Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fodboldnyt fra Portugal april 2008

Efter 1-2 nederlaget til Grækenland i venskabskampen d. 26. marts skal det portugisiske landshold ikke i aktion før EM 2008 slutrunden i Schweiz og Østrig.

Der er dog som sædvanlig godt gang i rygtebørsen i Portugals fodboldverden, hvor aviser som A Bola (Bolden), O Jogo (Spillet) og Record sørger for at holde portugiserne opdateret om det for mange vigtigste emne i veden.

Her er et uddrag af, hvad portugisiske medier skiver om i april måned 2008:

José Mourinho vil ikke være landstræner - endnu
José Mourinho, som forlod Manager posten hos Chelsea med kort varsel har afvist at han er interesseret i at træne en portugisisk klub (Benfica mangler ellers stadig én manager).

Den berømte og nu på 7. måned arbejdsløse portugiser har desuden udtalt, efter at være stillet spørgsmålet utallige gange af pågående journalister, at der ikke bliver tale om at han overtager landstrænerjobbet efter brasilianeren Scolari, når denne forventes at stoppe til sommer efter EM.

Mourinho vil dog gerne en dag være landstræner for Portugal - bare ikke endnu.

Landstræner Scolari har fået tilbud om at blive landstræner for Mexico
Luiz Felipe Scolari har efter sigende fået tilbud fra Mexico om at blive landstræner. Den snart 60-årige karismatiske fodboldekspert stopper som portugisisk landstræner efter hans 6-års kontrakt udløber med afslutningen af EM 2008.

Når man ikke ser Scolari sammen med Portugals landshold på TV, kan man af og til se ham løbetræne i Cascais, hvor han også køber ind i de lokale forretninger Lidl og Jumbo. 

Svenske Sven-Göran Eriksson's Algarve projekt i fare
Den tidligere engelske landstræner har sammen med medinvestorer siden 2006 haft planer om at bygge et større sports-og hotelkompleks i Algarve i nærheden af byen Lagos.

Projektet til en værdi af over 100 millioner euro havde indtil denne måned status som projekt af national interesse, men denne status er nu blevet ændret, hvilket måske kan bringe byggetilladelserne i fare.

Det er problemer med at blive enige med ejerne af jorden, som konsortiet gerne vil overtage, som har fået myndighederne til at ændre mening. Eriksson siger at han stadig går ud fra at projektet bliver ført ud i livet.

En stor del af Portugals interesse i sådanne byggerier er at det skaber mange jobs. Eriksson-profejtet vil, hvis det bliver til noget, betyder over 1.000 ekstra arbejdspladser i Algarve.

Benfica's præsident under mistanke om overtrædelser af de børsetiske regler i Portugal
I 2007 var finansmanden Joe Berardo stærkt interesseret i at overtage kontrollen med fodboldklubben Benfica.

Berardo, som udover at være rig og glad for at komme i TV, også er kendt for The Berardo Collection i Belém, mente at han kunne tilføre Benfica-klubben en tiltrængt saltvandsindsprøjtning af manangement og ikke mindst penge.

Den fodboldglade Berardo, som i vid udstrækning undgår 'the old boys network' i Portugal, var ikke netop den investor, som bestyrelsesformand og præsident i Benfica Luís Filipe Vieira var mest varm på at få med til bords i bestyrelseslokalet - specielt ikke med en potentiel majoritet af stemmer.

Benficas aktier er noteret på børsen i Lissabon og det står alle frit for at købe op, hvilket netop var hvad Joe Berardo havde annonceret han var igang med i august 2007. Kursen på Benfica var presset ned af dårlige resultater - og ville nogen sige: dårlig management.

Hvad gør man så, hvis man som bestyrelsesformand og storaktionær for alt i verden vil undgå at Portugals finansverdens enfant terrible køber sig til afgørende indflydelse i klubben ? - Jo, man kan for eksempel udsprede et rygte om at der står kinesiske investorer klar i kulissen med en stor pose penge. Det ville få kursen til at stige og gøre opkøb vanskeligere.

Det er, hvad nogen mener Benfica bestyrelsesformand Luís Filipe Vieira gjorde i august 2007, og de portugisiske børsmyndigheder undersøger nu, om der er grundlag for at trække bestyrelsesformanden for en domstol for forsøg på kursmanipulation.

Cristiano Ronaldo årets spiller i England
De professionelle fodboldballers forening PFA (Profession Footballplayers Association), som har valgt Cristiano Ronaldo til årets spiller i England.

Det er en fornemt selskab Cristiano's er en del af. Tidligere årets spiller udnævnelser omfatter navne som Kevin Keagan, Ian Rush og Ruud Van Nistelrooy. Se alle årets spillere i England siden 1974 på PFA's hjemmeside.

Og den største nyhed - Cristiano Ronaldo har (måske) fået en ny kæreste
Cristiano Ronaldo's privatliv sælger efterhånden lige så mange blade, som hans udfoldelser på fodboldbanen.

Se også: Ny Ronaldo kæreste i marts 2009

Her er seneste bud på en ny kæreste til Cristiano Ronaldo i form af den spanske skønhed Nereida Gallardo:


Man skal i øvrigt passe på, hvis man stiller sig bag modstandernes mål når Manchester United spiller. Se historien om, hvordan en engelsk fan brækkede håndledet, da han blev ramt af Cristiano Ronaldos bold i artiklen Ingen over eller ved siden af Cristiano Ronaldo.  

Relateret artikel:
Skandalen om 'Den Gyldne Fløjte' - en portugisisks soap-opera med FC Porto's præsident i hovedrollenKommentarer

Endnu ingen kommentarer