Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Novo Alcântara - stor investering i Lissabons havnefaciliteter

Alcantara er mest kendt for sit Docas de Santo Amaro område, som hver aften tiltrækker både turister og lokale portugisere til de mange restauranter og barer ved lystbådehavnen mellem Lissabon og Belém.

Ikke langt fra Docas' diskoteker, men godt gemt bag andre bygninger finder man containerhavnen Alcântara. Den udvides nu med et investeringsprogram på omkring 407 millioner euro svarende til over 3 milliarder kroner, skriver nyhedstjenesten Macauhub.

Mere containertrafik på Lissabon i Novo Alcantara
De 247 millioner euro vil blive skudt ind af virksomheden Liscont, som driver containerhavnen i Alcantara.

Den portugisiske Ingeniørvirksomhed Mota-Engel vil stå for projektet, som medfinansieres af Lissabons havneadministration APL og jernebaneoperatøren Reder. Den nye containerhavn ventes at stå færdig i år 2013.

Krydstogtskibe ved Alcântara
Alcantara er også havnen, hvor mange af de store krydstogtskibe, som besøger Lissabon, lægger til.

Der er desuden altid om sommeren et stort antal udenlandske turister i området. Taxi chauffører i Lissabon, som bliver bedt om 'at finde, hvor der sker noget i Lissabon' kører nemlig gerne turisterne til Alcantara. Fra centrum koster det mellem 4 og 6 euro.

Alcantara er faktisk let at finde selv. Man tager blot toget fra Cais de Sodré stationen i Lissabon mod Cascais. Station nummer to er Alcantara, og derfra er der 3 minutters gåtur over til blandt andet den irske pub og lidt længere nede af havnefronten til et stort udvalg af udmærkede om end ikke billige restauranter.

Alternativt kan man tage sporvognen til Alcântara inde fra Praca do Commercio pladsen i Baixa bydelen.

Togstationen i Alcantara ser ret nedslidt ud, men området er ikke farligere end andre steder og en stor afdeling af GNR politiet er i øvrigt nabo til stationen.

Man kan også gå til Alcântara fra Lissabons centrum, men der er længere end der ser ud til på kortet. Regn med 40 minutter til fods fra Cais de Sodré.  Kommentarer

Endnu ingen kommentarer