Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMay 2008 - Indlæg

Konkurrence om eftertragtede VIP billetter til Rock in Rio

Rock in Rio koncertarrangørerne udlovede i den forløbne weekend VIP billetter til de dygtigste og må man formode, mest enthusiastiske, studerende i Lissabon med talent for sofa-ræs.

Med røgmaskine og heftig annoncering for Vodafones produkter blev løbene søndag d. 18. maj afholdt på Praca de Comercia i Lissabons centrum.

Alle 120 deltagere, som i øvrigt allerede havde været ude i kvalifikationsrunde, fik gratis billetter med hjem, men kun det bedste hold opnåede hvad de kom for: At få udleveret VIP tickets med de bedste pladser foran hovedscenen til Rock in Rio efter at have vundet konkurrencen 'Vodafone Best Seat'.

På årest Rock i Rio festival i Lissabon kan man blandt andet høre Amy Winehouse, Tokio Hotel, Metallica og Kaiser Chiefs. Se mere i artikel om den traditionsrige festival Rock In Rio 2008. Festivallen starter d. 29. maj 2008.

iPhone i Portugal
Vodafone er sammen med Orange to af de telefonselskaber i Portugal, som snart vil tilbyde deres kunder den i lang tid ventede iPhone fra Apple.

Billigt bliver det nye vidunder helt sikkert ikke, og Vodafone holder foreløbig kortene tæt til kroppen hvad angår såvel dato for introduktion og pris. I USA koster en iPhone fra omkring $500 sarende til små 2500 kroner.

Her kan ses Reuters video fra søndagens sofa-ræs i Lissabon:

Din vurdering:Moderne arkitektur i Geres Parken i Nordportugal

Den kendte portugisiske arkitekt Graça Correia har sammen med italieneren Roberto Ragazzi i perioden 2003-2006 udført duo'ens første og til dato nok mest berømte opgave.

Huset i Geres Parken kaldes Casa no Gerês og er bygget, med behørig tilladelse naturligvis, i den smukke Geres Nationalpark, som dækker et område på mere end 72.000 hektarer.

Se også: Arkitektur event i Lissabon 2010-2011.

Der lå tidligere et forfaldent hus på grunden, som i øvigt ikke kunne bebygges mere end det oprindelige hus. Ejerne gik med tanken om at bygge et feriehus med faciliteter til weekendture til Nordportugal uden at lukke sig fuldstændig af fra omverdenen og uden at ødelægge naturen og beskære træerne.

Med denne bundne opgave gik arkitekterne i gang og resultatet blev et usædvanligt box-design, med lille visuel forstyrende indvirkning på den omgivende natur.

Casa no Gerês, Nordportugal


Se historien om Casa no Gerês i Wallpaper fra maj 2007, og der er også flere billeder af det usædvanlige feriehus (kører automatisk i rotation). Huset lejes dog ikke ud.

Geres Nationalparken
Den prægtige Geres nationalpark er et særdeles populært udflugtsmål for turister i Nordportugal. Der er dog endnu ikke så mange skandinaver, som lægger vejen forbi og holder ferie i Nordportugal, og det er synd.

Portugal byder på mange naturoplevelser, men man har ikke set det bedste før man har oplevet den frodige nordlige del af landet.

Portugals tredjestørste by Braga er kendt for sine mange arkitektoniske perler i barok-stil fra byens storhedstid. Her er hvad Portugals turistkontor fremhæver ved Braga og det øvrige Nordportugal:Se også muligheder for leje af feriebolig i Nordportugal:

I Afife tæt på kysten i Nordportugal ligger to moderne bungalows med swimmingpool, som kan lejes enkeltvis eller samlet, hvis man er flere. Se mere om det naturskønne område i Afife, og hvordan man lejer feriebolig med pool i Nordportugal. 

Tæt på Barcelos ligger et mindre velrenoveret rustikt feriehus, hvor man til en meget rimelig pris kan bo i køresafstand fra blandt andet Gerês Nationalparken. Se mere her om 'Gedestalden' og hvordan man lejer den.

Din vurdering:F2000 racerbåde i Vila Real de Santo Antonio 24-25 maj 2008

Algarve er i maj vært for en afdeling af Would Cup Serien for F2000 racerbåde.

Løbet finder sted ud for marinaen i byen Vila Real de Santo António, som ligger på den østligste del af Algarvekysten ikke langt fra Tavira.

Den 24. maj er der træning. Selve løbet finder sted klokken 16.00 søndag d. 25. maj 2008.

F2000 racerbåde
F2000, som også kaldes F2 Formula 2 World Cup Series består af 4 løb på følgende lokationer:

  • Portugal, Vila Real de Santo António, 24-25 maj
  • Letland, Riga, 16-17 august
  • Saudi Arabien, Jeddah, 7-8 oktober
  • Malaysia, Sabah, 12-14 december

Fra Portugal deltager Duarte Benavente. Norge stiller med to kørere: Rick Ivar Haakonsen og Per A. Edwardsen. Sverige deltager med Tommy Wahlsten.

Mere information kan findes på F2 racerbåds World Series hjememsiden.

Herunder ses F2000 både i aktion i 2007 i Malaysia (YouTube video):


Senere på året kommer den endnu kraftigere P1 racerbåds-klassen til marina'en i Portimão. Se artikel om P1 Powerboat race i Portimão.

Din vurdering:Hvem skal vi holde med til EM 2008?

Gå videre til: Oversigt over EM 2008 grupperne.

Gå videre til: Gruppe A - landshold og spillere i Portugals gruppe ved EM 2008.

Gå videre til: EM 2008 kampe i TV 

Dette spørgsmål stiller den danske avis Politiken på sin hjemmeside d. 16. maj - se artiklen her . Man kan stemme på det land, man synes skal vinde.

Politiken lover desuden sine læsere at det landshold ud af de 16 deltagende, som får flest stemmer (og pyt - det bliver nok Sverige) vil blive dækket ekstra intenst med artikler og reportager om spillere, træning og kampe.

Stem på Portugal!
Vi vil selvfølgelig på Portugalnyt til enhver tid mene at det portugisiske landshold udover at være det bedste også naturligvis fortjener den bedste dækning.

Så hermed er opfordringen givet videre om at gå ind på Politikens hjemmeside og stemme på Portugal.

Hvis Politikens redaktion synes en sådan opfordring strider mod 'reglerne' om god sportsånd ved læserafstemninger kan vi kun bemærke følgende:

I hvilke andre lande end Portugal kan man, når man sidder på en indisk restaurant og nyder sin chicken tikka massala opleve at der på fjernsynet i restauranten blændes op for Danmarks finalekamp mod Tyskland til EM 1992....... Hele kampen uden afbrydelser blev i går vist på portugisisk TV.

Se også: Det portugisiske landshold til EM 2008  - med profiler på nøgle-spillere.

Carsten Werge, som igennem mange år har kommenteret EM, tror i øvrigt på Portugal som vindere af EM 2008. I år holder han dog en pause som kommentator. Se artikel i Politiken

Din vurdering:EDP udbyder aktier i vedvarende energi-division

Nyudstedelsen af aktier i EDP's vedvarende energidivision har været planlagt i lang tid.

EDP, som står for Energias de Portugal og er landets største børsnoterede virksomhed, har over en årrække opkøbt virksomheder i blandt andet Polen og USA inden for vedvarende energi, primært vindmølleparker.

EDP vil udbyde op til 25% af sin vedvarende energidivision. Børsintroduktionen finder sted d. 4. juni efter at prisen på den nye aktie fastsættes d. 2. juni 2008. Interesserede investorer i det tætteste Portugal endnu er kommet på en virksomhed i 'Vestas'-katagorien kan byde ind fra d. 19. maj til d. 30. maj.

Værdi på mellem 8 og 9 milliarder euro
Investeringsbanker anslår det nye selskab til at repræsentere en værdi på mellem 8 og 9 millarder euro svarende til mellem 60 og 67 milliarder danske kroner.

Bankerne som står for børsintroduktionen er Banco Comercial Portugues SA (BCP), den statsejede CGD's Caixa BI private afdeling og Banco Espirito Santo, SA. De udenlandske banker UBS Citigroup og Morgan Stanley står for den internationale del.

Navnet på det nye selskab bliver EDP Renovaveis og der bliver udbudt omkring 225 millioner aktier.

5% af aktieudstedelsen tilbydes ansatte, eksisterende EDP aktionærer og nye private investorer. De resterende 20% vil blive tilbudt Portugisiske og udenlandske institutionelle investorer.

Pengene fra aktieudstedelsen skal bruges til at udvide EDP Renovaveis forretningen fra de nuværende 3,7GW kapacitet på verdenplan til over 10GW i 2012.

Se også kursudvikling på EDP i vores børssektion.

Se også oversigt over relaterede artikler om vedvarende energi i Portugal.

Din vurdering:Melodi Grand Prix 2008 - Danmarks, Sveriges og Portugals bidrag

Se også: Melodi Grand Prix 2009

For nogen kunstnere bliver deltagelse i Melodi Grand Prix startskuddet til en succesfuld karriere. For andre bliver det en stor oplevelse, som dog ikke fører til en karriere inden for underholdningsverdenen.

Der findes også kunstnere, for hvem deltagelse i Melodi Grand Prix er noget, som helst skal gå i glemmebogen, når et godt navn i indenfor showbiz er etableret.

Det er nu Melodi Grand Prix tid igen, og som følge af at 43 nationer til European Song Contest er for mange, skal der denne gang udvælges bidrag fra i alt 20 lande ved to semifinaler.

5 nationer er på forhånd kvalificerede. Det er de fire største lande (seertal er vigtige i denne branche) Storbritanien, Tyskland, Spanien og Frankrig. Serbien er som vært også med.

38 lande skal derfor kæmpe om de i alt 20 ekstra finalepladser ved 2 semifinaler, som hver lukker yderligere 10 deltagere gennem nåleøjet.

De to semifinaler afholdes d. 20 og 22. maj. Finalen afholdes i Boegrad d. 24. maj 2008.

Der findes mere information på Eurovision Song Contest hjemmesiden.

Semifinalen med Danmark, Sverige og Portugal
Følgende nationer deltager i 2. semifinale, som afholdes d. 22. maj 2008 i Serbiens hovedstad Beograd.   

1. Island
2. Sverige
3. Tyrkiet
4. Ukraine
5. Litauen
6. Albanien
7. Schweiz
8. Tjekkiet
9. Hviderusland
10. Letland
11. Kroatien
12. Bulgarien
13. Danmark
14. Georgien
15. Ungarn
16. Malta
17. Cypern
18. F.Y.R. Makedonien
19. Portugal

Portugal besidder stadig rekorden for at være det land, som har været med længst i Eurovision Song Contest uden nogen sinde at have vundet.

Denne gang er Portugals bidrag en sang udført af tidligere Star Academy vinder i Portugal Vânia Fernandes (i Portugal kalder man Star Academy konkurrencen for Operação Triunfo).

Vânia Fernandes er oprindeligt fra Madeira og vil synge Senhora do Mar, som ses på video herunder:


Fra Danmark deltager Simon Mathew, som ses herunder med All Night Long:Fra Sverige deltager Charlotte Perrelli med Hero:

Herunder Norges bidrag. Maria Haukaas Storeng synger Hold On be Strong:

 


UPDATE 23. maj 2008: Både Portugal, Sverige, Danmark og også Norge, Finland og Island er i finalen. Se den komplette deltagerliste til finalen i Melodi Grand Prix 2008.

Relateret artikel:
Portugals bidrag i Melodi Grand Prix 2007 Din vurdering:Golfrejser til Portugal med green2green

Den danske specialist i golfrejser green2green tilbyder i uge 28, 29, 30 og 31 2008 rejser til området omkring Lissabon i Portugal.

Der er som udgangspunkt tale om solrejser med ophold på nogen af de bedste hoteller i Sesimbra, Costa da Caparica og Carcavelos.

Golfpakker på 3 eller 5 dage kan tilkøbes.

Interesserede har valget mellem tre forskellige 4-stjernede hoteller i nogen af Portugals smukkeste ferieområder.

Se også: Green2Green på Herning feriemesse 2009

Sesimbra
Det nybyggede Hotel Sana Park ved byen Sesimbra ligger i et naturskønt område helt ned til vandet på Setúbal halvøen syd for storbyen Lissabon.

SANA Sesimbra HotelHotellet er nabo til et naturreservatet Arrabida, og den gamle kulturby Sesimbra ved udmundingen af Sado floden. Sesimbra by er berømt for sine fiskerestauranter, byliv og naturligvis for sine sandstrande.

Området omkring Sesimbra er et yndet mål for ferierejse til Portugal og besøges af såvel lokale som udlændinge. Hotel Sana Park er nok det bedste hotel i byen.
Sana Park Hotel Sesimbra byder på Spa, Health Club og swimming pools med havudsigt og i øvrigt også en Jacuzzi på taget.

Hotellet er desuden berømt for sin gode restaurant, hvis man ikke hellere vil udforske den hyggelige og livlige fiskerby Sesimbra.

Den pulserende storby Lissabon ligger under 40 kilometer væk, og spiller man golf er der rigtig mange spændende golfbaner inden for køreafstand.

Green2green tilbyder i juli 2008:

- Ophold på Hotel Sana Park****
- 7 nætter i dobbeltværelse med morgenmad
- Flyrejsen med TAP Air Portugal fra København/Hamburg
- Billeje og transport af eventuel golfbag

Pris per person fra DKK 6.395

(Tilkøb golfpakke: 3 dage Aroiera DKK1.200 / 5 dage Aroiera DKK1.300)
Mere information om aktuelle tilbud kan findes på: Golfrejser og solrejser til Sesimbra i Portugal (se link til green2green nedenfor).


Costa da Caparica

I juni og juli er der i det centrale Portugal en behagelig dagtemperatur på mellem 25 og 27 grader og højt solskin kan påregnes.

Costa da Caparica er kendt som Portugals ’Blå Kyst’ og omfatter et overordentligt stort antal strande på Sétubal halvøen, men stadig kun omkring 25 minutters kørsel fra Lissabon.

Udover sine flotte og lange sandstrande er Costa da Caparica berømt for sine vandsportsfaciliteter herunder windsurfing.

Lisboetterne strømmer til Costa da Caparica i feriemåneden august i Portugal. Juni og juli er derfor nok de bedste måneder at opleve denne perle af et ferieområde, som selv efter portugisisk standard er i topklasse.

Det 4-stjernede Hotel Costa da Caparica ligger med udsigt over den brede gyldne sandstrand.

Green2green tilbyder i juli 2008:

- Ophold på Hotel Costa Da Caparica****
- 7 nætter i dobbeltværelse med morgenmad
- Flyrejsen med TAP Air Portugal fra København/Hamburg
- Billeje og eventuel transport af golfbag

Pris per person fra DKK 5.795
(Tilkøb golfpakke: 3 dage Aroiera DKK1.200 / 5 dage Aroiera DKK1.300)
Mere information om aktuelle tilbud kan findes på: Golfrejser og solrejser til Costa da Caparica i Portugal (se link til green2green nedenfor).


Carcavelos

Området Carcavelos ligger omkring 20 kilometer vest for Lissabon.

Hotel Praia Mar er et topklasse hotel med en fantastisk beliggenhed med udsigt over stranden i ét af Portuglas mest eftertragtede ferieområder.

Carcavelos by ligger mellem Lissabon og de eksklusive kystbyer Estoril og Cascais.

Vil man gerne udforske Lissabonkysten uden at være afhængig af bil er kystbanetoget lige ved døren. Det er Belém bydelens kulturskatte dermed også, og der foregår hele sommeren et utal af events i og omkring badebyerne Carcavelos, Estoril og Cascais.

Afstanden til Lissabon er kun omkring 20 minutter med toget og en taxi til Carcavelos fra Lissabon koster mindre end 20 euro.

Hvis man vælger at holde solferie i Carcavelos, kan man derfor samtidig holde storbyferie i den charmerende metropol Lissabon, som er berømt for sin blå himmel og afslappede livsstil.

Hotel Praia Mar har i øvrigt en udmærket restaurant på taget, og der er både shopping center og et stort udvalg af hyggelige café’er og barer på stranden tæt på.

Der dyrkes også vandsport på stranden ved Carcavelos, og begyndere kan også være med. Udstyr og eventuelt en instruktør lejes på stedet. For de mere professionelle surfere ligger den eftertragtede Guincho strand omkring 20 kilometer mod vest.

Vil man kombinere ferierejsen til Portugal med golf, er der flere berømte baner i international klasse inden for kort køreafstand af Carcavelos.

Green2green tilbyder i juli 2008:

- Ophold på Hotel Praia Mar****
- 7 nætter i dobbeltværelse med morgenmad
- Flyrejsen med TAP Air Portugal fra København/Hamburg
- Billeje og eventuel transport af golfbag

Pris per person fra DKK 5.995
(Tilkøb golfpakke: 3 dage "Golfpas" DKK1.300 / 5 dage "Golfpas" DKK1.950)
Mere information om aktuelle tilbud kan findes på: Golfrejser og solrejser til Carcavelos i Portugal (se link til green2green nedenfor).


Golfferie i Algarve
Green2green arrangerer løbende golfrejser til Algarve.

Algarve er med sin beliggenhed ved Middelhavet den varmeste del af Portugal.

Dagtemperaturer i vintermånederne er i gennemsnit over 15 grader og en solrig dag med 20 grader eller mere på golfbanen i januar eller februar er ikke usædvanlig.

Om sommeren når temperaturen på Algarve i gennemsnit op på små 30 grader.

Mere information om golfrejser til Algarvekysten kan findes på green2green's tilbud på Algarve (se link nedenfor).

Matchture og karneval i Rio med green2green

Green2green tilbyder ikke blot ferierejser og golfrejser til Portugal.

Blandt de mange andre destinationer er Brasilien et af de lande, som er populære blandt danske ferierejsende.

I januar/februar 2009 arrangerer green2green en 12 dages matchtur til Brasilien med mulighed for at opleve det berømte karneval i Rio de Janeiro.

Mere information kan findes på green2greens hjemmeside: http://www.green2green.dk/ .

Alternativt kan man ringe direkte på telefon nummer (+45) 8611 4955.


Se større kort

 

Denne artikel om golfferie i Portugal er udarbejdet i samarbejde med green2green. Din vurdering:Rally Transiberico i Portugal 20-25 maj 2008

Det lykkedes ikke at afholde Dakar Rally med start i Portugal på grund af sikkerhedssituationen i visse afrikanske stater.

Denne gang lykkes det med sikkerhed at afholde Transiberisk Rally, og eventet foregår i Portugal med en afstikker til Spanien.

Der er lagt op til stort og omfattende arrangement med internationale deltagere fra blandt andet VW's og Mitsubishi's fabriksteams.

Løbsplan Rally Transiberico
Løbet finder sted omkring Lissabon, Mafra og i Alentejo omkring Evora og Castelo Branco. Desuden køres der et par etaper i Spanien fra Valverde del Fresno til Badajoz. Løbsplanen ser således ud:

Tirsdag –  20. maj  - Estoril
Eventet begynder med administrative checks og kontrol af køretøjer d 20. maj på Autodromo de Estoril, hvorefter bilerne vil blive stillet i 'Parc Ferme' dvs, der kan ikke pilles yderligere ved dem, foran Estoril Casino. Der er briefing i Estoril Kongres Center omkring 19.30.

Omsdag – 21. maj – 1st Leg - Estoril / Mafra / Estoril
Super Special Stage (SS1) og startceremoni i Mafra, som ligger omkring 30 km nord for Estoril. Service Park afholdes på Autodromo de Estoril.

Torsdag  – 22. maj – 2nd Leg - Estoril / Idanha-a-Velha / Castelo Branco
Kørsel til Idanha-a-Velha med efterfølgende (to) Selective Sections (SS2 / SS3) hver på 200 km. Efter SS3 køres til Castelo Branco, hvor kørerne overnatter (med mulighed for teams'en at servicere bilerne).

Fredag – 23. may – 3rd Leg – Castelo Branco / Valverde del Fresno / Badajoz (Spain)
Kørsel til Valverde del Fresno (Spaien), med efterfølgende (to) Selective Sections (SS4 / SS5) hver på 200 km. Der afsluttes i Badajoz (Spanien) med service faciliteter.

Lørdag – 24. maj – 4th Leg - Badajoz / Mora / Évora
Rally karavanen kører til Mora i Portugal, hvor der er (to) Selective Sections (SS6 / SS7) hver på 200 km. Efter SS7 køres der til Évora, hvor der overnattes med servicefaciliteter.

Søndag – 25. maj – 5th Leg - Évora / Beja / Estoril
Femte og sidste 'Leg' begynder med kørsel til Beja, hvor (to) Selective Sections (SS8/SS9) på hver 145 km afholdes. Efter konkurrencen køres der i karavane tilbage til Estoril, hvor der er Podium Ceremony. Til slut omkring kl. 23.00 er der prisoverrækning i Estoril Kongres Center.

Rali Transiberico, som motorsports eventet hedder på portugisisk er en del af FIA Cross Country Rally World Cup serien. Desuden er løbet en del af følgende rally serier: Portuguese CC Championship, Spanish CC Championship, Iberian Trophy, RTP Trophy og Eurosport Rally raid World Tour

Kort over Rally Transiberico kan downloades (som pdf).

Tider for passeringer og oplysninger om, hvor man som tilskuer kan se løbet findes på Vodafone Transiberico hjemmesiden. Den portugisiske motorklub, som er det tætteste man kommer på et portugisisk FDM er medarrangør af rally'et.

Har man ikke mulighed for at se løbet live, kan man følge det på Eurosport.

Sidste år vandt Carlos Sainz i en VW Touareg, som i opdateret version kan ses på VW Motorsports hjemmeside.

Eurosport sender en halv times uddrag fra rally'et i dagene fra 20-25. maj.

Herunder en YouTube video fra én af etaperne i Rali Transiberico 2007:

Din vurdering:Portugals regering i tæt samarbejde med Cisco Systems

Den store amerikanske virksomhed Cisco Systems har indgået en ny aftale med den portugisiske regering om at uddanne IT medarbejdere.

Portugal mangler dygtige IT- og netværksmedarbejdere
Portugals undervisningssystem er på nogen områder bagud i forhold til andre landes. Det gælder ikke mindst de videnstunge job inden for telekommunikation og netværksløsninger.

Det er regeringens mål at få antallet af uddannede ICT uddannede personer (information and communication technology) op fra de nuværende 3.000 til 10.000 per år.

Midlet hedder blandt andet Cisco's Networking Academy og omfatter kurser på forskellige niveauer på universiteter, gymnasier, aftenskoler, militære skoler, private skoler og selv i fængslernes skoler kan Cisco Academy ICT uddannelse tilbydes.

Portugals konkurrencedygtighed afhængig af informationsteknologi
Det er Sócrates-regeringens opfattelse at manglen på ICT-viden i Portugal koster arbejdspladser og hindrer økonomisk vækst, som følge af at mange private og offentlige virksomheder 'sidder fast' i gammel teknologi og dermed ikke er konkurrencedygtige nok i forhold til omverdenen.
 
Premierminister Socrates var mødt op til underskrivelsen af den nye udvidede aftale med hele 9 ministre - igen et sikkert tegn på, hvor vigtig landets ledelse anser uddannelsesspørgsmålet for at være. Ved samme lejlighed blev Cisco's nye lokaler på 5.500 kvadratmeter i Lissabon indviet.

Cisco Academy
Den første aftale med Cisco blev allerede indgået i 1999, og der er i Portugal nu over 120 Cisco Networking Academies.

Globalt set driver Cisco over 10.000 akademier i 160 lande. Cisco's akademier er i virkeligheden kortere og længere undervisningsforløb, hvorved eleverne opnår 'Cisco certificering' inden for et bestemt område.

Der er tre niveauer indenfor en Cisco certificering: Associate, Professional og Expert.

Se oversigt over kurserne på Cisco's hjemmeside.

Cisco i Portugal
Samtidig med kursusaktiviteten i Cisco Academy har Cisco Systems også henlagt sit europæiske hovedkvarter for sit Hercules projekt til Portugal.

Hercules er et salgsstyrings-center for Europa og beskæftiger over 50 mand, som bliver til 80 i løbet af 2008. Centeret blev oprettet i 2007 med støtte fra den portugisiske regerings API fond (Portuguese Investment Agency).

Se mere om Cisco herunder jobs hos Cisco på Cisco Systems hjemmeside i Portugal.

Cisco Systems
Cisco er et af de helt store virksomheder inden for udstyr til netværk og kommunikationesteknologi.

På nuværende tidspunkt er Cisco ifølge Forbes den 90. største virksomhed i verden, hvilken sætter den i samme liga som virksomhederne Boeing (plads 100), Nissan (plads 96) og medievirksomheden Time Warner (plads 84).

Måler man udelukkende på markedsværdi på børsen lå Cisco i februar 2008, hvor Forbes opgørelsen blev udarbejdet på en 35. plads med en markedsværdi på 145 milliarder $ og dermed med den samme markedsværdi som en virksomhed som Nokia.

Alle i den industrialiserede verden har på et tidspunkt måske uden at vide det anvendt Cisco's produkter eller services. De mest kendte produkter omfatter blandt andet routere og andre tekniske produkter fra Linksys, on-line konference service provideren WebEx (overtaget af Cisco i 2007), anti-spam virksomheden Ironport (overtaget i 2007) og telekommunikationsvirksomheden Scientific-Atlanta (overtaget i 2005).

Din vurdering:Portugals landshold til Euro 2008 er udtaget

Luiz Felipe Scolari har udvalgt sine 23 spillere til EM slutrunden i Schweiz og Østrig i juni 2008.

Det blev følgende spillere:

Målmænd: Ricardo (Betis, Spanien), Quim (Benfica) og Rui Patrício (Sporting Lissabon)

Forsvar: Bosingwa (FC Porto), Miguel (Valência, Spanien), Ricardo Carvalho (Chelsea, England), Pepe (Real Madrid, Spanien), Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (Stuttgart, Tyskland), Paulo Ferreira (Chelsea, England) og Jorge Ribeiro (Boavista)
 
Midtbane: Petit (Benfica), Miguel Veloso (Sporting Lissabon), João Moutinho (Sporting Lissabon), Deco (FC Barcelona, Spanien) og Raul Meireles (FC Porto)

Angreb: Cristiano Ronaldo (Manchester United, England), Simão (Atlético de Madrid, Spanien), Ricardo Quaresma (FC Porto), Nani (Manchester United, England), Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Bremen, Tyskland) og Hélder Postiga (Panathinaikos, Grækenland)

Scolari udtog ikke spillerne Maniche, Caneira og Makukula.

Se mere i vores EM fodbold 2008 sektion som udbygges løbende.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »