Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Rally Transiberico i Portugal 20-25 maj 2008

Det lykkedes ikke at afholde Dakar Rally med start i Portugal på grund af sikkerhedssituationen i visse afrikanske stater.

Denne gang lykkes det med sikkerhed at afholde Transiberisk Rally, og eventet foregår i Portugal med en afstikker til Spanien.

Der er lagt op til stort og omfattende arrangement med internationale deltagere fra blandt andet VW's og Mitsubishi's fabriksteams.

Løbsplan Rally Transiberico
Løbet finder sted omkring Lissabon, Mafra og i Alentejo omkring Evora og Castelo Branco. Desuden køres der et par etaper i Spanien fra Valverde del Fresno til Badajoz. Løbsplanen ser således ud:

Tirsdag –  20. maj  - Estoril
Eventet begynder med administrative checks og kontrol af køretøjer d 20. maj på Autodromo de Estoril, hvorefter bilerne vil blive stillet i 'Parc Ferme' dvs, der kan ikke pilles yderligere ved dem, foran Estoril Casino. Der er briefing i Estoril Kongres Center omkring 19.30.

Omsdag – 21. maj – 1st Leg - Estoril / Mafra / Estoril
Super Special Stage (SS1) og startceremoni i Mafra, som ligger omkring 30 km nord for Estoril. Service Park afholdes på Autodromo de Estoril.

Torsdag  – 22. maj – 2nd Leg - Estoril / Idanha-a-Velha / Castelo Branco
Kørsel til Idanha-a-Velha med efterfølgende (to) Selective Sections (SS2 / SS3) hver på 200 km. Efter SS3 køres til Castelo Branco, hvor kørerne overnatter (med mulighed for teams'en at servicere bilerne).

Fredag – 23. may – 3rd Leg – Castelo Branco / Valverde del Fresno / Badajoz (Spain)
Kørsel til Valverde del Fresno (Spaien), med efterfølgende (to) Selective Sections (SS4 / SS5) hver på 200 km. Der afsluttes i Badajoz (Spanien) med service faciliteter.

Lørdag – 24. maj – 4th Leg - Badajoz / Mora / Évora
Rally karavanen kører til Mora i Portugal, hvor der er (to) Selective Sections (SS6 / SS7) hver på 200 km. Efter SS7 køres der til Évora, hvor der overnattes med servicefaciliteter.

Søndag – 25. maj – 5th Leg - Évora / Beja / Estoril
Femte og sidste 'Leg' begynder med kørsel til Beja, hvor (to) Selective Sections (SS8/SS9) på hver 145 km afholdes. Efter konkurrencen køres der i karavane tilbage til Estoril, hvor der er Podium Ceremony. Til slut omkring kl. 23.00 er der prisoverrækning i Estoril Kongres Center.

Rali Transiberico, som motorsports eventet hedder på portugisisk er en del af FIA Cross Country Rally World Cup serien. Desuden er løbet en del af følgende rally serier: Portuguese CC Championship, Spanish CC Championship, Iberian Trophy, RTP Trophy og Eurosport Rally raid World Tour

Kort over Rally Transiberico kan downloades (som pdf).

Tider for passeringer og oplysninger om, hvor man som tilskuer kan se løbet findes på Vodafone Transiberico hjemmesiden. Den portugisiske motorklub, som er det tætteste man kommer på et portugisisk FDM er medarrangør af rally'et.

Har man ikke mulighed for at se løbet live, kan man følge det på Eurosport.

Sidste år vandt Carlos Sainz i en VW Touareg, som i opdateret version kan ses på VW Motorsports hjemmeside.

Eurosport sender en halv times uddrag fra rally'et i dagene fra 20-25. maj.

Herunder en YouTube video fra én af etaperne i Rali Transiberico 2007:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer