Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Skat kan stamme fra portugisisk skib fra opdagelsestiden

Der er gjort et bemærkelsesværdigt fund ud fra Namibias kyst i Afrika. Det drejer sig om et skib, som anslås til at være omkring 500 år gammelt. Politiken.dk

Det gamle skibsvrag, som blev fundet af mineselskabet Namdeb er fyldt med våben, over 50 elefantstødtænder, navigationsinstrumenter, bronzekanoner, kobber og ikke mindst af spanske og portugisiske guldmønter fra tiden omkring år 1500.

Det er præcis den samme periode, hvor opdagelsesrejsende som Cristoffer Columbus, Bartolomeus Dias og Vasco da Gama havde travlt med at udvide den gamle verdens horisonter, og hvor Spanien og Portugal var nogen af de stærkeste magter på havet.

Se artiklen om skatten ud for Afrikas vestkyst på Politiken.dk samt hos Svenska Dagbladet.

Bloomberg.com beskriver fundet som et af de største nogensinde fra opdagelsestiden og det største i Nambias historie. Staten Namibia vil gøre krav på skibsvraget og dets indhold, selvom det faktisk blev fundet af De Beers miniselskabet, som i samarbejde med Namibias regering i selskabet Namdeb leder efter diamamter i området. 

Mere information om de berømte portugisiske opdagelsesrejsende kan findes i sektionen: Berømte portugisere samt i indlægget Var Columbus portugiser? .

Portugal er stolt af sin fortid
Generelt er portugisere meget stolte af fædrelandets fortid som kolonimagt og søfarernation. Vel blev de nye kolonier i 1500-tallet behandlet særdeles hårdhændet, og vel holdt Portugal under diktatoren Salazar længe krampagtigt fast i tidligere kolonier som Guinea-Bissau, Angola og Mozambique.

Til gengæld er det lykkedes for Portugal efter Nellike-revolutionen i 1974-75 at opbygge et overordentligt godt forhold til de tidligere kolonier til gavn for hele det portugisiske sprogområde.    

I Lagos i Portugal på Algarvekysten afholdes der netop denne uge årets traditionelle Festival for de Opdagelsesrejsende. Se mere her om Festival dos Descobrimentos, som festivallen hedder på portugisisk. Senere på året er der Festival of The Oceans i Lissabon-forstaden Belém.

For dem som kan læse tysk, er der en endnu mere detaljeret beretning om skattefundet på det udmærkede web site Portugalmania.de.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer