Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Den årlige pilgrimsfærd til Fatima 12-13 maj 2008

Byen Fátima ligger 130 kilometer nord for Lissabon i nærheden af Leiria. Indtil 1917 var Fátima en almindelig lille søvnig landsby i Portugal med ganske almindelige katolske portugisere indbyggere.

Begivenheder i 1917 ændrede imidlertid Fátimas status i Portugal og i den katolske kirke i hele verden.

Se også: Fatima-optog 12-13 maj 2009

Jomfru Maria åbenbaringer i Fátima
Tre børn i alderen 10, 9 og 7 år så mellem maj og oktober 1917 gentagne gange, hvad de beskrev som en engel, mens de passede deres arbejde som fårehyrder.

Englen identificerede børnene som Jomfru Maria og englen benævnte sig selv 'frue af rosenhaven', hvilket på portugisisk bliver til  ''Nossa Senhora do Rosário de Fátima''. Man finder mange veje og steder i Portugal opkaldt efter 'fruen af rosenhaven'.

Hændelserne i Fátima afsluttedes d. 13. oktonber 1917 med 'solens mirakel', som var en art solformørkelse (som dog beskrives vidt forskelligt). Der var mere end 60.000 tilskuere og fænomenet kunne ses mange kilometer væk. Den sidste hændelse var blevet forudsagt af børnene, som havde fået det at vide af englen, som åbenbarede sig for dem flere gange.

Ét af børnene havde efter sigende flere 'syn' i de følgende år.

Den katolske kirke annerkendte i 1930 hændelserne i Fatima som mirakler og paven i Rom har udvist stor interesse for Fatima og, mener nogen mindre pavetro portugisere, for at tjene penge på Fatima-legenden.

Fatima som turistattraktion
Der er nu årligt op til 4 millioner besøgende i Fátima.

Den 12. maj om aftenen er der procession med stearinlys og et væld af mennesker i Fátima fra alle egne af Europa og USA. Den 13. maj er der 'afskeds-procession'.

Den katolske kirke i Rom er som førnævnt meget involveret i hvad der sker i Fátima, og der blev i 2007 indviet en ekstrem dyr kirke i den lille by Fatima, som nu kan fremvise verdens fjerde største katolske kirke. Se artikel om kirken i Fatima.

Se også Lady of Fatima hjemmesiden.

Herunder en video optaget i Fatima 12.-13. maj 2007:

Som i denne Youtube video fortolker mange katolikker hændelserne i Fatima:

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer