Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Prins Henrik til Portugal i august-september 2008

I forbindelse med afholdelse af Cascais Dragon Gold Cup 2008 regatta for drage-både vil Prins Henrik være i Portugal som deltager.

Prinsen deltager med båden White Lady, som er én ud af flere dragebåde, som det danske kongehus råder over.

Stort sejsportsevent i Cascais
Der er indtil videre 74 tilmeldte både herunder en del russiske både - blandt andet båden 'Godfather', som sponseres af det russiske olievirksomhed Petronord AG, hvis ejer Arnold Shternberg er en stor sejlenthusiast.

Dragon båden er populær i Skandinavien, selv om den går for at være én af de dyreste mindre bådtyper. På engelsk siger man i sejlerkredse at Dragon-båden er "The King of Boats - and The Boat of Kings".

Udover prins Henrik finder man følgende danske dragon både på deltagerlisten:

  • Frank Berg med My-Way
  • Lars Bojvad med Ann-Sofie
  • Valdemar Bandolowski med Flawless
  • Jørgen Schonherr med African Queen
  • Peter Warrer med Lil

Ydermere deltager Poul Richard Høj Jensen og Lars Hendriksen med egne både.

Fra Sverige forventes blandt andet følgende deltagere:

  • Stefan Winberg med Linnea
  • Hans Lijeblad med Sweet Alice

Desuden vil der deltage et stort antal både fra Portugal, Tyskland og England. Det er Cascais sejlsportsklubben Clube Naval de Cascais som står for arrangementet, som bliver afholdt fra Marina de Cascais vest for Lissabon fra 29. august til 5. september 2008.

Mere information om Cascais Dragon Gold Cup 2008 kan findes på Cascais Marina's hjemmeside.

I Cascais Marina kunne man under konkurrencen i sommeren 2008 se Kongeskibet Dannebrog.

Dragon-klassen
Drage båden blev oprindeligt designet af den norske sejlsportsmand Johan Anker i 1928-29. Dengang var båden naturligvis af træ og en helt andet sejlbåd end dagens moderne både af glasfiber. De gamle både konkurrerer stadig i Classic Dragon klassen.

Dragon båden er en kølbåd og i øvrigt speciel derved at kølen er meget stor. Der er stramme regler for vægt og det gør at regatta'er for dragebåde ofte er meget spændende konkurrencer.

Besætningen på en dragebåd er normalt 3 mand. Det er muligt at 'slæbe' sin båd rundt i Europa på en trailer, men da vægten nærmer sig 2 tons, skal der et større køretøj til at trække læsset. Prins Henrik har for eksempel en kraftig Mitsubishi Grand Pajero til at trække sine både.

Mere information kan findes på den internationale hjemmeside for dragebåde . Den danske klub findes på www.dragonclass.dk .

Herunder en video intro til dragon class båden:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer