Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMay 2008 - Indlæg

Konkurrence om eftertragtede VIP billetter til Rock in Rio

Rock in Rio koncertarrangørerne udlovede i den forløbne weekend VIP billetter til de dygtigste og må man formode, mest enthusiastiske, studerende i Lissabon med talent for sofa-ræs.

Med røgmaskine og heftig annoncering for Vodafones produkter blev løbene søndag d. 18. maj afholdt på Praca de Comercia i Lissabons centrum.

Alle 120 deltagere, som i øvrigt allerede havde været ude i kvalifikationsrunde, fik gratis billetter med hjem, men kun det bedste hold opnåede hvad de kom for: At få udleveret VIP tickets med de bedste pladser foran hovedscenen til Rock in Rio efter at have vundet konkurrencen 'Vodafone Best Seat'.

På årest Rock i Rio festival i Lissabon kan man blandt andet høre Amy Winehouse, Tokio Hotel, Metallica og Kaiser Chiefs. Se mere i artikel om den traditionsrige festival Rock In Rio 2008. Festivallen starter d. 29. maj 2008.

iPhone i Portugal
Vodafone er sammen med Orange to af de telefonselskaber i Portugal, som snart vil tilbyde deres kunder den i lang tid ventede iPhone fra Apple.

Billigt bliver det nye vidunder helt sikkert ikke, og Vodafone holder foreløbig kortene tæt til kroppen hvad angår såvel dato for introduktion og pris. I USA koster en iPhone fra omkring $500 sarende til små 2500 kroner.

Her kan ses Reuters video fra søndagens sofa-ræs i Lissabon:

Din vurdering:Moderne arkitektur i Geres Parken i Nordportugal

Den kendte portugisiske arkitekt Graça Correia har sammen med italieneren Roberto Ragazzi i perioden 2003-2006 udført duo'ens første og til dato nok mest berømte opgave.

Huset i Geres Parken kaldes Casa no Gerês og er bygget, med behørig tilladelse naturligvis, i den smukke Geres Nationalpark, som dækker et område på mere end 72.000 hektarer.

Se også: Arkitektur event i Lissabon 2010-2011.

Der lå tidligere et forfaldent hus på grunden, som i øvigt ikke kunne bebygges mere end det oprindelige hus. Ejerne gik med tanken om at bygge et feriehus med faciliteter til weekendture til Nordportugal uden at lukke sig fuldstændig af fra omverdenen og uden at ødelægge naturen og beskære træerne.

Med denne bundne opgave gik arkitekterne i gang og resultatet blev et usædvanligt box-design, med lille visuel forstyrende indvirkning på den omgivende natur.

Casa no Gerês, Nordportugal


Se historien om Casa no Gerês i Wallpaper fra maj 2007, og der er også flere billeder af det usædvanlige feriehus (kører automatisk i rotation). Huset lejes dog ikke ud.

Geres Nationalparken
Den prægtige Geres nationalpark er et særdeles populært udflugtsmål for turister i Nordportugal. Der er dog endnu ikke så mange skandinaver, som lægger vejen forbi og holder ferie i Nordportugal, og det er synd.

Portugal byder på mange naturoplevelser, men man har ikke set det bedste før man har oplevet den frodige nordlige del af landet.

Portugals tredjestørste by Braga er kendt for sine mange arkitektoniske perler i barok-stil fra byens storhedstid. Her er hvad Portugals turistkontor fremhæver ved Braga og det øvrige Nordportugal:Se også muligheder for leje af feriebolig i Nordportugal:

I Afife tæt på kysten i Nordportugal ligger to moderne bungalows med swimmingpool, som kan lejes enkeltvis eller samlet, hvis man er flere. Se mere om det naturskønne område i Afife, og hvordan man lejer feriebolig med pool i Nordportugal. 

Tæt på Barcelos ligger et mindre velrenoveret rustikt feriehus, hvor man til en meget rimelig pris kan bo i køresafstand fra blandt andet Gerês Nationalparken. Se mere her om 'Gedestalden' og hvordan man lejer den.

Din vurdering:F2000 racerbåde i Vila Real de Santo Antonio 24-25 maj 2008

Algarve er i maj vært for en afdeling af Would Cup Serien for F2000 racerbåde.

Løbet finder sted ud for marinaen i byen Vila Real de Santo António, som ligger på den østligste del af Algarvekysten ikke langt fra Tavira.

Den 24. maj er der træning. Selve løbet finder sted klokken 16.00 søndag d. 25. maj 2008.

F2000 racerbåde
F2000, som også kaldes F2 Formula 2 World Cup Series består af 4 løb på følgende lokationer:

  • Portugal, Vila Real de Santo António, 24-25 maj
  • Letland, Riga, 16-17 august
  • Saudi Arabien, Jeddah, 7-8 oktober
  • Malaysia, Sabah, 12-14 december

Fra Portugal deltager Duarte Benavente. Norge stiller med to kørere: Rick Ivar Haakonsen og Per A. Edwardsen. Sverige deltager med Tommy Wahlsten.

Mere information kan findes på F2 racerbåds World Series hjememsiden.

Herunder ses F2000 både i aktion i 2007 i Malaysia (YouTube video):


Senere på året kommer den endnu kraftigere P1 racerbåds-klassen til marina'en i Portimão. Se artikel om P1 Powerboat race i Portimão.

Din vurdering:Hvem skal vi holde med til EM 2008?

Gå videre til: Oversigt over EM 2008 grupperne.

Gå videre til: Gruppe A - landshold og spillere i Portugals gruppe ved EM 2008.

Gå videre til: EM 2008 kampe i TV 

Dette spørgsmål stiller den danske avis Politiken på sin hjemmeside d. 16. maj - se artiklen her . Man kan stemme på det land, man synes skal vinde.

Politiken lover desuden sine læsere at det landshold ud af de 16 deltagende, som får flest stemmer (og pyt - det bliver nok Sverige) vil blive dækket ekstra intenst med artikler og reportager om spillere, træning og kampe.

Stem på Portugal!
Vi vil selvfølgelig på Portugalnyt til enhver tid mene at det portugisiske landshold udover at være det bedste også naturligvis fortjener den bedste dækning.

Så hermed er opfordringen givet videre om at gå ind på Politikens hjemmeside og stemme på Portugal.

Hvis Politikens redaktion synes en sådan opfordring strider mod 'reglerne' om god sportsånd ved læserafstemninger kan vi kun bemærke følgende:

I hvilke andre lande end Portugal kan man, når man sidder på en indisk restaurant og nyder sin chicken tikka massala opleve at der på fjernsynet i restauranten blændes op for Danmarks finalekamp mod Tyskland til EM 1992....... Hele kampen uden afbrydelser blev i går vist på portugisisk TV.

Se også: Det portugisiske landshold til EM 2008  - med profiler på nøgle-spillere.

Carsten Werge, som igennem mange år har kommenteret EM, tror i øvrigt på Portugal som vindere af EM 2008. I år holder han dog en pause som kommentator. Se artikel i Politiken

Din vurdering:EDP udbyder aktier i vedvarende energi-division

Nyudstedelsen af aktier i EDP's vedvarende energidivision har været planlagt i lang tid.

EDP, som står for Energias de Portugal og er landets største børsnoterede virksomhed, har over en årrække opkøbt virksomheder i blandt andet Polen og USA inden for vedvarende energi, primært vindmølleparker.

EDP vil udbyde op til 25% af sin vedvarende energidivision. Børsintroduktionen finder sted d. 4. juni efter at prisen på den nye aktie fastsættes d. 2. juni 2008. Interesserede investorer i det tætteste Portugal endnu er kommet på en virksomhed i 'Vestas'-katagorien kan byde ind fra d. 19. maj til d. 30. maj.

Værdi på mellem 8 og 9 milliarder euro
Investeringsbanker anslår det nye selskab til at repræsentere en værdi på mellem 8 og 9 millarder euro svarende til mellem 60 og 67 milliarder danske kroner.

Bankerne som står for børsintroduktionen er Banco Comercial Portugues SA (BCP), den statsejede CGD's Caixa BI private afdeling og Banco Espirito Santo, SA. De udenlandske banker UBS Citigroup og Morgan Stanley står for den internationale del.

Navnet på det nye selskab bliver EDP Renovaveis og der bliver udbudt omkring 225 millioner aktier.

5% af aktieudstedelsen tilbydes ansatte, eksisterende EDP aktionærer og nye private investorer. De resterende 20% vil blive tilbudt Portugisiske og udenlandske institutionelle investorer.

Pengene fra aktieudstedelsen skal bruges til at udvide EDP Renovaveis forretningen fra de nuværende 3,7GW kapacitet på verdenplan til over 10GW i 2012.

Se også kursudvikling på EDP i vores børssektion.

Se også oversigt over relaterede artikler om vedvarende energi i Portugal.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »