Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMay 2008 - Indlæg

Meningsmåling i Portugal april 2008

Den seneste meningsmåling i Portugal giver fortsat premierminister Sócrates og hans PS parti de fleste stemmer.

Højrefløjen i portugisisk politik er igen ude i et opslidende valg af ny leder efter at formanden Menezes i april valgte at trække sig. Diverse fløje i partiet bekriger hinanden (meget lig det danske socialdemokrati), og en tidligere forlængst afgået formand mener igen at skulle bekæde formandsposten. Det samme gør fire andre PSD folk.

Det er faktisk imponerende at PSD fortsat kan tiltrække over 30% af stemmerne. Måske er det et resultat af at alternativerne på højrefløjen i portugisisk politik udgøres af et enkelt lille parti med få politiske profiler.

En meningsmåling foretaget af den store portugisiske avis Diário de Noticias i april 2008 viser følgende:

 • PS partiet (nuværende flertalsregering): 38%
 • PSD (største oppositionsparti med lederkrise): 31,5%
 • Venstre-blokken BE (en mere socialistisk udgave af socialistpartiet PS, som ret beset ikke med den nuværende regering er specielt socialistisk): 11,5%
 • Kommunisterne og de Grønne CDU/PCP/OV: 10,8%
 • Kristelige demokrater CDS/PP: 4,3%

I forhold til valget i 2005 har PS-regeringen dog tabt terræn hos vælgerne. Dengang var der PS oppe på hele 45% af vælgertilslutningen.

Relateret artikel: Lederen af PSD partiet kaster håndklædet i ringen

Din vurdering:Olie eventyr i Angola

Olie-eventyret i Angola kører i højeste gear. Med priser på over 120$ per tønde råolie bliver det statslige olieselskab Sonangol rigere og rigere.

Den tidligere portugisiske koloni oplever i 2007-2008 et boom, som ingen troede muligt, da landet lå i ruiner efter over 25 års borgerkrig, som først afsluttedes i 2002.

Angola, som arealmæssigt er over dobbelt så stort som Frankrig har en befolkning på størrelse med Hollands på omkring 17 millioner mennesker.

Kinesisk appetit på Angolas olie
Kina er aftager af en stor del af Angolas olieeksport, som i 2007 samlet set løb op i omkring 1,8 millioner tønder dagligt.

Angola er samtidig én af Portugals største handelspartnere. Portugals eksporterede i 2007 for omkring 1,4 milliarder euro til Angola, hvilket var en stigning på 39% i forhold til året før. Dermed er Angola nu Portugals 6. største eksportmarked.

Kinas indflydelse i Angola er stor. For at tækkes magthaverne i Angola stillede Kina i 2004 et større lån til rådighed til opbygning af landets infrastruktur. På den måde kunne den angolanske elite holde vestlige långivere som IMF (verdensbanken) uden for indflydelse og dermed lettere fortsætte med at malke landets ressourcer uden at dele med resten af befolkningen.

Kinas magthavere er ikke kendt for at bekymre sig meget om fattige menneskers kår - og slet ikke fattige udlændinges kår. Det har skabt en alliance mellem de såkaldte Wabenzi'er (korrupt afrikansk elite eller familiemedlem hertil, som gerne kører importeret Mercedes) og kinesiske forretningsfolk. På den anden side gør kineserne i stor udstrækning blot det samme som mange vestlige og amerikanske virksomheder med og uden statsstøtte har gjort siden kolonitiden.

Som den højtstående kinesiske politiske leder Deng Xiaoping udtalte (og det er i øvrigt et gammelt kinesisk ordsprog): "Det er lige meget om katten er sort eller hvid - bare den fanger mus". Og mus det fanger katten. Angola er nu den næststørste olieproducent i Afrika efter Nigeria.

Tætte bånd til Portugal
Den tidligere koloni har bevaret sine tætte bånd til Portugal.

Mange angolanere er uddannet i Portugal, som under Salazarstyret havde og fortsat har en meget åben politik omkring indvandring fra tidligere kolonier. Det er også helt almindeligt at eksempelvis portugisiske lærere, IT-folk, ansatte i Portugals store turistindustri og folk med andre professionelle uddannelser herunder naturligvis oliearbejdere opholder sig i Angola i perioder for at arbejde i landet.

Se også: Angola præsident-datter overtager aktiepost i stor portugisisk virksomhed.

Lønningene for veluddannede er relativt gode i forhold til Portugal, hvor det godt kan være svært at få velbetalte jobs selv med en god uddannelse.

Hertil kommer at mange af de store kontrakter på bygning af ny infrastruktur i Angola går til store portugisiske ingeniørvirksomheder, som for eksempel Mota-Engil, med mange årtiers erfaring fra Angola.

Sonangol
Det angolanske statslige olieselskab Sonangol er helt centralt placeret i Angolas økonomi.

Sonangols pengekasse er på det nærmeste ved at spænges af bugnende likviditet. Én af grundene er, at der ikke bliver givet meget ved dørene i Angola, hvor velfærdsprogrammer, som i mange afrikanske lande, har det med at ende på udenlandske bankkonti eller som støtte til indkøb af luksusvarer for den herskende klasse.

Oliepengene, som de priviligerede grupper i samfundet ikke tager, ryger i statskassen - altså Sonangol, mens den almindelige befolkning ifølge CIA factbook har en indkomst (justeret for købekraft) på niveau med Tunesien og lidt under, hvad den tyrkiske befolkning må klare sig for i gennemsnit.

Angola er fortsat et af de 10 mest korrupte lande i verden, men den stadige strøm af olie-dollars ind i det angolanske samfund har dog hævet gennemsnitsindkomsterne betydeligt til et niveau, som indbyggerne i mange afrikanske lande kan være misundelige på.

Væksten i den angolanske økonomi anses som én af de højeste i verden.

Angolanske statsinvesteringer i udlandet
Sonangol har nu så mange penge at den statsejede virksomhed er på opkøbsjagt i udlandet. Ét af de første lande Sonangol har kastet sin kærlighed på er naturligvis Portugal, som man allerede har gode forbindelser til, og som man taler samme sprog som.

Sonangol ligger i øjeblikket i forhandlinger om at købe sig yderligere ind i BCP Millenium, som er Portugals største privatejede bank. I øjeblikket ejer Sonangol 3% af BCP.

Sonangol har også 45% ejerskab af det portugisiske selskab Amorim Energia. Amorim Energia ejer 33% af det store olie- og gas selskab Galp.

Samtidig er der vedvarende rygter om at Sonangol påtænker at købe sig ind i Portugals største børsnoterede virksomhed EDP (Energias de Portugal) og i øvrigt også i den næststørste virksomhed på børsen PT (Portugal Telecom), som svarer til det danske TDC, men som tager telefonen væsentligt hurtigere end TDC, når man ringer til dem.

Sonangol er i øvrigt også interesseret i at overtage portugisiske bankforretninger i selve Angola og har blandt andet ført forhandlinger med BCP og BPI bankerne om dette.

Se også 2007 artikel i International Herald Tribune: Angola - oil rich, but dirt poor samt den lidt ældre, men interessante artikel (2003 essay af Nick Young) fra China Development Brief: Does this cat catch mice? .

Den kendte sanger og aktivist mod fattigdom i Afrika Bob Geldof fremsatte i maj 2008 hård kritik af styret i Angolas holdstad Luanda, som han mener beriger sig på befolkningens bekostning. Det blev magthaverne i Angola som forventet ikke begejstrede for. Se artikel om Bob Geldof og Angolas elite i The Sunday Times.  Mere information om Portugals største virksomheder på: Euronext børsen i Lissabon

Din vurdering:José Manuel Barroso får æresbevisning af Lissabon

Den erfarne portugisiske politiker, tidligere portugisiske premierminister og siden 2004 formand for EU kommissionen har fået Lissbons fornemste æresbevis i form af de symbolske ' Nøgler til Lissabon'.

Det er tredje gang at 'nøglerne' uddeles. De to andre indehavere er nobelpristager i litteratur José Saramago og marathonløberen Carlos Lopes.

Carlos Lopes vandt som den første portugiser olympisk guld i marathonløb ved OL i 1984 i Los Angeles i den olympiske rekordtid 2:09:21.

Den autodidakte José Saramago blev i 1998 tildelt Nobels Littereraturpris for sit omfattende forfatterskab.

Lissabon-Traktaten
José Manuel Durão Barroso har som kommissionsformand været en afgørende faktor i forhandlingen af Lissabon-traktaten, og det er det som bystyret i Lissabon (hvis borgmester ikke er fra Barroso eget parti PSD) gerne ville kvittere for.

Hædersbevisningen blev uddelt d. 9. maj, som også er officiel Europa Dag.

Europa dag - Europe Day
Europa-dagen er populært sagt Den Europæiske Unions fødselsdag.

Den 9. maj 1950 blev grundlaget lagt for det fællesskab, som omkring 500 millioner europæere i 27 lande i dag er en del af.

Det var den daværende franske udenrigsminister Robert Schuman, som d. 9. maj foran den internationale presse oplæste en deklaration om at Frankrig, Tyskland, Italien og Benelux landene Holland, Belgien og Luxembourg påtænkte at oprette en stål- og kulunion for at styrke handelssamarbejdet.

Inden da var de fleste af Europas stater i stor udstrækning protektionistiske i forhold til handelspartnere i udlandet. Den såkaldte stålunion var første skridt til et fælles indre marked med ens regler for alle. 

Stål var desuden i 1950'erne den afgørende faktor i landenes våbenindustri og ved at indgå i tættere samarbejde med Tyskland håbede franskmændene at undgå en gentagelse af verdenskrigenes ødelæggelser i Europa.

Siden de 6 lande med den fremsynede franske udenrigsmnister Robert Schuman (født i Luxembourg) som primus motor grundlagde Stålunionen har Det Europæiske Hus udviklet sig til at omfatte 27 af Europas 48 lande.

Relateret artikel:
Anders Fogh Rasmussens portugisiske ven

Din vurdering:Prins Henrik til Portugal i august-september 2008

I forbindelse med afholdelse af Cascais Dragon Gold Cup 2008 regatta for drage-både vil Prins Henrik være i Portugal som deltager.

Prinsen deltager med båden White Lady, som er én ud af flere dragebåde, som det danske kongehus råder over.

Stort sejsportsevent i Cascais
Der er indtil videre 74 tilmeldte både herunder en del russiske både - blandt andet båden 'Godfather', som sponseres af det russiske olievirksomhed Petronord AG, hvis ejer Arnold Shternberg er en stor sejlenthusiast.

Dragon båden er populær i Skandinavien, selv om den går for at være én af de dyreste mindre bådtyper. På engelsk siger man i sejlerkredse at Dragon-båden er "The King of Boats - and The Boat of Kings".

Udover prins Henrik finder man følgende danske dragon både på deltagerlisten:

 • Frank Berg med My-Way
 • Lars Bojvad med Ann-Sofie
 • Valdemar Bandolowski med Flawless
 • Jørgen Schonherr med African Queen
 • Peter Warrer med Lil

Ydermere deltager Poul Richard Høj Jensen og Lars Hendriksen med egne både.

Fra Sverige forventes blandt andet følgende deltagere:

 • Stefan Winberg med Linnea
 • Hans Lijeblad med Sweet Alice

Desuden vil der deltage et stort antal både fra Portugal, Tyskland og England. Det er Cascais sejlsportsklubben Clube Naval de Cascais som står for arrangementet, som bliver afholdt fra Marina de Cascais vest for Lissabon fra 29. august til 5. september 2008.

Mere information om Cascais Dragon Gold Cup 2008 kan findes på Cascais Marina's hjemmeside.

I Cascais Marina kunne man under konkurrencen i sommeren 2008 se Kongeskibet Dannebrog.

Dragon-klassen
Drage båden blev oprindeligt designet af den norske sejlsportsmand Johan Anker i 1928-29. Dengang var båden naturligvis af træ og en helt andet sejlbåd end dagens moderne både af glasfiber. De gamle både konkurrerer stadig i Classic Dragon klassen.

Dragon båden er en kølbåd og i øvrigt speciel derved at kølen er meget stor. Der er stramme regler for vægt og det gør at regatta'er for dragebåde ofte er meget spændende konkurrencer.

Besætningen på en dragebåd er normalt 3 mand. Det er muligt at 'slæbe' sin båd rundt i Europa på en trailer, men da vægten nærmer sig 2 tons, skal der et større køretøj til at trække læsset. Prins Henrik har for eksempel en kraftig Mitsubishi Grand Pajero til at trække sine både.

Mere information kan findes på den internationale hjemmeside for dragebåde . Den danske klub findes på www.dragonclass.dk .

Herunder en video intro til dragon class båden:

Din vurdering:Den Gyldne Fløjte - Bestikkelse og match fixing i portugisisk fodbold

Den gyldne fløjte sagen har i årevis været forsidestof i både den seriøse og mindre seriøse del af portugisisk presse. Alle de involverede fodboldklubber i Portugal nægter sig skyldige.

Det ændrer ikke på at 3 klubber nu må acceptere straffen for uregelmæssigheder, som involverer bestikkelse af dommere og såkaldt match fixing i portugisisk fodbold.

FC Porto frataget 6 point
Den portugisiske liga føres i maj 2008 stort af klubben FC Porto, hvis nuværende præsident Jorge Pinto da Costa også var præsident for fodboldklubben, da Porto vandt den portugisiske liga i sæsonen 2003/2004.

De 6 point FC Porto mister i 2008 på grund af Jorge Pinto da Costa's medvirken til snyd i 2003/2004 kommer på grund af klubbens store forspring til nummer to Sporting ikke til at få nogen indflydelse på mesterskabet, som allerede er i hus. 

Leiria og Boavista tvangsnedrykket
De to relativt ukendte portugisiske klubber Leiria og Boavista bliver rykket ned i den næstbedste række.

For Leiria er det ikke det store tab, da klubben er bundprop i den portugisiske liga. Porto-klubben Boavista derimod ligger midt i rækken, som nummer 9 og har derfor langt mere at tabe. 

Dommen over portugisisk fodbold
Det har taget lang tid for det portugisiske fodboldforbund at finde sandheden i hvad der har vist sig at være et større net af personer, som har medvirket til svindlen.

Fem fodbolddommere er blevet frataget retten til at dømme kampe i op til 6 år og selveste præsidenten for FC Porto er blevet udelukket fra at have noget med fodbold at gøre i 2 år. Det udelukker dog tilsyneladende ikke Jorge Pinto da Costa fra at fortsætte som præsident for FC Porto.

Samtidig er klubberne blevet idømt bøder, som for FC Porto's vedkommende beløber sig til omkring 1,1 million danske kroner.

Hovedmanden bag skandalerne er sandsynligvis, mener mange, den tidligere præsident for klubben Boavista Valentim Loureiro. Loureiro var udover at være præsident for Boavista også formand for sammenslutningen af portugisiske fodboldklubber i 2003/2004. Han er i øvrigt stadig borgmester i byen Gondomar i nærheden af Porto. Tilsyneladende slipper han for straf, men det gør hans søn João Loureiro derimod ikke. Han er ligeledes suspenderet fra fodbold i 2 år.

Jorge Pinto da Costa
Den karismatiske præsident for FC Porto er stadig en helt i byen Porto, som er kendt som Nordportugals industrielle kraftcenter.

Den 70-årige Jorge Pinto da Costa startede i 1960'erne i bokse-afdelingen i FC Porto, og han vandt allerede som træner for fodboldklubben i 1978 mesterskabet i den portugisiske liga.

Efter nogen års pause på grund af interne uenigheder i klubben blev han i 1982 valgt til præsident for FC Porto. Det har han været siden, og højdepunktet var da klubben først vandt UEFA Cup'en og derefter Champions League i 2004.

Der har gentagne gange været rettet anklager mod Pinto da Costa. Et af de mest direkte kom i 2006/2007 med en selvbiografisk bog af tidligere kæreste og escortpige Carolina Salgado, som i bogen Eu, Carolina beskrev den verden, som mange af de kendte fodboldnavne i Portugal færdes i. Bogen trak store overskrifter da anklagerne fra Carolina inkluderede Jorge Pinto da Costas bestikkelse af dommere med prosituerede, udsendelse af et tæskehold samt en meget belejlig 'flugt' til Spanien af det daværende par Carolina Salgado og Jorge Pinto da Costa få timer før politiet ransagede deres hus uden at finde noget som kunne forbinde FC Portos præsident direkte med match fixing. 

Eu, Carolina blev i 2007 filmatiseret under titlen Corrupção. Carolina har siden vidnet mod Pinto da Costa i forbindelse med 'Den Gyldne Fløjte' sag, som på portugisik hedder 'Apito Dourado'. Selv mener Pinto da Costa at Carolina forsøger at afpresse ham med falske anklager.

Jorge Pinto da Costa er 'kun' blevet dømt for passiv korruption og for at have forfalsket papirer. To års suspendering og en personlig bøde på 10.000 euro, mener mange er billigt sluppet og i høj grad et udslag af mangel på beviser.

Historien om Portugals celebre og lettere anløbne fodboldping'er slår 'Erik og Anni Goes to Hollywood' med flere længder. Her er en totalt usaglig, men trods alt meget underholdende video med klip fra de sidste 4 års rapporter i portugisisk presse (i to dele) :

Se også Jason Burkes fremragende artikel i The Guardian om match fixing: Who put the Fix in Football

Nyeste udvikling er at FC Porto får lov at deltage i Champions League 2008/2009. Din vurdering:Ladies Open golfturnering i Algarve juni 2008

I Portugal afholdes Ladies Open i år på golfbanen Quinta da Ria i Algarve.

Quinta da Ria banen ligger på den vestlige del af Algarvekysten i nærheden af byen Tavira ikke langt fra den spanske grænse.

Ladies Open de Portugal er en del af Europa-touren for kvinder og de professionelle golfspillere konkurrerer i Portugal om pengepræmier på 200.000 euro. Den danske turnering Nykredit Masters i september indgår ligeledes i Ladies Europa Tour (LET).

Kvindernes Europa Tour arrangeres af den engelske organisation Ladies European Tour Limited.

Danmarks bedste kvindelige golfspiller Iben Tinning deltager i Portugal. Iben er p.t. nummer 137 på Rolex verdensranglisten.

Desuden deltager fra Danmark Marianne Bagger, Mette Buus, Anne N Hansen, Amanda Moltke-Leth, Lisa H Sørensen og Julie Tvede.

Se mere om turneringen og stillingen på Link til Ladies Open de Portugal

Se også: Golfbaner på Algarve

Rio Formosa naturparken
Besøger man Portugal Ladies Open eventet d. 13.-15. juni 2008 er der et fantastisk naturreservat tæt på golfbanen. Rio Formosa naturparken er berømt for sit rige fugleliv herunder sorte og hvide storke, flamingoer, utallige slags andefugle og mange fuglearter, man ikke finder i resten af Portugal.

I Rio Formosa naturparken ligger desuden en kennel for portugisiske vandhunde.

Herunder ses en promotion video fra det portugisiske turistråd om området omkring Tavira og Rio Formosa:

Din vurdering:Kvindelandsholdet i fodbold på vej mod EM 2009

Gå direkte til:
Algarve Cup 2009
(klik på rødt link)

Det danske kvindelandshold har spillet mod Portugal og kvalificerer sig med stor sandsynlighed til EM 2009 i Finland.

Sikker sejr over Portugal
Det blev igen bekræftet torsdag d. 8. maj med en 0-4 sejr over Portugal i byen Fão, hvor det portugisiske kvindelandshold reelt aldrig havde en chance.

De fire mål kunne let havde blevet til mange flere, men landstræner Kenneth Heiner-Møller er dog tilfreds med scoringerne, som Johanna M. Rasmussen, Maiken Pape og Merete Pedersen (2) stod for.

Danmarks gruppe i kvalifikationsturneringen til EM2009
Dermed fører Danmark sin gruppe EM 2009 kvalifikationsrunden.

Stillingen i Danmarks gruppe 5 er følgende:

Danmark 15 pont (max point for 5 kampe)
Ukraine 12 pont (max point for 4 kampe)
Skotland 7 point (6 kampe)
Slovakiet 6 point (6 kampe)
Portugal 1 point (7 kampe)

Danmark og Ukraine er storfavoritter til at gå videre sammen med landene med de øvrige 10 første og andenpladser fra de resterende 5 grupper.

Sandsynlige deltagere ved EM i fodbold for kvinder 2009
Som det ser ud nu er England, Sverige, Frankrig, Tyskland, Norge og altså Danmark i front i deres respektive grupper.

Deuden ligger Spanien og Ukraine til at gå videre til slutrunden på en andenplads, mens kvindelandshold fra Rusland, Polen, Belgien, Schweiz, Italien, Irland, Island og Slovenien alle har gode chancer for en billet til EM 2009 i Finland.

Din vurdering:Billige rejser til Madeira og Algarve i juni

Hvis man kan tage en hurtig beslutning og ikke har høje krav til hotel-standard tilbyder Star Tour lige nu rejser til Maderia for en yderst rimelig pris.

For 2.099 kroner kan man d. 16. juni komme til Funchal på Madeira fra Københavns lufthavn. Prisen er per person i dobbeltværelse (ved 2 personer) og omfatter 8 dage på blomsterøen i en et-værelses lejlighed med balkon på lejlighedshotellet Imperatriz.

Tilbud på ferie i Algarve
Vil man hellere til Algarve i juni er der mulighed for at komme til Albufeira med samme selskab.

Lejlighedshotellet Blue Star Cerro Mar Garden ved Albufeira ligger ikke langt fra stranden. Der er blandt andet to poolområder og tennisbane til rådighed for gæsterne.

Prisen for en uges ferie i Algarve starter ved 2.579 per person (2 personer) med afgang fra København d. 27 juni 2008. 

Tilbud på billige rejser til Madeira og Algarve (Albufeira) er fundet d. 9. maj 2008 på Star Tours hjemmeside.

Se også:
Guide til Albufeira
Leje af bil på Algarve

Guide til Madeira
Leje af bil på Madeira

Din vurdering:Mountainbike løb - Lisbon Downtown 2008

Klik her for events i Lissabon (opdateres løbende).

Lissabons toppede brosten og smalle gader er igen i år rammen om et af de mere specielle gadeløb.

Der ventes 20.000 tilskuere når Lisbon Downtown afholdes d. 17. maj 2008 i et charmerende gammelt kvarter i hjertet af Portugals hovedstad.

Ruten er som sædvanligt ikke for tøsedrenge eller -piger. De 60 ryttere skal forsøge at komme hurtigst muligt ned af de små gader og stræder i bydelen Alfama, som et ét af Lissabons ældste kvarterer, og et af de få som ikke blev ødelagt totalt af jordskælvet og den efterfølgende tsunami i 1755.

Der køres enkeltstarter på tid og tilskuerene står pakket langs ruten hele vejen ned til havnefronten. Se også artiklen Sådan kommer du rundt i Lissabon - med video præsentation af 2007 Honda Team.

Og favoritten er....Steve Peat
Der er ingen tvivl om, hvem der er favorit til at vinde løbet. Briten Steve Peat har vundet Lisbon Downtown 6 år i træk og planlægger selvfølgelig at gøre det igen.

33-årige Steve Peat er fra Sheffield i Nordengland. Den professionelle mountainbike rytter og familiefar er en aktiv herre, som tager rundt til halsbrækkende mountain bike events i hele verden.

Løbet i Lissabon tager få minutter for Steve at gennemføre, men der går mange dage med forberedelse forud for hvert race. I 2007 vandt Steve med en margin på 2,6 sekunder ned til nummer to Nathan Rennie, som i øvrigt tilhører det samme professionelle hold.

Mesterens egen hjemmeside er www.stevepeat.com.

Lisboa 2008 video ses her:

 


Sådan så det ud i 2007 da en flok galningen satte sig i sadlen og én efter én kørte ned af Alfamas smalle gader på mountainbike (video fra Youtube):
Og sådan så det ud da amatører afprøvede første del af ruten i 2006:

Din vurdering:FIFA rangliste i status quo maj 2008

Se nyeste FIFA verdensrangliste her
FIFA verdensrangliste - august 2010 (klik på rød tekst)

FIFA verdensranglisten for maj 2008 er offentliggjort d. 7. maj giver ingen ændringer på de 15 første pladser i verdenseliten for fodboldlandshold.

Verdens 15 bedste fodboldnationer på i april måned 2008 er dermed:

 1. Argentina (Brasilien haler ind)
 2. Brasilien (2 sølle point fra Argentina)
 3. Italien
 4. Spanien
 5. Tyskland
 6. Tjekkiet
 7. Frankrig
 8. Grækenland
 9. Portugal
 10. Holland
 11. England
 12. Rumænien
 13. Kroatien
 14. Ghana
 15. Skotland

Sverige har vundet én plads og er nu nummer 23 på FIFA ranglisten. Norge er faldet én placering til nummer 29, og Danmark bevarer den nationale bundrekord som nummer 33 på FIFA verdensranglisten.

Det skal dog bemærkes at mange hold slet ikke har spillet landskampe siden sidste FIFA liste blev offentliggjort.

Portugals landshold er udtager. Se mere om Portugals 23 spillere til EURO2008 .

Se også FIFA's egen hjemmeside.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »