancer Evolution
  Mitsubishi cX (prototype)

Mitsubishi viser den lille cX prototype og i øvrigt også den nyintroducerede Mitsubishi Lancer. I Portugal er Mitsubishi stadig et næsten ukendt bilmærke.

  Nissan
  Nissan GT-R
  Nissan Murano

Største nyhed hos Nissan er den nye Nissan GT-R. 

  Peugeot
  Peugeot 308 SW
  Peugeot 308 1.6 THP 175
  Peugeot 308 6-speed
  Peugeot Partner Tepee Outdoor
  Peugeot Bipper Tepee Outdoor
  Peugeot Partner
  Peugeot 308 RC-Z (concept)
  Peugeot Flux (concept)
  Peugeot 908 HDi FAP (Le Mans racer, kører Pedro Lamy)

Peugeot står ligesom i Danmark meget stærkt i Portugal. For ligesom at slå det fast har Peugeot medbragt hele sit modelprogram, varevogne inklusive og i øvrigt også et par koncept-biler og en Le Mans racer.

Nyhedsinteressen samler sig om Peugeot 308 stationcar, som virker som en overordentlig stor bil uden dog på nogen måde at aspirere til priser for elegant design.

Desuden vises koncept-bilen Peugeot RC-Z, som ifølge Peugeot bliver sat i produktion. Lad os se om det holder stik - under alle omstændigheder ser Peugeot RC-Z herre-godt ud - meget bedre end billederne ovenfor lader afsløre. 

  Renault
  Renault Koleos
  Renault Laguna GT
  Renault Twingo RS
  Renault Laguna Coupé Concept (concept-bil)

I mangel af nyheder har Renault medbragt stil-studiet Laguna Coupe med sakse-døre og sat den op på en stand, som drejer rundt. Pengene skal tjenes på blandt andet den nye Laguna Stationcar, som også fremvises ved siden af.

Renault har ligesom Peugeot en meget stærk position på det portugisiske marked.  

  Seat
  Seat Leon 2.0 TDI DPF FR (WTCC for Tiago Monteiro)
  Seat Altea XL 1.9 TDI by Nuno Baltazar
  Seat Ibiza Bocanegra (concept-bil)

Spanske Seat stiller med en hær af modeller, men det som fanger øjet er koncept-bilen Bocanegra.

Der er desuden mulighed for at spille video-computerspil i en Leon racer, som om muligt laver mere larm via sine højttalere end den gør i fuld fart ved egen motorkraft.

  Skoda
  Skoda Superb (ny model)
  Skoda Fabia 1.4 TDI PDF Green Line 

Flot udstilling af Skoda. Den nye Superb er dog mere sjælden end køn. Modellen virker som om den blev designet fra den ene ende og at designeren skiftede mening om hvor lang bilen skulle være, da han kom til frem til forruden - se billedet og døm selv. Der findes også Skoda Superb 2009 billeder på Netcarshow.com.

Skoda Green Line bliver i øvrigt billig i Danmark. Det forlyder (Politiken) man kan spare 13.000 kroner på den nye model - og den nye er endog langt mere benzinøkonomisk.

Der afholdes show flere gange om dagen hos Skoda ligesom på VW, Ford og Honda standene. 

  Smart
  Smart Fortwo coupé mhd

  SsangYong
  SsangYong Action
  SsangYong Kyron
  SsangYong Rexton II
  SsangYong Rodius (ny model)
  SsangYong Action Sports Pick-Up

  Subaru
  Subaru Legacy Boxer Diesel
  Subaru Outback Boxer Diesel
  Subaru Impreza 1.5R Hatchback Bifuel
  Subaru Impreza 2.0R Hatchback
  Subaru Impreza WRX STI Hatchback
  Subaru Forester 2.0XS Bifuel

Subaru har lavet verdens første boxer-diesel motor og har naturligvis også medbragt en Impreza WRX STI til Lissabon.

Bil-enthusiaster 'in-the-know' ved at Subaru er noget at det ypperste i køreegenskaber og dynamik, som fås til menneskepenge. Synd at Subaru ikke kan finde en ordentlig designer...

Men design er ikke alt. Subaru Impreza modellen anvendes blandt andet af politiet i Yorkshire i England. Den nordlige del af Yorkshire har mange snoede og relativt øde vejstrækninger, som tiltrækker fartgale motorcyklister fra hele England.

Politiet i North Yorkshire har fundet ud af at den eneste måde at forhindre at for mange slår sig ihjel på den måde er ved at anvende den lynhurtige semi rally-bil Subaru Impreza WRX STi som civil patruljevogn.

  Toyota
  Toyota iQ
  Toyota Corolla Verso

Igen en meget flot og stor stand fra Toyota, som dog ikke fremviser de store nyheder i hal 1. 

Nyheder er der til gengæld mange af hos VW, som har medbragt den nye 2009 VW Scirocco (se billeder) og den nye VW Passat CC.

Sjovt nok er der mere hovedhøjde for bagsædepassagerer i Sciroccoen end i Passat CC'en, men begge ser overordentlig kønne ud.

Designet på de åbne bagdøre i Passat CC'en indeholder dog en kant, som uden tvivl vil kunne rive meget tøj i stykket. 

  Volvo
  Volvo XC60
  Volvo C30 Recharge Concept (concept-bil)
  Volvo C30 STCC (racer)

Volvo har gjort meget ud af Lissabon. Hele modelprogrammet er med inklusive den nye Volvo XC60. På Volvo standen kan man også se, hvordan Volvo C30 Recharge koncept-bilen virker og som et sjovt påfund har Volvo valgt at udforme prøver på bilernes lakering som 'bukser' og læderprøver som t-shirts.

Der er desuden mulighed for at bruge Volvo's interaktive IT-system til at designe egen bil. For de mindste er der underholdning - eventuelt med venlig assistance fra Volvo-pigerne på standen.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer